Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Joves per als Altres

L'escola Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver de Raimat desenvolupa el programa Depèn de Tu, amb propostes per a l'alumnat perquè puguin inicidir en realitats molt diferents a les seu entorn proper i actuar per a transformar-lo.

Jesuïtes, 8 novembre 19

Els nois i les noies de 14 i 15 anys, encara que de vegades poden semblar passius i aliens a tot el que els envolta tenen la sensibilitat i l'energia especial que també caracteritza aquesta edat. Aquella frase tan recorreguda de "l'adolescent sempre es queixa" no deixa de ser la plasmació d'aquest fet.

L'adolescent veu el seu entorn i detecta que hi ha coses que no li acaben d'encaixar. Potser no sap posar-hi paraules i el recurs que té és mostrar-se passiu o especialment punyent en les seves observacions, però la realitat és que el seu entorn el descol·loca i mira d'adaptar-s'hi i, alhora, de transformar-lo.

És aquesta força la que pretèn agafar el programa d'acció tutorial Depèn de Tu que es desenvolupa amb alumnes d'aquesta franja d'edat i els dóna l'oportunitat de conèixer i incidir en el seu entorn proper i de transformar-lo. Dins d'aquest programa els alumnes d'aquesta etapa van participar a la primera jornada de Joves per als Altres (JxA) en la que es convida a l'alumnat a realitzar accions de voluntariat.

Al llarg del curs, els alumnes fan "tastets" de voluntariat, petites accions en diverses entitats per poder conèixer diferents àmbits d'acció, o bé revisen el que ja van fer el curs passat i aprofundeixen per dur a terme accions de voluntariat més llargues. 

Per això van visitar entitats com Arrels Sant Ignasi, Down Lleida, Troballes, l'esplai la Plaça del Secà de Sant Pere (Fundació Amics del Claver), el menjador Social Jericó, les residències Garcia Castrillón i Parc del Segre, Ilersis, Salesians  i les parròquies del Carme i de Sant Andreu.

L'objectiu de tot plegat? Ben clar, descobrir realitats diferents i poder empatitzar-hi per tal d'esdevindre persones compassives, fent que vibri dins seu el compromís que es desprèn de l'estimació cap a una realitat més necessitada. Així, en un futur, el voluntariat pot ser que no només sigui el fet de compartir unes hores setmanals amb els usuaris d'una entitat, sinó que esdevingui una manera de viure marcada per posar l'amor cap a l'altre en la base de tota relació humana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.