• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Joves per als Altres

L'escola Jesuïtes Lleida-Col·legi Claver de Raimat desenvolupa el programa Depèn de Tu, amb propostes per a l'alumnat perquè puguin inicidir en realitats molt diferents a les seu entorn proper i actuar per a transformar-lo.

Jesuïtes, 8 novembre 19

Els nois i les noies de 14 i 15 anys, encara que de vegades poden semblar passius i aliens a tot el que els envolta tenen la sensibilitat i l'energia especial que també caracteritza aquesta edat. Aquella frase tan recorreguda de "l'adolescent sempre es queixa" no deixa de ser la plasmació d'aquest fet.

L'adolescent veu el seu entorn i detecta que hi ha coses que no li acaben d'encaixar. Potser no sap posar-hi paraules i el recurs que té és mostrar-se passiu o especialment punyent en les seves observacions, però la realitat és que el seu entorn el descol·loca i mira d'adaptar-s'hi i, alhora, de transformar-lo.

És aquesta força la que pretèn agafar el programa d'acció tutorial Depèn de Tu que es desenvolupa amb alumnes d'aquesta franja d'edat i els dóna l'oportunitat de conèixer i incidir en el seu entorn proper i de transformar-lo. Dins d'aquest programa els alumnes d'aquesta etapa van participar a la primera jornada de Joves per als Altres (JxA) en la que es convida a l'alumnat a realitzar accions de voluntariat.

Al llarg del curs, els alumnes fan "tastets" de voluntariat, petites accions en diverses entitats per poder conèixer diferents àmbits d'acció, o bé revisen el que ja van fer el curs passat i aprofundeixen per dur a terme accions de voluntariat més llargues. 

Per això van visitar entitats com Arrels Sant Ignasi, Down Lleida, Troballes, l'esplai la Plaça del Secà de Sant Pere (Fundació Amics del Claver), el menjador Social Jericó, les residències Garcia Castrillón i Parc del Segre, Ilersis, Salesians  i les parròquies del Carme i de Sant Andreu.

L'objectiu de tot plegat? Ben clar, descobrir realitats diferents i poder empatitzar-hi per tal d'esdevindre persones compassives, fent que vibri dins seu el compromís que es desprèn de l'estimació cap a una realitat més necessitada. Així, en un futur, el voluntariat pot ser que no només sigui el fet de compartir unes hores setmanals amb els usuaris d'una entitat, sinó que esdevingui una manera de viure marcada per posar l'amor cap a l'altre en la base de tota relació humana.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.