• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Els bisbes argentins conviden a "superar la violència i construir una amistat social"

"Demanem a Déu que ens ajudi perquè el camí democràtic es tradueixi en una vida digna, en un desenvolupament integral, en treball per a tothom, en accés a la salut i en una educació de qualitat", desitgen els bisbes argentins en un missatge titulat 'L'enfortiment de la nostra nació', publicat en el transcurs de la seva Assemblea Plenària a la ciutat de Pilar.

Fides, 8 novembre 19

Del 4 al 9 de novembre, l'episcopat argentí es reuneix per tractar diversos temes relacionats amb la realitat social i pastoral, incloent la prevenció de l'abús sexual a l'Església, el Congrés Marià de l'any que ve, el desenvolupament del catecisme argentí, el Sínode per a l'Amazònia i la reforma econòmica.

Després de les eleccions del 27 d'octubre que es van saldar amb la victòria en la primera volta del candidat peronista Alberto Fernández, amb el 48,10% dels vots, (el president sortint Maurici Macri no va superar el 40,37%), els bisbes en el seu missatge asseguren que "a l'inici d'una nova etapa de la nostra democràcia volem caminar amb els argentins per consolidar-la cada dia més".

"El país requereix de tots un renovat esforç de diàleg sincer i recerca de consens per generar una síntesi superior. La grandesa del nostre lideratge es manifestarà en aquest intent si és capaç d'incorporar els esforços i la recerca dels més pobres", expliquen els prelats.

Els bisbes també es van referir a la corrupció i van reiterar que el veritable enfortiment de la democràcia no serà possible "sense una opció ètica ferma en els diferents nivells de la vida social, sense una veritable divisió dels poders de l'Estat i sense la participació generosa de tots els argentins". Finalment, com a ciutadans responsables, exhorten "a formar un poble que, més enllà de les discrepàncies, mantingui referències estables d'acord amb un projecte comú, el que pressuposa un compromís renovat per superar la violència i construir l'amistat social".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.