• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

El 60% dels ingressos de la Diòcesi de Girona provenen de les aportacions dels fidels

Aquest diumenge, 10 de novembre, se celebra el Dia de l’Església Diocesana, altrament conegut com la Jornada de Germanor. Amb la col·lecta que es duu a terme en aquest dia, l’Església demana als fidels contribuir econòmicament en el sosteniment de l’activitat de la seva diòcesi. Les aportacions voluntàries són una peça clau perquè l’Església segueixi desenvolupant la seva tasca pastoral i social.

Bisbat de Girona, 8 novembre 19

És per això que el Bisbat de Girona presenta les grans xifres de la seva activitat corresponents a l’any 2018 -que es distribueixen en cinc àmbits principals-, així com l’estat d’ingressos i despeses. D’aquestes dades es desprèn que prop del 60% dels ingressos de la Diòcesi de Girona provenen de les aportacions directes o indirectes dels mateixos fidels a través de col·lectes i de la creueta a la Declaració de la Renda.

En la seva carta setmanal amb motiu de Germanor, el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, assenyala que “avui, per continuar fidels a la missió rebuda del Senyor, per mantenir els mitjans necessaris per oferir l’Evangeli, per celebrar la fe, per acompanyar i acollir les persones, necessitem la col·laboració econòmica de tots els creients i de les persones de bona voluntat que valoren la tasca que realitzem”.

La Diòcesi de Girona en xifres/Memòria 2018

Pel que fa a Acció pastoral, es presenten les dades referents als recursos humans de què disposa la Diòcesi de Girona –135 preveres, 11 diaques permanents, 4 seminaristes, 43 laics amb nomenament per presidir celebracions, 637 catequistes, 436 religiosos i religioses de les diverses congregacions-, que atenen les 394 parròquies i el conjunt de l’activitat pastoral.

L’Acció celebrativa fa referència als sagraments i altres activitats en l’àmbit del culte i a les celebracions litúrgiques: 2.073 baptismes, 1.543 primeres comunions, 327 confirmacions, 537 matrimonis, 4.315 exèquies.

A Acció social s’inclouen les principals xifres de Càritas, el principal braç de l’acció social de l’Església catòlica: 50 centres distribuïts per tot el territori diocesà, 67 projectes i programes, 22.052 persones ateses, 53.309 persones beneficiades, 135 professionals i 2.741 voluntaris i voluntàries.

El Bisbat de Girona, per altra banda, també compta amb programes específics de foment i gestió d’Habitatge social, a través de dues entitats. En total s’ofereixen 630 habitatges protegits i 105 habitatges més per a persones majors de 65 anys al Centre Joan Suñer de Girona.

Per altra banda, per mitjà de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont i de l’escoltisme es promouen nombroses activitats en l’àmbit de l’Educació en el lleure. En total es compta amb 7 cases de colònies i amb la participació de 5.000 infants i joves, així com 1.000 monitors i formadors.

Finalment, també s’inclouen les dades referents als centres educatius (42 centres / 22.681 alumnes) i els centres assistencials i socials vinculats o dependents de la diòcesi o de congregacions i instituts religiosos (24 centres / 135.223 persones ateses).

Estat d’ingressos i despeses / Memòria 2018

D’altra banda, amb motiu de la Jornada de Germanor també es presenten les partides d’ingressos i despeses corresponents a l’exercici 2018. A continuació us oferim les dades desglossades:

INGRESSOS 11.984.842,94 €

Aportacions voluntàries dels fidels: 35,79%

Assignació tributària: 23,66%

Ingressos de patrimoni i altres activitats: 14,85%

Altres ingressos corrents: 9,16%

Ingressos extraordinaris: 12,07%

Necessitat de finançament: 4,47%

DESPESES 11.984.842,94 €

Accions pastorals i assistencials: 45,67%

Retribucions i despeses socials del clergat: 12,46%

Retribucions i despeses socials del personal seglar: 14,84%

Centres de formació: 0,35%

Conservació d’edificis: 26,42%

Despeses extraordinàries: 0,26%


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.