• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

L'Església de llatinoamèrica busca nous camins per prevenir i combatre els abusos

Més de 400 delegats, de 15 països d'Amèrica Llatina estan participant, del 6 al 8 de novembre, a la Universitat Pontifícia de Mèxic (UPM), del Primer Congrés Llatinoamericà sobre la prevenció de l'abús.

AICA, 8 novembre 19

Amb la presència d'importants experts en la problemàtica, el Congrés es desenvolupa al voltant de l'anàlisi i de la reflexió en matèria d'infància, prevenció de l'abús sexual en l'Església, mesures cautelars, processos integrals de prevenció i discerniment vocacional, entre altres temes.

"Tinguem en compte les causes de fons que estan en les arrels dels problemes que vivim com a societat i com a Església", va demanar l'arquebisbe de Mèxic, monsenyor Carlos Aguiar Retes, en inaugurar aquest Congrés, organitzat per la Comissió Pontifícia per a la Protecció de menors, la Universitat Pontifícia de Mèxic, la Pontifícia Universitat Gregoriana, la Conferència Episcopal de Mèxic i el Consell Episcopal Llatinoamericà (Celam).

En la seva intervenció, durant la sessió inaugural, el pare Daniel Portillo Trevizo, director del Centre de Protecció de Menors (Ceprome) de la UPM, va recordar que "la prevenció de l'abús sexual s'ha d'assumir com un camí sinodal, en el que serà vital l'obstinació col·laborativa de les institucions per privilegiar la dignitat del menor, entenent que els esforços parcials no tindran més impacte si no hi ha una consciència col·lectiva sobre la gravetat de la problemàtica al continent".

"L'Església -va assenyalar- no pot esperar canvis si segueix fent els mateixos procediments, és urgent capacitar agents disposats a garantir la protecció de les persones en situacions de vulnerabilitat, per la qual cosa serà necessari establir sinergies i treballar amb una perspectiva de caràcter interdisciplinari".

Al seu torn, el nunci apostòlic a Mèxic, monsenyor Franco Coppola va subratllar la necessitat que l'Església llatinoamericana trobi nous camins per prevenir i combatre els abusos a menors, la qual cosa implica "un canvi profund en la formació inicial i en la formació permanent" que els seminaristes i els sacerdots han de tenir.

L'Església llatinoamericana "necessita ser més compromesa, renovada, amb un rostre més proper i creïble, una Església redimida", va demanar per part seva el pare Mario Ángel Flores, rector de la Universitat Pontifícia de Mèxic.

Mentre que l'arquebisbe de Monterrey i president de la Conferència de l'Episcopat Mexicà, monsenyor Rogelio Cabrera, va exigir que els bisbes segueixin a peu de la lletra els protocols d'atenció establerts per al cas d'abús de menors en les seves diòcesis. Si abans no es podia, ara molt menys es pot "canviar de ciutat al delinqüent". Aquesta pràctica "el que es va fer va ser disseminar el problema i no afrontar-lo".

Monsenyor Cabrera, qui també participa en el consell directiu de la Celam va afirmar que la prevenció de l'abús sexual a menors és una prioritat del propi organisme que aglutina totes les conferències episcopals d'Amèrica Llatina i el Carib, partint de la rendició de comptes i de la responsabilitat de reparar el dany, a través de l'atenció professional i acompanyament a la víctima.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.