Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

L'Església de llatinoamèrica busca nous camins per prevenir i combatre els abusos

Més de 400 delegats, de 15 països d'Amèrica Llatina estan participant, del 6 al 8 de novembre, a la Universitat Pontifícia de Mèxic (UPM), del Primer Congrés Llatinoamericà sobre la prevenció de l'abús.

AICA, 8 novembre 19

Amb la presència d'importants experts en la problemàtica, el Congrés es desenvolupa al voltant de l'anàlisi i de la reflexió en matèria d'infància, prevenció de l'abús sexual en l'Església, mesures cautelars, processos integrals de prevenció i discerniment vocacional, entre altres temes.

"Tinguem en compte les causes de fons que estan en les arrels dels problemes que vivim com a societat i com a Església", va demanar l'arquebisbe de Mèxic, monsenyor Carlos Aguiar Retes, en inaugurar aquest Congrés, organitzat per la Comissió Pontifícia per a la Protecció de menors, la Universitat Pontifícia de Mèxic, la Pontifícia Universitat Gregoriana, la Conferència Episcopal de Mèxic i el Consell Episcopal Llatinoamericà (Celam).

En la seva intervenció, durant la sessió inaugural, el pare Daniel Portillo Trevizo, director del Centre de Protecció de Menors (Ceprome) de la UPM, va recordar que "la prevenció de l'abús sexual s'ha d'assumir com un camí sinodal, en el que serà vital l'obstinació col·laborativa de les institucions per privilegiar la dignitat del menor, entenent que els esforços parcials no tindran més impacte si no hi ha una consciència col·lectiva sobre la gravetat de la problemàtica al continent".

"L'Església -va assenyalar- no pot esperar canvis si segueix fent els mateixos procediments, és urgent capacitar agents disposats a garantir la protecció de les persones en situacions de vulnerabilitat, per la qual cosa serà necessari establir sinergies i treballar amb una perspectiva de caràcter interdisciplinari".

Al seu torn, el nunci apostòlic a Mèxic, monsenyor Franco Coppola va subratllar la necessitat que l'Església llatinoamericana trobi nous camins per prevenir i combatre els abusos a menors, la qual cosa implica "un canvi profund en la formació inicial i en la formació permanent" que els seminaristes i els sacerdots han de tenir.

L'Església llatinoamericana "necessita ser més compromesa, renovada, amb un rostre més proper i creïble, una Església redimida", va demanar per part seva el pare Mario Ángel Flores, rector de la Universitat Pontifícia de Mèxic.

Mentre que l'arquebisbe de Monterrey i president de la Conferència de l'Episcopat Mexicà, monsenyor Rogelio Cabrera, va exigir que els bisbes segueixin a peu de la lletra els protocols d'atenció establerts per al cas d'abús de menors en les seves diòcesis. Si abans no es podia, ara molt menys es pot "canviar de ciutat al delinqüent". Aquesta pràctica "el que es va fer va ser disseminar el problema i no afrontar-lo".

Monsenyor Cabrera, qui també participa en el consell directiu de la Celam va afirmar que la prevenció de l'abús sexual a menors és una prioritat del propi organisme que aglutina totes les conferències episcopals d'Amèrica Llatina i el Carib, partint de la rendició de comptes i de la responsabilitat de reparar el dany, a través de l'atenció professional i acompanyament a la víctima.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.