• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Religió, ecologia i espiritualitat

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya organitza la ‘Jornada RELIG 2019. Religió, ecologia i espiritualitat. Una oportunitat de diàleg per a la sostenibilitat’, el proper 27 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Direcció General d'Afers Religiosos, 8 novembre 19

Amb aquesta Jornada, la Direcció General d'Afers Religiosos vol reconèixer i fer difusió de projectes de recerca sobre sostenibilitat i religió i donar a conèixer recursos divulgatius i experiències sobre ecologia i sostenibilitat impulsades per les confessions religioses.

La Direcció General d'Afers Religiosos promou la innovació i la recerca en matèria de diversitat religiosa, amb la voluntat de contribuir a la millora del coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana i l'impuls del diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància. Mitjançant les convocatòries RELIG impulsades des de l'any 2014, Afers Religiosos dona suport a projectes de recerca amb la finalitat d'obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en l'àmbit de la gestió de la diversitat religiosa, i es difonen els seus resultats a través de les jornades anuals RELIG.

La temàtica de la jornada RELIG d’enguany es destina a reflexionar sobre com els conceptes de desenvolupament sostenible i ecologia integral esdevenen punt de trobada i de diàleg entre les diverses confessions religioses. L’objectiu final és contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. A la jornada es presentaran projectes de recerca i formació universitària vinculats a la religió, la sostenibilitat, la natura i l’espiritualitat, així com una taula d’experiències sobre ecologia i sostenibilitat impulsades des de les confessions religioses, entre d’altres, la “Xarxa de Parròquies i comunitats cristianes EcoSolidàries”, i les aportacions des del budisme, l’islam i la fe bahà’í.

Inscripcions

Les inscripcions es poden realitzar fins el 22 de novembre. Podeu consultar el programa i el formulari d’inscripció als enllaços següents: 

Programa per a personal de la Generalitat de Catalunya (codi 10202

Programa i inscripció per al personal de l’Administració Local (codi 20028)

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; professionals de l’àmbit d’intervenció social, l’ecologia i la sostenibilitat; personal investigador en matèria d’afers religiosos i sostenibilitat; i personal vinculat al teixit associatiu religiós i mediambiental.

Jornades RELIG

Aquesta jornada del 27 de novembre suposa ja la sisena de les Jornades RELIG, amb les quals la Direcció General d’Afers Religiosos vol contribuir a la difusió de bones pràctiques i recerques i sensibilitzar sobre la matèria del dret a la llibertat religiosa i la seva gestió. Podeu consultar en els enllaços següents el desenvolupament de les edicions anteriors:

RELIG 2014 sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local

RELIG 2015 sobre diàleg interreligiós i acció comunitària i educativa

RELIG 2016 sobre joves i religió: escenaris de futur, agents de canvi

RELIG 2017 sobre espai públic i religió

RELIG 2018 sobre religió, mort i espiritualitat: ritus funeraris i gestió de cementiris


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.