Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Religió, ecologia i espiritualitat

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya organitza la ‘Jornada RELIG 2019. Religió, ecologia i espiritualitat. Una oportunitat de diàleg per a la sostenibilitat’, el proper 27 de novembre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Direcció General d'Afers Religiosos, 8 novembre 19

Amb aquesta Jornada, la Direcció General d'Afers Religiosos vol reconèixer i fer difusió de projectes de recerca sobre sostenibilitat i religió i donar a conèixer recursos divulgatius i experiències sobre ecologia i sostenibilitat impulsades per les confessions religioses.

La Direcció General d'Afers Religiosos promou la innovació i la recerca en matèria de diversitat religiosa, amb la voluntat de contribuir a la millora del coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana i l'impuls del diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància. Mitjançant les convocatòries RELIG impulsades des de l'any 2014, Afers Religiosos dona suport a projectes de recerca amb la finalitat d'obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en l'àmbit de la gestió de la diversitat religiosa, i es difonen els seus resultats a través de les jornades anuals RELIG.

La temàtica de la jornada RELIG d’enguany es destina a reflexionar sobre com els conceptes de desenvolupament sostenible i ecologia integral esdevenen punt de trobada i de diàleg entre les diverses confessions religioses. L’objectiu final és contribuir a generar debat i reflexió entre tots els agents implicats. A la jornada es presentaran projectes de recerca i formació universitària vinculats a la religió, la sostenibilitat, la natura i l’espiritualitat, així com una taula d’experiències sobre ecologia i sostenibilitat impulsades des de les confessions religioses, entre d’altres, la “Xarxa de Parròquies i comunitats cristianes EcoSolidàries”, i les aportacions des del budisme, l’islam i la fe bahà’í.

Inscripcions

Les inscripcions es poden realitzar fins el 22 de novembre. Podeu consultar el programa i el formulari d’inscripció als enllaços següents: 

Programa per a personal de la Generalitat de Catalunya (codi 10202

Programa i inscripció per al personal de l’Administració Local (codi 20028)

La jornada s’adreça a empleats públics en general i, específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d’orígens culturals i de religions diverses; professionals de l’àmbit d’intervenció social, l’ecologia i la sostenibilitat; personal investigador en matèria d’afers religiosos i sostenibilitat; i personal vinculat al teixit associatiu religiós i mediambiental.

Jornades RELIG

Aquesta jornada del 27 de novembre suposa ja la sisena de les Jornades RELIG, amb les quals la Direcció General d’Afers Religiosos vol contribuir a la difusió de bones pràctiques i recerques i sensibilitzar sobre la matèria del dret a la llibertat religiosa i la seva gestió. Podeu consultar en els enllaços següents el desenvolupament de les edicions anteriors:

RELIG 2014 sobre innovació i diversitat religiosa a l'àmbit local

RELIG 2015 sobre diàleg interreligiós i acció comunitària i educativa

RELIG 2016 sobre joves i religió: escenaris de futur, agents de canvi

RELIG 2017 sobre espai públic i religió

RELIG 2018 sobre religió, mort i espiritualitat: ritus funeraris i gestió de cementiris


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.