Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

El Museu Episcopal de Vic acull una jornada per analitzar la relació d’art contemporani i espiritualitat, a través de l’obra de Bill Viola

El Museu Episcopal de Vic (MEV) acull, fins al 5 de gener, una obra de Bill Viola, un dels artistes més destacats del panorama artístic internacional i un dels pares del videoart. El MEV és un dels cinc equipaments culturals catalans que acullen una obra de l’artista nord-americà, complementant l’exposició dedicada a la seva trajectòria «Miralls de l’invisible», que es pot veure a La Pedrera. Coincidint amb la instal·lació de «Visitation» a la sala 5 del museu, el MEV i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic organitzen el divendres 15 de novembre la jornada «Quan Art i Tecnologia dansen en l’espiritualitat». La jornada compta amb la col·laboració d’ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies, EASD Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, L’Albergueria i la Universitat de Vic.

Museu Episcopal de Vic, 8 novembre 19

Bill Viola és un referent mundial del videoart però també de l’expressió dels sentiments i la condició humana a través de la tecnologia audiovisual. En la jornada diversos professionals analitzaran des de la seva òptica particular el treball de Viola amb l’objectiu d’oferir una visió polièdrica de la seva. Els ponents seran Llucià Homs, consultor cultural i comissari de l’exposició «Bill Viola. Miralls de l’Invisible», el Dr. Bert M. Daelemans S.J., doctor en Teologia i professor de la Universidad Pontifícia Comillas de Madrid i la Dra. Lourdes Cirlot, catedràtica d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona. La jornada es tancarà amb una taula rodona.

El director del MEV, Josep M. Riba i el director de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, Marc Sureda, faran els parlaments inaugurals. La jornada començarà a les 4 de la tarda i finalitzarà a les 8 del vespre. La inscripció per participar-hi és gratuïta i es pot fer a http://bit.ly/MEVJornadaBillViola.

VISITES COMENTADES A «VISITATION» I LA VINCULACIÓ DE VIOLA AMB L’ART MEDIEVAL

Aprofitant la instal·lació de «Visitation», el MEV també ofereix visites guiades que volen presentar Viola, veure i comentar l’obra que es pot veure al museu i explicar com s’estableix un diàleg entre el videoart més contemporani i les obres d’art medievals del MEV. Les properes visites programades seran el dissabte 9 de novembre a les 17 h i el dissabte 14 de desembre a les 5 de la tarda.

Aquestes visites guiades també s’ofereixen, sota demanda, per a grups i col·lectius interessats. La sol·licitud d’informació es pot fer al telèfon 93 886 93 60 o al correu electrònic reserves@museuepiscopalvic.com.

UN VIDEOARTISTA QUE CONEIX EL MEV

Amb el propòsit d’augmentar la irradiació de l’exposició, que es fa a La Pedrera de Barcelona, també es poden veure obres de Bill Viola al MEV, al Museu de Montserrat, al Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i a PLANTA Fundació Sorigué de Balaguer. A la ciutat de Barcelona la ruta tindrà punts al Palau de la Música Catalana i al Gran Teatre del Liceu.

L’elecció del MEV com a punt d’exposició no ha estat casual. El juliol de 2009, Viola va visitar el museu i L'Albergueria de Vic. L'artista va quedar impactat d'una col·lecció del museu que, igual que el que propicia la seva obra, apropa a la meditació, a la contemplació i les múltiples lectures i capes d'interpretació en l'art. En les fotos d’aquella visita, Viola amb el director del museu, Josep Maria Riba, amb els cocomissaris de l'exposició Llucià Homs i Kira Perov i l'equip de l'Albergueria.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.