• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

El Papa anima els jesuïtes a anunciar la fe i promoure la justícia

"El nostre món està necessitat de transformacions que protegeixin la vida amenaçada i defensin els més febles", va recordar el papa Francesc, el 7 de novembre passat, als participants en la Reunió de el Secretariat de Justícia Social i Ecologia de la Companyia de Jesús (SJES), que té lloc a Roma, en ocasió del 50è aniversari de la seva fundació, a la seu de la Cúria General, sobre el tema "Un camí de justícia i reconciliació: 50 anys i més enllà".

AICA, 8 novembre 19

En un extens discurs en espanyol, el pontífex va encoratjar el treball de la Secretaria, continuant el camí iniciat pel pare Pedro Arrupe, que va fundar la SJES el 1969.

El papa Francesc va recordar que la Companyia de Jesús, "des del principi va ser cridada al servei dels pobres, una vocació que el pare Arrupe va tenir la intenció d'enfortir-la" i ha subratllat que a la base de la seva vocació es trobava l'experiència de contacte amb el dolor humà, a "voluntària proximitat a les deixalles del món, que la societat menysprea", en paraules del pare Arrupe.

"Avui -va dir el Papa- fem servir la paraula "als descartats", i parlem de cultura del rebuig, aquesta gent deixada al camí", però va destacar Francesc, aquesta vocació neix de la pregària. "El pare Pere sempre va creure que el servei de la fe i la promoció de la justícia no podien separar-se: estaven radicalment unides", ha emfasitzat.

"En els pobres, van trobar vostès un lloc privilegiat de trobada amb Crist. Aquest és un preciós regal en la vida del seguidor de Jesús: rebre el do de trobar-se amb ell entre les víctimes i els empobrits ", els va dir el Papa.

"No deixin -va encoratja el Papa a la SJES- d'oferir aquesta familiaritat amb els vulnerables. El nostre món trencat i dividit necessita construir ponts perquè la trobada humà ens permeti a cadascú descobrir en els últims el bell rostre del germà, en qui ens reconeixem, i la presència, fins i tot sense paraules, reclama en la seva necessitat nostra cura i la nostra solidaritat".

Seguir Jesús entre els crucificats

El pontífex es va referir seguidament "als crucificats del nostre temps". "En l'actualitat abunden les situacions d'injustícia i de dolor humà que tots bé coneixem. Subsisteix el tràfic de persones, abunden les expressions de xenofòbia i la recerca egoista de l'interès nacional, la desigualtat entre països i a l'interior dels mateixos creix sense que es trobi remei. Amb una progressió jo diria geomètrica", va assenyalar el Papa.

Per aquest motiu el pontífex va assenyalar que "seguir Jesús en aquestes circumstàncies comporta un conjunt de tasques", des de l'acompanyament a les víctimes, l'atenció a les necessitats humanes i també -va assenyalar el Papa- "desemmascarar els mals, per descobrir les millors respostes, per generar la creativitat apostòlica "tan necessària per a la Companyia.

"Però la nostra resposta no pot aturar-se aquí. Necessitem d'una veritable revolució cultural", ha subratllat. "Un treball lent de transformació de les estructures, per mitjà de la participació en el diàleg públic, allà on es prenen les decisions que afecten la vida dels últims", ha afegit.

"Continueu amb aquest afany creatiu, necessitat sempre de renovació en una societat de canvis accelerats. Ajudin l'Església en el discerniment que avui també hem de fer sobre els nostres apostolats. No deixin de col·laborar en xarxa entre vostès i amb altres organitzacions eclesials i civils per tenir una paraula en defensa dels més desafavorits en aquest món cada vegada més globalitzat", va encoratjar el Papa als jesuïtes.

El papa Francesc va recordar que aquest any "es compleix el 30è aniversari del martiri dels jesuïtes de la Universitat Centreamericana del Salvador, que tant dolor va causar al pare Kolvenbach i que el va moure a demanar l'ajuda de jesuïtes a tota la Companyia. Molts van respondre generosament. La vida i la mort dels màrtirs són un alè al nostre servei als últims".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.