• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Sacerdots bascos demanen als partits que resolguin el conflicte català

Els col·lectius Comunitats Cristianes Populars, Herria 2000 Eliza i la Coordinadora de Sacerdots d'Euskal Herria han comminat els partits que concorren a aquestes eleccions a resoldre el conflicte polític de Catalunya per la via del diàleg i a reconèixer el dret dels pobles a ser sobirans.

EFE, 8 novembre 19

Aquests col·lectius eclesiàstics han destacat aquest dimarts passat en un comunicat que Espanya afronta unes noves eleccions estatals "a causa de la ineptitud política dels que van rebre el mandat majoritari per gestionar un govern estatal".

Per això, asseguren que un "ampli sector" de la població "se sent desmotivat o amb por a un retrocés democràtic, que les forces més involutives de país tracten d'aprofitar per al seu benefici".

Després de denunciar els "continuats abusos i violències de poder per part de Govern", les "injustes condemnes polítiques contra promotors del procés sobiranista català", les penes "totalment desproporcionades" imposades als joves d'Alsasua (Navarra) i la "política penitenciària repressiva", consideren que "és urgent fer sentir la veu de la democràcia".

Demanen per tant als partits que reconeguin "tots els drets individuals i col·lectius en una democràcia participativa", entre ells "el de Catalunya, Euskal Herria i altres pobles a ser sobirans, a exercir el seu ple autogovern i a l'autodeterminació".

Exigeixen també promoure una amnistia per presos polítics i exiliats i una justa distribució de la riquesa, amb salaris justos, pensions dignes, solució a l'atur i igualtat d'oportunitats, entre altres mesures, a més de defensar "una Europa acollidora d'immigrants i refugiats".

"Com a membres de l'Església basca, reconeixent els nostres errors amb transparència i llibertat, dins d'una societat laica, reafirmem el nostre compromís de col·laboració, al costat dels qui lluiten per la dignitat de totes les persones en pobles lliures i solidaris, per realitzar la justícia, la igualtat, la convivència i la pau", conclouen.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.