Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Bangladesh: Evangelitzar amb teatre i música

"Al districte de Barisal, al centre-sud de Bangla Desh, a la gent li encanta cantar i escoltar música. En aquesta zona es representen diverses obres teatrals de naturalesa i tema religiós. L'obra teatral de contingut bíblic és avui una eina important per anunciar el missatge cristià i és una ajuda vàlida per a l'obra d'evangelització", explica a Fides el pare Anol Terence D'Costa, Secretari de la Comissió de Comunicacions Socials de la diòcesi de Barishal.

Fides, 7 novembre 19

Recentment en aquesta diòcesi de Bangla Desh es va celebrar un seminari per sacerdots, religiosos i, sobretot, laics en el qual es va posar èmfasi en les activitats d'evangelització a través de representacions teatrals i música.

"Hem notat que les persones que assisteixen a obres teatrals són més que les que van a missa. Per tant, hem pres la iniciativa d'organitzar millor aquest servei com una forma de treball missioner", assegura el pare Anol. Avui a la diòcesi, les obres teatrals i musicals sobre la vida de Jesús, Maria i els sants són molt populars i atrauen molts joves. Els actors i músics són majoritàriament voluntaris laics, un compromís molt apreciat pels bisbes bengalís.

El pare Anol indica que s'ha llançat una crida "per reclutar directors, cantants i actors i ara hi ha un comitè que s'encarrega de crear nous guions i obres de teatre".

Ruben Dewri, un cantant catòlic i jove de 32 anys, explica a Fides: "Cantar està en la nostra sang. Ens encanta cantar i per això prediquem la Paraula de Déu amb cançons. Amb el cant, l'Evangeli pot atraure i arribar als cors de les persones. Així, cristians i no cristians poden gaudir del nostre espectacle".

Com explica el pare Anol, la Comissió per a les comunicacions socials tracta així de "respondre a la missió de promoure la bona nova de Crist a través dels mitjans de comunicació social. També d'estimular, desenvolupar i despertar consciències i inspirar i formar els fidels per utilitzar adequadament els mitjans de comunicació".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.