Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

El Papa: "La Santa Seu té la intenció d'adherir-se a l'Esmena Kigali"

"Molts estudis científics, inclosos els més recents, testifiquen que l'aprimament de la capa d'ozó s'està reduint gradualment". És l'afirmació que ha fet el papa Francesc en el seu Missatge en ocasió de la XXXI Reunió de les parts en el Protocol de Mont-real que està tenint lloc del 4 al 8 de novembre a la seu de la FAO a Roma i en la qual s'està tractant sobre "les substàncies que esgoten la capa d'ozó".

Vatican News, 7 novembre 19

Repte cultural: a favor o en contra del bé comú

En aquest Missatge, Francesc ha demanat als participants reflexionar sobre tres punts, prestant atenció als 35 anys ja transcorreguts des de l'aplicació del règim internacional de l'ozó. En primer lloc, considera "necessari" subratllar i apreciar com va sorgir aquest règim a partir d'una cooperació àmplia i fructífera entre la comunitat científica, el món polític, els agents econòmics i industrials i la societat civil i assegura que aquesta cooperació ha demostrat com podem "aconseguir resultats importants, que permetin alhora salvaguardar la creació, promoure el desenvolupament humà integral i cuidar el bé comú, en un esperit de solidaritat responsable i amb profundes repercussions positives per a les generacions presents i futures" escriu el Papa en el missatge. A més, per al Papa, aquest règim internacional de l'ozó "ens permet confiar que tot i que el període postindustrial potser sigui recordat com una de les més irresponsables de la història, és d'esperar que la humanitat de començaments de segle XXI pugui ser recordada per haver assumit amb generositat les seves greus responsabilitats", de fet - puntualitza - "ens enfrontem a un repte cultural, ja sigui a favor o en contra del bé comú".

La Santa Seu anuncia la seva adhesió a l'Esmena Kigali

El segon punt sobre el qual demana reflexionar és sobre el desenvolupament tecnològic. Aquí, el Papa demana que les solucions tecnològiques "formin part d'una visió més àmplia que tingui en compte la varietat de relacions existents", és a dir, que no s'afronti aquest desafiament cultural únicament sobre la base d'una tecnologia, ni sigui considerada " com l'única solució dels problemes". En aquest sentit, cita la nova esmena que es va adoptar el 2016 al Protocol de Mont-real: l'Esmena Kigali. "La dita esmena - escriu el Papa - té per objecte prohibir les substàncies que, per si mateixes, contribueixen a fer malbé la capa d'ozó, però que afecten l'escalfament de l'atmosfera i l'ús ha augmentat com a mitjà per substituir determinades substàncies nocives per a la capa d'ozó ". I no desaprofita l'ocasió per anunciar que la Santa Seu té la intenció d'adherir-se a l'Esmena Kigali: "Amb aquest gest, la Santa Seu desitja seguir donant el seu suport moral a tots els estats compromesos amb la cura de la nostra casa comuna".

Necessària promoció del desenvolupament integral

Finalment, el Pontífex exhorta "estructurar les nostres decisions sobre la base del concepte central del que podem anomenar "ecologia integral", basada en la comprensió que "tot està connectat". Francesc recorda la importància de la cura de la nostra casa comuna, també explica que vivim en un moment històric marcat per desafiaments que són urgents però estimulants per a la creació d'una cultura efectivament adreçada al bé comú. "Això exigeix- assenyala - l'adopció d'un enfocament clarivident de la manera de promoure eficaçment el desenvolupament integral de tots els membres de la família humana, tant propers com llunyans, en l'espai o en el temps". A més, aquest enfocament -conclou- "s'ha de concretar en centres d'educació i cultura on es creu consciència, on es formi a les persones en la responsabilitat política, científica i econòmica i, més en general, on es prenguin decisions responsables".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.