• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

El Papa: "La Santa Seu té la intenció d'adherir-se a l'Esmena Kigali"

"Molts estudis científics, inclosos els més recents, testifiquen que l'aprimament de la capa d'ozó s'està reduint gradualment". És l'afirmació que ha fet el papa Francesc en el seu Missatge en ocasió de la XXXI Reunió de les parts en el Protocol de Mont-real que està tenint lloc del 4 al 8 de novembre a la seu de la FAO a Roma i en la qual s'està tractant sobre "les substàncies que esgoten la capa d'ozó".

Vatican News, 7 novembre 19

Repte cultural: a favor o en contra del bé comú

En aquest Missatge, Francesc ha demanat als participants reflexionar sobre tres punts, prestant atenció als 35 anys ja transcorreguts des de l'aplicació del règim internacional de l'ozó. En primer lloc, considera "necessari" subratllar i apreciar com va sorgir aquest règim a partir d'una cooperació àmplia i fructífera entre la comunitat científica, el món polític, els agents econòmics i industrials i la societat civil i assegura que aquesta cooperació ha demostrat com podem "aconseguir resultats importants, que permetin alhora salvaguardar la creació, promoure el desenvolupament humà integral i cuidar el bé comú, en un esperit de solidaritat responsable i amb profundes repercussions positives per a les generacions presents i futures" escriu el Papa en el missatge. A més, per al Papa, aquest règim internacional de l'ozó "ens permet confiar que tot i que el període postindustrial potser sigui recordat com una de les més irresponsables de la història, és d'esperar que la humanitat de començaments de segle XXI pugui ser recordada per haver assumit amb generositat les seves greus responsabilitats", de fet - puntualitza - "ens enfrontem a un repte cultural, ja sigui a favor o en contra del bé comú".

La Santa Seu anuncia la seva adhesió a l'Esmena Kigali

El segon punt sobre el qual demana reflexionar és sobre el desenvolupament tecnològic. Aquí, el Papa demana que les solucions tecnològiques "formin part d'una visió més àmplia que tingui en compte la varietat de relacions existents", és a dir, que no s'afronti aquest desafiament cultural únicament sobre la base d'una tecnologia, ni sigui considerada " com l'única solució dels problemes". En aquest sentit, cita la nova esmena que es va adoptar el 2016 al Protocol de Mont-real: l'Esmena Kigali. "La dita esmena - escriu el Papa - té per objecte prohibir les substàncies que, per si mateixes, contribueixen a fer malbé la capa d'ozó, però que afecten l'escalfament de l'atmosfera i l'ús ha augmentat com a mitjà per substituir determinades substàncies nocives per a la capa d'ozó ". I no desaprofita l'ocasió per anunciar que la Santa Seu té la intenció d'adherir-se a l'Esmena Kigali: "Amb aquest gest, la Santa Seu desitja seguir donant el seu suport moral a tots els estats compromesos amb la cura de la nostra casa comuna".

Necessària promoció del desenvolupament integral

Finalment, el Pontífex exhorta "estructurar les nostres decisions sobre la base del concepte central del que podem anomenar "ecologia integral", basada en la comprensió que "tot està connectat". Francesc recorda la importància de la cura de la nostra casa comuna, també explica que vivim en un moment històric marcat per desafiaments que són urgents però estimulants per a la creació d'una cultura efectivament adreçada al bé comú. "Això exigeix- assenyala - l'adopció d'un enfocament clarivident de la manera de promoure eficaçment el desenvolupament integral de tots els membres de la família humana, tant propers com llunyans, en l'espai o en el temps". A més, aquest enfocament -conclou- "s'ha de concretar en centres d'educació i cultura on es creu consciència, on es formi a les persones en la responsabilitat política, científica i econòmica i, més en general, on es prenguin decisions responsables".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.