• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Catalonia Sacra s'endinsa en els magnífics tapissos de la Catedral de Lleida

Catalonia Sacra proposa pel dissabte 16 de novembre una activitat sobre els valuosos tapissos de la Seu Vella de Lleida, que es conserven al Museu de Lleida: diocesà i comarcal. La Dra. Carmen Berlabé, conservadora d’aquest museu, serà l’encarregada de presentar i contextualitzar aquestes joies patrimonials de la Catedral de Lleida. Posteriorment es veuran alguns dels tapissos in situ. Aquesta activitat començarà a 2/4 de 12 del migdia i és proposada pel Bisbat de Lleida dins l’agenda d’activitats culturals que cada any ofereix Catalonia Sacra arreu del territori.

Catalonia Sacra, 7 novembre 19

Els espais nobles, civils o religiosos, de les edificacions medievals i sobretot modernes solien tenir les parets ornades amb grans tapissos decoratius. Amb ells es cobrien els grans panys de mur cec, i es guanyava en confort i sobretot en “decòrum”. El seu valor artesanal anava sovint acompanyat d’un valor artístic notable, i la seva complexitat de fabricació generà tallers molt especialitzats, com ara els existents a Flandes. La temàtica era diversa: mitologia, història, història sagrada... La Seu Vella de Lleida no n’era pas una excepció; al Museu de Lleida se’n guarden uns exemplars fantàstics, que són l’eix d’aquesta activitat.

La Dra. Carmen Berlabé és doctora en Ciències Jurídiques i Polítiques per la Universitat Abat Oliba, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Lleida, màster en Art per l'Autònoma de Barcelona i màster en Museografia interactiva i entorns de participació per la Universitat de Barcelona.

Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

ACTIVITATS PER DONAR A CONÈIXER EL PATRIMONI ARREU DEL TERRITORI

L’agenda cultural de Catalonia Sacra s’està visualitzant aquest 2019 amb prop d’una quarantena de visites, itineraris, conferències... L’agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que visualitzarà i difondrà la riquesa i diversitat del patrimoni d’arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.

Les activitats de Catalonia Sacra i *Dertosa Sacra tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha arreu de l’àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s’ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

CATALONIA SACRA

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

 

* Al Bisbat de Tortosa, Catalonia Sacra usa la denominació Dertosa Sacra.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.