• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Catalonia Sacra s'endinsa en els magnífics tapissos de la Catedral de Lleida

Catalonia Sacra proposa pel dissabte 16 de novembre una activitat sobre els valuosos tapissos de la Seu Vella de Lleida, que es conserven al Museu de Lleida: diocesà i comarcal. La Dra. Carmen Berlabé, conservadora d’aquest museu, serà l’encarregada de presentar i contextualitzar aquestes joies patrimonials de la Catedral de Lleida. Posteriorment es veuran alguns dels tapissos in situ. Aquesta activitat començarà a 2/4 de 12 del migdia i és proposada pel Bisbat de Lleida dins l’agenda d’activitats culturals que cada any ofereix Catalonia Sacra arreu del territori.

Catalonia Sacra, 7 novembre 19

Els espais nobles, civils o religiosos, de les edificacions medievals i sobretot modernes solien tenir les parets ornades amb grans tapissos decoratius. Amb ells es cobrien els grans panys de mur cec, i es guanyava en confort i sobretot en “decòrum”. El seu valor artesanal anava sovint acompanyat d’un valor artístic notable, i la seva complexitat de fabricació generà tallers molt especialitzats, com ara els existents a Flandes. La temàtica era diversa: mitologia, història, història sagrada... La Seu Vella de Lleida no n’era pas una excepció; al Museu de Lleida se’n guarden uns exemplars fantàstics, que són l’eix d’aquesta activitat.

La Dra. Carmen Berlabé és doctora en Ciències Jurídiques i Polítiques per la Universitat Abat Oliba, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Lleida, màster en Art per l'Autònoma de Barcelona i màster en Museografia interactiva i entorns de participació per la Universitat de Barcelona.

Per participar-hi cal fer inscripció prèvia al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

ACTIVITATS PER DONAR A CONÈIXER EL PATRIMONI ARREU DEL TERRITORI

L’agenda cultural de Catalonia Sacra s’està visualitzant aquest 2019 amb prop d’una quarantena de visites, itineraris, conferències... L’agenda es va presentar el 20 de febrer en un acte a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen per vuitè any aquesta programació que visualitzarà i difondrà la riquesa i diversitat del patrimoni d’arrel religiosa. Els actes es reparteixen en 20 comarques de Catalunya i una del País Valencià.

Les activitats de Catalonia Sacra i *Dertosa Sacra tornen a posar en relleu la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha arreu de l’àmbit dels 10 bisbats, amb conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s’ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents.

CATALONIA SACRA

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2.000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

 

* Al Bisbat de Tortosa, Catalonia Sacra usa la denominació Dertosa Sacra.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.