• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

HM Hospitales integra l’obra social de l’Hospital de Nens

El juliol passat es va avançar la incorporació de l’Hospital de Nens a la xarxa del grup madrileny HM Hospitales. Ahir es va anunciar que l’obra social de la Fundació Hospital de Nens s’integrarà també a HM Hospitales, i es va xifrar en 10 milions d’euros la quantitat que el grup ha pagat per l’hospital que regenten des de fa 133 anys les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

El Punt Avui, 7 novembre 19

Les monges queden desvinculades així del nou HM Nens, però continuaran col·laborant amb la Fundació HM Obra Social Nens, ja que avaluaran els infants que haurien de rebre atenció en serveis que no cobreix la Seguretat Social. Des del 2014 la Fundació Hospital de Nens ha atès 700 infants en situació de vulnerabilitat, als quals s’ha prestat gratuïtament serveis de salut dental, psicosocials, visió i nutrició. El grup madrileny, que té 41 centres arreu de l’Estat, s’ha compromès a seguir amb l’obra social que desenvolupaven fins ara les monges de Sant Vicenç de Paül. La voluntat, segons el president del grup, Juan Abarca, és exportar el model assistencial i “d’humanització’’ de l’Hospital de Nens a la resta de centres del grup. En la compra ha estat clau la bona opinió de les mútues que han treballat amb aquest hospital.

El director mèdic del HM Nens i de la fundació, Javier Massaguer, va explicar ahir que l’adquisició de l’Hospital de Nens “suposa una substancial millora del servei als nostres pacients”, donada l’especialització pediàtrica d’un equipament que fa cada any 450.000 actes mèdics globals i 100.000 urgències. La presidenta del patronat de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, sor Maria Dolors Cruz, es va felicitar del compromís d’HM de continuar amb l’atenció social.

L’absorció de l’Hospital de Nens dona un nou impuls a la implantació d’HM Hospitales a Catalunya després que el grup ha adquirit, des del gener del 2018, l’hospital Delfos i la clínica Sant Jordi. Tot plegat ha suposat una inversió de 100 milions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.