Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Joves de Salesians Girona reclamen a ritme de Hip-Hop combatre la discriminació i lluitar per la igualtat

Un grup de joves de la Plataforma d'Educació Social Salesians Sant Jordi- PES Girona i el seu equip d’educadors, amb col·laboració del Güell Espai Jove, han treballat conjuntament, a ritme de Hip-Hop, amb el videoclip "Tot ho podem canviar", per reclamar la igualtat i dignitat per a tothom. La gravació i edició ha comptat amb la col·laboració d’Ames Films.

Salesians, 7 novembre 19

Els joves s’expressen en el videoclip en català, castellà, francès i àrab i s’ha transcrit, traduït i subtitulat per a mostrar la importància de la riquesa cultural que s’aporta des de les diferents llengües i cultures.

“Tot ho podem canviar” s’emmarca en el context del projecte Neu, un projecte socioeducatiu de sensibilització sobre la diversitat i la realitat intercultural, desenvolupat per Salesians Sant Jordi a Girona, Lleida, Mataró i Sant Boi de Llobregat. El projecte Neu té com a finalitat conscienciar les comunitats de referència, i especialment a joves, sobre la riquesa d’una societat diversa i plural, fomentant models de cohesió social basats en la convivència intercultural.

Procés creatiu del videoclip per part dels joves

En les primeres assemblees el grup de joves es va mostrar molt motivat i van creure que un dels mitjans més oportuns per arribar a la gent era crear un tema de Hip-Hop. Entenien el Hip-Hop com una eina reivindicativa que al llarg de la seva història ha servit per fer una crítica a tot allò que no agrada de la societat i del sistema.

Un cop clar que l’objectiu era un tema i videoclip de Hip-Hop, l’equip educatiu va començar a buscar diferents associacions i col·laboradors amb les quals treballar conjuntament. Es van fer diversos tallers, un per a crear la base del tema tenint en compte els gustos i preferències dels i les joves. L’altre taller que es va realitzar va ser la creació de la lletra del tema, i aquesta també va ser creada pels joves. Per a l’enregistrament de l’àudio es van utilitzar les instal·lacions de l’Espai Marfà, amb tres tècnics de so i dues col·laboradores, que van ser els professionals que van fer els tallers anteriors.

El videoclip es va gravar en dues sessions, comptant amb la col·laboració desinteressada d’un estudiant de l’Escola Universitària Eram. Les diferents localitzacions on es va gravar el videoclip són en els dos barris on es desenvolupa el projecte, Can Gibert del Pla i Santa Eugènia, ubicats a la ciutat de Girona.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.