• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Els tailandesos estan entusiasmats per l'arribada del Papa

"Entre els tailandesos hi ha grans expectatives: molts auguren que el Papa porti també al Regne de Tailàndia el seu missatge de pau, misericòrdia i harmonia", va afirmar monsenyor Paul Tschang In?nam, nunci apostòlic a Tailàndia, Myanmar i Cambodja, a més és delegat apostòlic a Laos, davant la imminent visita apostòlica del papa Francesc a Tailàndia, del 20 al 23 de novembre.

AICA, 7 novembre 19

La visita del pontífex "presenta a l'Església local una ocasió propícia per agrair al Senyor per les primeres obres d'evangelització. Al mateix temps, exhorta els catòlics a seguir l'exemple dels missioners a través d'un despertar de la vocació a l'anunci", ha assenyalat el nunci a Tailàndia en declaracions a AsiaNews.

"Ja des de fa anys -va explicar monsenyor Tschang- la Conferència Episcopal de Tailàndia desitjava convidar al Sant Pare. Aquest any, el nostre desig es va fer realitat. A l'inici de 2019, vaig rebre dels meus superiors les primeres instruccions d'una possible arribada del pontífex a Tailàndia. Ara estem en una gran espera per la vinguda del Sant Pare ".

El nunci va descriure que "l'atmosfera que envolta el país és molt positiva" i ha afegit: "Noto que la població tailandesa està entusiasmada per l'arribada del pontífex" i la va comparar amb la visita apostòlica que el 1984 va realitzar el papa sant Joan Pau II. "En aquella ocasió el Papa va trobar l'oposició dels grups radicals budistes i per calmar les aigües, va haver d'intervenir el rei Rama IX. El sobirà va definir a Papa com 'el seu hoste personal', fent callar les protestes", va explicar.

En canvi -va continuar el nunci- "l'anunci del viatge de papa Francesc no va provocar cap reacció negativa: ara el Sant Pare no és més considerat només com a cap de l'Església Catòlica, sinó també un líder espiritual per a tota la humanitat. Entre els tailandesos hi ha grans expectatives: molts auguren que el Papa porti també al Regne de Tailàndia el seu missatge de pau, misericòrdia i harmonia".

Per als prop de 390 mil catòlics de Tailàndia (el 0,8% de la població), aquest 2019 és un any memorable. "Aquest any -va recordar monsenyor Tschang- l'Església local celebra el 350è aniversari de la institució canònica del vicariat apostòlic de Siam - erigit l'any 1669".

"Els catòlics tailandesos commemoraran aquest gran esdeveniment històric, amb el lema: 'Deixebles de Crist, deixebles missioners'; lema que serà utilitzat també per a la visita del Papa".

Tot i ser una petita minoria, la comunitat catòlica viu contextos diversos en termes d'evangelització. Al nord és encara una Església 'catecumenal', animada per les conversions de les comunitats tribals. Un cas diferent és a Bangkok i a les grans ciutats: aquí el catolicisme és més "institucional" i immers a fons en el context tailandès. Però, la dominant tradició budista, els matrimonis mixtos i el nacionalisme amenacen la rellevància de l'ésser catòlic en la societat, ha assenyalat el prelat.

En un país on prop del 90% dels ciutadans és budista, el diàleg religiós és un dels principals fronts missioners per als catòlics. "L'Església local -va assenyalar monsenyor Tschang- està sempre compromesa. Les relacions entre el catolicisme i el budisme estan caracteritzats per un respecte recíproc", ha destacat.

"La visita del Sant Pare -va concloure el nunci- segurament reforçarà aquest diàleg religiós, en el qual l'Església local està ben compromesa. Ell ve per encoratjar-nos en la construcció d'una societat capaç d'autèntics valors humans. La seva presència reforçarà la fe dels catòlics tailandesos i afavorirà la proclamació de l'Evangeli a Tailàndia. El que nosaltres esperem és de part d'ell un estímul patern".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.