• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Els tailandesos estan entusiasmats per l'arribada del Papa

"Entre els tailandesos hi ha grans expectatives: molts auguren que el Papa porti també al Regne de Tailàndia el seu missatge de pau, misericòrdia i harmonia", va afirmar monsenyor Paul Tschang In?nam, nunci apostòlic a Tailàndia, Myanmar i Cambodja, a més és delegat apostòlic a Laos, davant la imminent visita apostòlica del papa Francesc a Tailàndia, del 20 al 23 de novembre.

AICA, 7 novembre 19

La visita del pontífex "presenta a l'Església local una ocasió propícia per agrair al Senyor per les primeres obres d'evangelització. Al mateix temps, exhorta els catòlics a seguir l'exemple dels missioners a través d'un despertar de la vocació a l'anunci", ha assenyalat el nunci a Tailàndia en declaracions a AsiaNews.

"Ja des de fa anys -va explicar monsenyor Tschang- la Conferència Episcopal de Tailàndia desitjava convidar al Sant Pare. Aquest any, el nostre desig es va fer realitat. A l'inici de 2019, vaig rebre dels meus superiors les primeres instruccions d'una possible arribada del pontífex a Tailàndia. Ara estem en una gran espera per la vinguda del Sant Pare ".

El nunci va descriure que "l'atmosfera que envolta el país és molt positiva" i ha afegit: "Noto que la població tailandesa està entusiasmada per l'arribada del pontífex" i la va comparar amb la visita apostòlica que el 1984 va realitzar el papa sant Joan Pau II. "En aquella ocasió el Papa va trobar l'oposició dels grups radicals budistes i per calmar les aigües, va haver d'intervenir el rei Rama IX. El sobirà va definir a Papa com 'el seu hoste personal', fent callar les protestes", va explicar.

En canvi -va continuar el nunci- "l'anunci del viatge de papa Francesc no va provocar cap reacció negativa: ara el Sant Pare no és més considerat només com a cap de l'Església Catòlica, sinó també un líder espiritual per a tota la humanitat. Entre els tailandesos hi ha grans expectatives: molts auguren que el Papa porti també al Regne de Tailàndia el seu missatge de pau, misericòrdia i harmonia".

Per als prop de 390 mil catòlics de Tailàndia (el 0,8% de la població), aquest 2019 és un any memorable. "Aquest any -va recordar monsenyor Tschang- l'Església local celebra el 350è aniversari de la institució canònica del vicariat apostòlic de Siam - erigit l'any 1669".

"Els catòlics tailandesos commemoraran aquest gran esdeveniment històric, amb el lema: 'Deixebles de Crist, deixebles missioners'; lema que serà utilitzat també per a la visita del Papa".

Tot i ser una petita minoria, la comunitat catòlica viu contextos diversos en termes d'evangelització. Al nord és encara una Església 'catecumenal', animada per les conversions de les comunitats tribals. Un cas diferent és a Bangkok i a les grans ciutats: aquí el catolicisme és més "institucional" i immers a fons en el context tailandès. Però, la dominant tradició budista, els matrimonis mixtos i el nacionalisme amenacen la rellevància de l'ésser catòlic en la societat, ha assenyalat el prelat.

En un país on prop del 90% dels ciutadans és budista, el diàleg religiós és un dels principals fronts missioners per als catòlics. "L'Església local -va assenyalar monsenyor Tschang- està sempre compromesa. Les relacions entre el catolicisme i el budisme estan caracteritzats per un respecte recíproc", ha destacat.

"La visita del Sant Pare -va concloure el nunci- segurament reforçarà aquest diàleg religiós, en el qual l'Església local està ben compromesa. Ell ve per encoratjar-nos en la construcció d'una societat capaç d'autèntics valors humans. La seva presència reforçarà la fe dels catòlics tailandesos i afavorirà la proclamació de l'Evangeli a Tailàndia. El que nosaltres esperem és de part d'ell un estímul patern".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.