Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Focolars: "Chiara Lubich ens va ensenyar a fer-nos sants junts, amb Jesús al mig nostre"

El proper 10 de novembre es conclourà la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització de la Serventa de Déu Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars. Entrevista a Daniel Tamborini, membre del Moviment dels Focolars.

Vatican News, 7 novembre 19

"Amb aquesta cerimònia solemne es lliurarà a l'Església tots els elements que s'han recollit en aquests últims cinc anys i que després permetran posar com a exemple de vida cristiana, la vida de Chiara. Ella ens va mostrar un camí de santedat divers i ens va donar la possibilitat de fer-nos sants junts, amb aquest Sant enmig nostre que és Jesús ", ho va dir Daniel Tamborini, membre del Moviment dels Focolars explicant les virtuts cristianes i la fama de santedat de Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars, davant la imminent cerimònia de cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització de la Serventa de Déu Chiara Lubich, el proper 10 de novembre a la diòcesi de Frascati, Itàlia.

Un model de com viure la vida cristiana

"Després de la mort de Chiara Lubich, que va ser el 14 de març de 2008, passat els cinc anys de la seva mort - va explicar Daniel Tamborini - el 7 de desembre de 2013 es va demanar a la diòcesi a través de la Presidenta del Moviment dels Focolars, Maria Voce, de poder iniciar la causa de beatificació i el Bisbe de la diòcesi de Frascati, Itàlia, lloc on va morir Chiara, va establir per al 27 de gener de 2015 l'obertura solemne del procés de beatificació en la seva fase diocesana". Monsenyor Raffaelo Martinelli, Bisbe de Frascati, va nomenar un tribunal que va començar el treball de poder recollir el que ella havia dit i el que ella havia escrit i sobretot es van recollir molts testimonis, de persones que l'havien conegut personalment i de persones que l'havien conegut a través d'altres persones, així es va començar aquest procés per fer tot el que ella havia donat amb la seva vida i poder-lo lliurar a l'Església, perquè després l'Església el pogués presentar com un model de com viure la vida cristiana.

Un camí divers de santedat

"És sobretot el carisma que ella ha donat - va subratllar Daniel Tamborini assenyalant el camí particular de santedat de Chiara Lubich - que és totalment una novetat, aquest carisma rebut de Déu, que és el carisma de la unitat, de què tots siguin un. Ella va viure i va donar tot el seu ésser, tota la seva vida per arribar a això. Normalment la santedat és el camí d'un persona sola, mentre que Chiara amb la seva vida i sobretot amb el seu exemple ha donat la possibilitat de veure i tenir una santedat diversa, d'aquells que caminen amb Jesús al mig. Chiara deia jo només santa, no, tots hem de ser una sola cosa. I ella va fer de tota la seva vida aquest construir el que tots siguin un, perquè tots puguem fer-nos sants. Per això, la santedat per Chiara, és el fer-nos sants junts, amb aquest Sant enmig nostre que és Jesús".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.