• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Focolars: "Chiara Lubich ens va ensenyar a fer-nos sants junts, amb Jesús al mig nostre"

El proper 10 de novembre es conclourà la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització de la Serventa de Déu Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars. Entrevista a Daniel Tamborini, membre del Moviment dels Focolars.

Vatican News, 7 novembre 19

"Amb aquesta cerimònia solemne es lliurarà a l'Església tots els elements que s'han recollit en aquests últims cinc anys i que després permetran posar com a exemple de vida cristiana, la vida de Chiara. Ella ens va mostrar un camí de santedat divers i ens va donar la possibilitat de fer-nos sants junts, amb aquest Sant enmig nostre que és Jesús ", ho va dir Daniel Tamborini, membre del Moviment dels Focolars explicant les virtuts cristianes i la fama de santedat de Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars, davant la imminent cerimònia de cloenda de la fase diocesana de la causa de beatificació i canonització de la Serventa de Déu Chiara Lubich, el proper 10 de novembre a la diòcesi de Frascati, Itàlia.

Un model de com viure la vida cristiana

"Després de la mort de Chiara Lubich, que va ser el 14 de març de 2008, passat els cinc anys de la seva mort - va explicar Daniel Tamborini - el 7 de desembre de 2013 es va demanar a la diòcesi a través de la Presidenta del Moviment dels Focolars, Maria Voce, de poder iniciar la causa de beatificació i el Bisbe de la diòcesi de Frascati, Itàlia, lloc on va morir Chiara, va establir per al 27 de gener de 2015 l'obertura solemne del procés de beatificació en la seva fase diocesana". Monsenyor Raffaelo Martinelli, Bisbe de Frascati, va nomenar un tribunal que va començar el treball de poder recollir el que ella havia dit i el que ella havia escrit i sobretot es van recollir molts testimonis, de persones que l'havien conegut personalment i de persones que l'havien conegut a través d'altres persones, així es va començar aquest procés per fer tot el que ella havia donat amb la seva vida i poder-lo lliurar a l'Església, perquè després l'Església el pogués presentar com un model de com viure la vida cristiana.

Un camí divers de santedat

"És sobretot el carisma que ella ha donat - va subratllar Daniel Tamborini assenyalant el camí particular de santedat de Chiara Lubich - que és totalment una novetat, aquest carisma rebut de Déu, que és el carisma de la unitat, de què tots siguin un. Ella va viure i va donar tot el seu ésser, tota la seva vida per arribar a això. Normalment la santedat és el camí d'un persona sola, mentre que Chiara amb la seva vida i sobretot amb el seu exemple ha donat la possibilitat de veure i tenir una santedat diversa, d'aquells que caminen amb Jesús al mig. Chiara deia jo només santa, no, tots hem de ser una sola cosa. I ella va fer de tota la seva vida aquest construir el que tots siguin un, perquè tots puguem fer-nos sants. Per això, la santedat per Chiara, és el fer-nos sants junts, amb aquest Sant enmig nostre que és Jesús".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.