• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

La jove Mona Rozdestvenskyte tanca el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet

L’organista lituana Mona Rozdestvenskyte tancarà aquest dissabte la VII edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet. Nascuda a Moscou l’any 1994, aquesta intèrpret acumula un notable palmarès en alguns dels concursos més importants a nivell mundial. El programa que proposa per al concert a Poblet inclou obres de Buxtehude, Bach i Mozart.

Monestir de Poblet, 7 novembre 19

Rozdestvenskyte va començar a estudiar música amb sis anys, i des dels vuit toca l’orgue, instrument del qual és llicenciada per la Hochschule für Musik de Detmold. Entre els seus mestres s’inclouen noms tan rellevants com Martin Sander, Guy Bovet, Wolfgang Zerer, Arvid Gast, Jaroslav Tuma, Michael Radulescu, Hans-Ola Ericsson, Ben van Oosten i Olivier Latry. El 2014 va guanyar el 3r premi al Concurs Internacional d’Orgue Petr Eben a Opava (República Txeca); el 1r premi al VII Concurs Internacional d’Orgue MK ?iurlionis de Vílnius (Lituània) el 2015; el 3r premi al 20è Concurs Internacional d’Orgue per al Premi Bach de la capital estatal de Wiesbaden (Alemanya); el mateix any, el 1r premi al Concurs Internacional d’Orgue d’Irlanda del Nord, i el 1r premi al Concurs Internacional d’Orgue que forma part del Festival d’Orgue Fugato de Bad Homburg v. d. Höhe (Alemanya).

Pel que fa al programa que ha escollit, inclou algunes obres icòniques del repertori de l’instrument, com el Preludi en mi major de Dieterich Buxtehude que obrirà el concert, a més de diversos corals de Bach i una de les seves Triosonatas, veritables proves de foc per a qualsevol intèrpret. L’ Adagio i Fuga en do menor de Mozart tancarà el programa i aquesta edició del Festival.

Concert solidari

La VII edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet ha coincidit en el temps amb els aiguats que han causat importants danys personals i materials a la conca del riu Francolí, i especialment a L’Espluga de Francolí i Montblanc. És per això que a Poblet s’hi celebrarà un concert extraordinari coincidint amb el dia de Santa Cecília, el 22 de novembre. La soprano Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia prendran part en aquest esdeveniment amb què es recaptaran fons per a la reconstrucció de les zones afectades. L’abat de Poblet, Octavi Vilà, ha explicat que d’aquesta manera “la comunitat cistercenca vol ajudar a canalitzar la solidaritat envers les persones afectades i mostrar-los el suport”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.