Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Nou cardenal a la República Democràtica del Congo

L’arquebisbe de Kinsasha de la República Democràtica del Congo, Fridolin Ambongo, va acollir el seu nomenament a les mans del Papa com a Cardenal ahir 5 de novembre de 2019. L’Església està sent amenaçada i reprimida tant per l’actual Govern de Joseph Kabila, com per grups armats. L’arquebisbe va estar al costat del seu poble des de la Conferència Episcopal del país en les protestes. Van ser encapçalades per catòlics compromesos que reclamaven eleccions lliures al país. “Aquest risc forma part de la missió de l’Església. Crec que no podem fer menys del que hem fet fins ara. Tenim una missió i no podem fer una altra cosa”, manifestava el nou cardenal per a Rome Reports.

Arquebisbat de Barcelona, 6 novembre 19

El nomenament

El Papa Francesc va definir a l’arquebisbe de Kinsasha com un d’ “aquests pastors amb olor a ovella”. El cardenal va descobrir la seva vocació gràcies al testimoniatge d’un altre sacerdot, un missioner que treballava en la seva parròquia i que “feia molt pel poble”, declarava amb admiració Mons. Fridolin Ambongo. “Em vaig dir: Jo vull ser com ell”. Poc a poc va anar aclarint la seva vocació: era caputxí, un fill de Sant Francesc d’Assís.

L’actual Cardenal abans del seu nomenament com a bisbe formava part de la Comissió de Justícia i Pau. Va ser arrestat al costat d’un altre bisbe per ordre de l’expresident del país congolès Kabila, el pare de l’actual president. Va passar només una nit a la presó, però el fet posa de manifest que el càrrec té els seus riscos.

Lluitant contra l’ébola

El brot d’ébola declarat al país ha causat més de 2000 morts. És el segon brot en dos anys. Encara és necessari prendre moltes mesures per a poder fer front a l’epidèmia. Mons. Ambongo explicava com va beneir a un dels sacerdots de la seva diòcesi que havia contret el virus. “Hi havia ébola i la gent tenia molta por” expressava. Ningú volia anar a aquesta zona, però el cardenal va arribar en helicòpter. El rector s’havia contagiat del virus i havia estat traslladat a una zona separada de la resta de la població. “Vaig ser a aquest centre perquè volia manifestar aquesta proximitat de pastor a aquestes persones”, manifesta.

El riu Congo en perill

Altre dels molts problemes que afecten el seu país i sobre el que està molt conscienciat el nou cardenal, és la destrucció sistemàtica de la conca del riu Congo. Per això, va participar en el recent sínode de bisbes sobre l'Amazonía, perquè “la depredació i mal ambiental en l’Amazones és molt similar al que pateixen al Congo” va indicar. A més, Monsenyor Ambongo coneix molt bé la REPAM, la Xarxa Ecclesial Panamazónica, un organisme exportat al seu país i que es concreta en la REBAC, la Réseau Ecclésial du Bassin du Congo.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.