Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Bisbes Europeus: "La caiguda del mur de Berlín posseeix una dimensió profètica"

"Treballem per una Europa lliure i unida, respectant les diferències històriques". És la declaració dels Bisbes de la Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) amb motiu del 30è Aniversari de la caiguda del mur de Berlín.

Vatican News, 6 novembre 19

"La caiguda del mur de Berlín no és només un esdeveniment del passat que se celebra, sinó que posseeix una dimensió profètica. Ens ha ensenyat que construir murs entre les persones mai és la solució i és una crida a treballar per una Europa millor i més integrada", escriuen els Bisbes de la Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE) en la Declaració amb motiu del 30è Aniversari de la caiguda del mur de Berlín i publicat aquest 6 de novembre del 2019.

Després de la caiguda del mur el món seria diferent

Els Representants de les Conferències Episcopals de la Unió Europea recordant la caiguda del mur de Berlín, esdevingut el 9 de novembre de 1989, assenyalen que va ser un dels esdeveniments més importants en la història europea de les últimes dècades. Ja que després d'haver estat separats per un mur de formigó durant més de vint anys, precisen els Pastors, les persones (parents, amics i veïns) que vivien a la mateixa ciutat van poder trobar-se, celebrar i expressar la seva alegria i les seves esperances.

El mur símbol de la divisió ideològica d'Europa i del món

Així mateix, els bisbes Europeus subratllen que, aquest mur va ser un símbol de la divisió ideològica d'Europa i de tot el món. "Aquests esforços - precisen els Bisbes - deuen el seu èxit al compromís d'un gran nombre d'europeus que van expressar de manera constant i pacífica el seu profund anhel pel canvi polític". Esforços que van iniciar i tenen a veure amb els canvis que van tenir lloc a Hongria a principis de 1989, el col·lapse del teló d'acer a l'abril i les primeres eleccions lliures a Polònia al juny van culminar amb la caiguda del mur de Berlín, un fet que va obrir el camí per recuperar la llibertat després de més de 40 anys de règims opressius en països d'Europa Central i de l'Est.

'Europa necessita respirar amb dos pulmons!

En aquest sentit, els Bisbes Europeus recorden l'important paper de Sant Joan Pau II: "Europa necessita respirar amb dos pulmons!". Malgrat que no s'han complert totes les expectatives que va provocar la caiguda del mur de Berlín, afirmen els Bisbes, és important tenir en compte que "les ideologies que estaven darrere de la construcció del mur no han desaparegut completament a Europa i encara són presents avui en diferents formes". Per això, com a cristians veiem que, "la caiguda del mur de Berlín no és només un esdeveniment del passat que se celebra - exhorten els Bisbes - sinó que posseeix una dimensió profètica. Ens ha ensenyat que construir murs entre les persones mai és la solució i és una crida a treballar per una Europa millor i més integrada".

Reviure i fomentar signes d'esperança per Europa

Al mateix temps, els Representants de les Conferències Episcopals de la Unió Europea reconeixen que, "el procés de curació i reconciliació és delicat i difícil". Fins i tot avui, adverteixen els Pastors, per algunes de les víctimes dels règims opressius del passat, aquest procés està lluny de completar-se; la seva determinació, compromís i patiment van ser decisius per a la llibertat que Europa gaudeix avui. Per aquest motiu, els Bisbes conviden a "reviure i fomentar aquests signes d'esperança, aquestes expectatives per un futur millor a Europa i per tots els europeus que van guiar aquest moment històric el novembre de 1989".

Una Europa amb valors de justícia, llibertat i pau

Finalment, fent una crida a predicar i ser testimonis de l'Evangeli, els Bisbes Europeus exhorten que com a cristians i ciutadans europeus, "treballin junts cap a una Europa lliure i unida a través d'un procés renovat de diàleg entre mentalitats i cultures diverses, respectant les nostres diferents experiències històriques i compartint les nostres esperances i expectatives per a un futur pacífic comú". Per aconseguir aquest objectiu, subratllen els Pastors, hem de recordar que una cultura de la trobada implica, primer, la capacitat genuïna d'escoltar, només així es construirà una Europa amb valors de: justícia, llibertat i pau.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.