• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Campanya de Germanor 2019

Aquest diumenge dia 10 de novembre l’Església celebra la Jornada de Germanor, un dia que es posa de relleu la importància de col·laborar en el sosteniment pastoral i econòmic de l’Església i també per complir amb l’exercici de transparència en matèria econòmica. Seguidament adjuntem un article de l’ecònom de l’Arquebisbat de Tarragona, Sr. Daniel Sobradillo, amb dades econòmiques i pastorals i assistencials.

Arquebisbat de Tarragona, 6 novembre 19

Gràcies per tot!

Aquest proper diumenge dia 10 de novembre se celebra la Jornada de Germanor, el moment escollit per l’Església diocesana de Tarragona per complir amb la nostra cita d’informació i transparència en matèria econòmica. Una Jornada que també posa de relleu la importància de col·laborar en el sosteniment pastoral i econòmic de l’Església.

És per aquest motiu que volem agrair a tothom, creients i no creients, empreses, fundacions, Ajuntaments, Consell Comarcals, a la Diputació de Tarragona, a la Generalitat de Catalunya i, sobretot, als voluntaris i voluntàries i tots aquells que de forma directa o indirecta contribueixen directa o indirectament a què els diferents projectes socials, culturals, educatius, assistencials o caritatius prosperin.

Malgrat les dificultats econòmiques actuals l’Església de Tarragona segueix endavant amb pas ferm en les seves conviccions fent costat als més necessitats a través de les accions de Càritas Diocesana, les Càritas parroquials i les diferents fundacions que atenen els més desvalguts; també per mitjà de les múltiples intervencions en el patrimoni històric i cultural de tants pobles i ciutats; per la importantíssima acció pastoral que es realitza a través dels preveres, religiosos i religioses, diaques, laics i laiques que estan al servei de la nostra estimada arxidiòcesi, i també per la gran tasca que s’està realitzant a nivell educatiu a través de les escoles diocesanes i d’inspiració cristiana. Per tal de duu a terme tota la quantitat de projectes es necessiten recursos humans, materials i econòmics. La resposta de tots a la nostra crida és sempre clau i molt necessària en el desenvolupament del nostre pressupost i la nostra acció. Gràcies! Ens comprometem a seguir avançant el nostre compromís de transparència i informació.

Balanç econòmic de 2018

El balanç consolidat de l’arxidiòcesi —que suma tots els comptes d’explotació del bisbat, les parròquies, delegacions i institucions i que aquest any ha incorporat tota l’activitat educativa— ascendeix a 19.631.457 euros. Cal destacar que aquesta activitat econòmica consolidada de l’Església de Tarragona, a partir d’aquest exercici s’auditarà anualment responent així a la nostra voluntat de complir amb l’objectiu de transparència.

En l’anàlisi econòmic de les diferents partides destaca que la majoria dels ingressos provenen de les aportacions voluntàries dels fidels, de les activitats pròpies d’altres ingressos com, per exemple, la venda de patrimoni, ascendint a un total de 4.049.936,04 euros, ingressos que es mantenen en xifres similars a les d’anys anteriors.

Una altra xifra és la rebuda del Fons Comú Interdiocesà —l’aportació dels habitants de l’arxidiòcesi a través de la casella de la Declaració de la Renda— que ha estat de 2.312.090,44 euros.

I on destinen tots aquests diners? Bona part dels ingressos —un total de 7.537.031, 03 euros—van dirigits a la conservació d’edificis i despeses de funcionament. El segueixen la retribució del personal laic —on es compta també l’activitat educativa— i les accions pastorals i assistencials. 

A més, durant l’exercici 2018 s’ha obtingut un excedent o capacitat de finançament de 973.311,39 euros, recursos destinats a amortitzar els crèdits obtinguts per a la rehabilitació d’esglésies parroquials i llocs de culte.

Pel que fa a l'activitat assistencial i pastoral, durant l'any 2018 a l'arxidiòcesi es van atendre a 74.760 persones (ancians, malalts crònics, persones amb discapacitat i drogodependents i persones en risc d'exclusió social, entre d'altres) en els 148 centres socials i assistencials. Sense oblidar tota la tasca que fa Càritas gràcies als seus 1.170 voluntaris o la dedicació dels 130 preveres, els 346 religiosos i religioses, els 858 catequistes, els mestres i educadors dels 28 centres educatius catòlics... i una llarga llista de persones que amb el seu testimoni cristià contribueixen a millorar la nostra societat.

Daniel Sobradillo Cardona, ecònom de l’Arquebisbat de Tarragona


Arxius:

Tarragona llibret


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.