• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Campanya de Germanor 2019

Aquest diumenge dia 10 de novembre l’Església celebra la Jornada de Germanor, un dia que es posa de relleu la importància de col·laborar en el sosteniment pastoral i econòmic de l’Església i també per complir amb l’exercici de transparència en matèria econòmica. Seguidament adjuntem un article de l’ecònom de l’Arquebisbat de Tarragona, Sr. Daniel Sobradillo, amb dades econòmiques i pastorals i assistencials.

Arquebisbat de Tarragona, 6 novembre 19

Gràcies per tot!

Aquest proper diumenge dia 10 de novembre se celebra la Jornada de Germanor, el moment escollit per l’Església diocesana de Tarragona per complir amb la nostra cita d’informació i transparència en matèria econòmica. Una Jornada que també posa de relleu la importància de col·laborar en el sosteniment pastoral i econòmic de l’Església.

És per aquest motiu que volem agrair a tothom, creients i no creients, empreses, fundacions, Ajuntaments, Consell Comarcals, a la Diputació de Tarragona, a la Generalitat de Catalunya i, sobretot, als voluntaris i voluntàries i tots aquells que de forma directa o indirecta contribueixen directa o indirectament a què els diferents projectes socials, culturals, educatius, assistencials o caritatius prosperin.

Malgrat les dificultats econòmiques actuals l’Església de Tarragona segueix endavant amb pas ferm en les seves conviccions fent costat als més necessitats a través de les accions de Càritas Diocesana, les Càritas parroquials i les diferents fundacions que atenen els més desvalguts; també per mitjà de les múltiples intervencions en el patrimoni històric i cultural de tants pobles i ciutats; per la importantíssima acció pastoral que es realitza a través dels preveres, religiosos i religioses, diaques, laics i laiques que estan al servei de la nostra estimada arxidiòcesi, i també per la gran tasca que s’està realitzant a nivell educatiu a través de les escoles diocesanes i d’inspiració cristiana. Per tal de duu a terme tota la quantitat de projectes es necessiten recursos humans, materials i econòmics. La resposta de tots a la nostra crida és sempre clau i molt necessària en el desenvolupament del nostre pressupost i la nostra acció. Gràcies! Ens comprometem a seguir avançant el nostre compromís de transparència i informació.

Balanç econòmic de 2018

El balanç consolidat de l’arxidiòcesi —que suma tots els comptes d’explotació del bisbat, les parròquies, delegacions i institucions i que aquest any ha incorporat tota l’activitat educativa— ascendeix a 19.631.457 euros. Cal destacar que aquesta activitat econòmica consolidada de l’Església de Tarragona, a partir d’aquest exercici s’auditarà anualment responent així a la nostra voluntat de complir amb l’objectiu de transparència.

En l’anàlisi econòmic de les diferents partides destaca que la majoria dels ingressos provenen de les aportacions voluntàries dels fidels, de les activitats pròpies d’altres ingressos com, per exemple, la venda de patrimoni, ascendint a un total de 4.049.936,04 euros, ingressos que es mantenen en xifres similars a les d’anys anteriors.

Una altra xifra és la rebuda del Fons Comú Interdiocesà —l’aportació dels habitants de l’arxidiòcesi a través de la casella de la Declaració de la Renda— que ha estat de 2.312.090,44 euros.

I on destinen tots aquests diners? Bona part dels ingressos —un total de 7.537.031, 03 euros—van dirigits a la conservació d’edificis i despeses de funcionament. El segueixen la retribució del personal laic —on es compta també l’activitat educativa— i les accions pastorals i assistencials. 

A més, durant l’exercici 2018 s’ha obtingut un excedent o capacitat de finançament de 973.311,39 euros, recursos destinats a amortitzar els crèdits obtinguts per a la rehabilitació d’esglésies parroquials i llocs de culte.

Pel que fa a l'activitat assistencial i pastoral, durant l'any 2018 a l'arxidiòcesi es van atendre a 74.760 persones (ancians, malalts crònics, persones amb discapacitat i drogodependents i persones en risc d'exclusió social, entre d'altres) en els 148 centres socials i assistencials. Sense oblidar tota la tasca que fa Càritas gràcies als seus 1.170 voluntaris o la dedicació dels 130 preveres, els 346 religiosos i religioses, els 858 catequistes, els mestres i educadors dels 28 centres educatius catòlics... i una llarga llista de persones que amb el seu testimoni cristià contribueixen a millorar la nostra societat.

Daniel Sobradillo Cardona, ecònom de l’Arquebisbat de Tarragona


Arxius:

Tarragona llibret


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.