• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

La Diòcesi de Lleida regula la instal·lació de columbaris a les parròquies

El Bisbe de Lleida va signar el 31 d'octubre passat un decret que regula la instal·lació de columbaris destinats a les cendres dels difunts a la diòcesi de Lleida. Entre altres normes i criteris per a la instal·lació de columbaris no podran situar-se a l'interior de cap lloc destinat al culte. Han d'estar situats en locals annexos a les esglésies i a ser possible que tinguin un accés independent i estigui obert als fidels per tal que puguin visitar i pregar per llurs difunts.

Bisbat de Lleida, 6 novembre 19

Aquests recintes no són llocs de culte i no s'hi celebrarà l'Eucaristia ni tampoc celebracions exequials sense missa en ocasió de la recent defunció o per cada aniversaris o altres motius diversos.

La parròquia on s'hi hagi d'instal·lar un columbari presentarà una sol·licitud al Bisbat, la qual inclourà el projecte arquitectònic, el pressupost econòmic i les condicions que regulen el funcionament. La documentació serà presentada a la Secretaria General del Bisbat i estudiada pels organismes competents de la Cúria Diocesana, els quals emetran un informe amb les observacions que estimin pertinents.

A aquest enllaç hi ha la normativa aprovada el 31 d'octubre i el protocol per a la instal·lació de columbaris a la diòcesi de Lleida: http://www.bisbatlleida.org/sites/default/files/decret%20installacio%20columbaris%20%281%29.pdf


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.