Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

L'Església a França vol respondre a la "restricció ecològica"

L'Assemblea Plenària de Bisbes ha començat aquest dimarts 5 de novembre a Lourdes amb 330 participants. Per primera vegada en la història de l'Església a França, el president de la Conferència Episcopal, Monsenyor Éric de Molins-Beaufort, recolzat pel Consell Permanent de la CEF, va voler obrir l'assemblea als laics, dos batejats per cada diòcesi.

Vatican News, 5 novembre 19

Durant l'Assemblea Plenària, els més implicats en la transició ecològica, 55 homes, 49 dones, 9 sacerdots i 4 diaques permanents, segons les xifres del diari La Croix; van ser convidats a "ajudar" els bisbes i a les seves respectives diòcesis a entrar en una nova dinàmica missionera, programada al llarg de tres anys, com a resposta a un desafiament històric, el de la "restricció ecològica".

"Nosaltres, deixebles de Crist, què hem de dir en aquest sentit?", S'ha preguntat aquest matí el president de la Conferència Episcopal. "Gràcies al papa Francesc, tenim la Laudato Si '. Però, què fem nosaltres amb això?", va qüestionar Molins-Beaufort.

L'Assemblea de Bisbes a Lourdes obre les seves portes als laics

Als diocesans convidats pels bisbes, Monsenyor Eric de Molins-Beaufort els va demanar que "integrin en la seva missió a partir d'ara la paraula de salvació perquè s'escolti en aquest món que les transformacions poden preocupar". Els canvis en els patrons de producció i consum són "necessaris", va dir el prelat, perquè "el nostre temps passarà a la història com un temps en el qual la humanitat ha pres consciència dels límits dels recursos del planeta". Amb aquest gest, es concedeix per tant, un espai més ampli per als laics en la participació de la vida de l'Església.

Durant dos dies de l'Assemblea, el tema de la "restricció ecològica" estarà al centre de les reflexions i referent a això Monsenyor Molins-Beaufort proposa aprofundir en les properes trobades amb agricultors i industrials, examinant la dimensió social de la transició ecològica amb científics, tècnics, filòsofs i teòlegs.

La Diòcesi de Lió llança un lloc web per lluitar contra els abusos

Els laics participaran en la primera part d'aquesta Assemblea Plenària. A partir de dijous i divendres, els bisbes continuaran el treball de lluita contra les agressions sexuals i els abusos de poder comesos per sacerdots contra menors o persones vulnerables. Un tema que requereix un treball continu per part dels mitrats. "Estem compromesos, seguirem lluitant", va declarar el president de la CEF.

I en aquest punt, diversos són els elements a tractar, com la prevenció d'aquests actes criminals, el treball de suport amb les víctimes i el seguiment als sacerdots. D'altra banda, el dijous al matí es presentarà als prelats el progrés del treball realitzat l'any passat per Jean-Marc Sauvé, president de la comissió homònima creada per aclarir els abusos comesos des dels anys cinquanta per membres del clergat en el si de l'Església a França.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.