Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Papa Francesc: "Rebutjar la gratuïtat del Senyor és el pecat de tots nosaltres"

El Senyor ens convida a la festa que és la trobada amb ell, però davant el nostre rebuig envia a cridar els pobres i als malalts a la plaça perquè aprofitin el sopar. En la seva homilia en la Missa matutina celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, el papa Francesc ha convidat a preguntar-nos: "Què és el que prefereixo? ¿Acceptar sempre la invitació del Senyor o tancar-me en les meves coses, en les meves petiteses?".

Vatican News, 5 novembre 19

En la seva homilia el Papa ha començat comentant el passatge de l'Evangeli proposat per la litúrgia del dia en què l'evangelista Lluc es refereix a un home que va voler donar una gran festa però els convidats, amb diferents excuses, no van acceptar la seva invitació. Llavors va enviar als seus servents a cridar els pobres i als esguerrats perquè ompliran la casa i gaudiran del sopar. Francesc ha afirmat que es pot dir que aquest relat resumeix la història de la salvació i també presenta la descripció del comportament de molts cristians.

La festa és alegria i gratuïtat

"El sopar, la festa, és la figura del cel, de l'eternitat amb el Senyor", ha explicat Francesc i ha dit que en una festa mai se sap amb qui et trobaràs, es coneixen a persones noves i també es troben persones que no es voldria veure, però el clima de la festa és l'alegria i la gratuïtat. Perquè una festa veritable ha de ser gratuïta: "I en això el nostre Déu sempre ens convida així, no ens fa pagar l'entrada. A les festes veritables, no es paga l'entrada: paga l'amo, paga el que convida". Però n'hi ha que anteposen els seus propis interessos a la gratuïtat:

Davant la gratuïtat, davant la universalitat de la festa, està aquesta actitud que tanca el cor: "Jo no hi vaig". Prefereixo estar sol, amb la gent que m'agrada, tancat". I això és pecat, el pecat del poble d'Israel, el pecat de tots nosaltres: l'entossudiment." No, per a mi és més important això que allò. No, jo trio el que és meu. Sempre allò que és meu. I en el que és meu no hi ha gratuïtat.

Elecció entre la trobada amb el Senyor i "les meves coses"

Aquest rebuig - ha prosseguit Francesc - és també menyspreu cap a qui convida, és a dir al Senyor: "No em molestis amb la teva festa". És tancar-se "al que el Senyor ens ofereix: l'alegria de la trobada amb Ell".

I en el camí de la vida moltes vegades ens trobarem davant aquesta elecció, a aquesta opció: o la gratuïtat del Senyor, anar a visitar el Senyor, trobar-me amb el Senyor, o tancar-me en les meves coses, al meu propi interès. Per això el Senyor deia que és molt difícil que un ric entri al Regne del cel. No obstant això hi ha rics bons, sants, que no estan aferrats a la riquesa. Però la majoria està aferrada a la riquesa, està tancada. I per això no poden comprendre el que és la festa. Tenen la seguretat de les coses que poden tocar.

Bons i dolents: el Senyor espera a tots

La reacció del Senyor davant el nostre rebuig és decisiva: vol que tot tipus de persones siguin cridades a la festa, conduïdes, fins i tot forçades, dolentes i bones. "Tots estan convidats. Tots, ningú pot dir: 'Jo soc dolent, no puc ...'. No. El Senyor perquè tu ets dolent t'espera d'una manera especial." El Papa també ha recordat l'actitud del pare amb el fill pròdig que torna a casa: el fill havia començat un raonament, però ell no el deixa parlar i l'abraça. "El Senyor - ha dit - és així. És la gratuïtat".

En canvi referint-se a la Primera Lectura, en la qual l'apòstol Pau adverteix contra la hipocresia, el papa Bergoglio ha afirmat que als jueus, que rebutjaven Jesús perquè es creien justos, el Senyor els va dir una vegada: "Però jo els dic que les prostitutes i els publicans els precediran en el regne del cel ". I ha afegit que el Senyor estima els més menyspreats, però ens crida a nosaltres. No obstant això, davant nostre tancament s'allunya i s'enfada com diu l'Evangeli. I ha conclòs:

Pensem en aquesta paràbola que el Senyor ens dóna avui. Com va la nostra vida? Què prefereixo jo? ¿Acceptar sempre la invitació del Senyor o tancar-me en les meves coses, en els meves petiteses? I demanem al Senyor la gràcia d'acceptar sempre anar a la seva festa que és gratuïta.

A la missa participa un sacerdot de 96 anys

La Missa d'aquest matí va comptar amb la presència, entre altres, d'un sacerdot de 96 anys d'edat que avui celebra el seu 70è aniversari de sacerdoci.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.