• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Papa Francesc: "Rebutjar la gratuïtat del Senyor és el pecat de tots nosaltres"

El Senyor ens convida a la festa que és la trobada amb ell, però davant el nostre rebuig envia a cridar els pobres i als malalts a la plaça perquè aprofitin el sopar. En la seva homilia en la Missa matutina celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, el papa Francesc ha convidat a preguntar-nos: "Què és el que prefereixo? ¿Acceptar sempre la invitació del Senyor o tancar-me en les meves coses, en les meves petiteses?".

Vatican News, 5 novembre 19

En la seva homilia el Papa ha començat comentant el passatge de l'Evangeli proposat per la litúrgia del dia en què l'evangelista Lluc es refereix a un home que va voler donar una gran festa però els convidats, amb diferents excuses, no van acceptar la seva invitació. Llavors va enviar als seus servents a cridar els pobres i als esguerrats perquè ompliran la casa i gaudiran del sopar. Francesc ha afirmat que es pot dir que aquest relat resumeix la història de la salvació i també presenta la descripció del comportament de molts cristians.

La festa és alegria i gratuïtat

"El sopar, la festa, és la figura del cel, de l'eternitat amb el Senyor", ha explicat Francesc i ha dit que en una festa mai se sap amb qui et trobaràs, es coneixen a persones noves i també es troben persones que no es voldria veure, però el clima de la festa és l'alegria i la gratuïtat. Perquè una festa veritable ha de ser gratuïta: "I en això el nostre Déu sempre ens convida així, no ens fa pagar l'entrada. A les festes veritables, no es paga l'entrada: paga l'amo, paga el que convida". Però n'hi ha que anteposen els seus propis interessos a la gratuïtat:

Davant la gratuïtat, davant la universalitat de la festa, està aquesta actitud que tanca el cor: "Jo no hi vaig". Prefereixo estar sol, amb la gent que m'agrada, tancat". I això és pecat, el pecat del poble d'Israel, el pecat de tots nosaltres: l'entossudiment." No, per a mi és més important això que allò. No, jo trio el que és meu. Sempre allò que és meu. I en el que és meu no hi ha gratuïtat.

Elecció entre la trobada amb el Senyor i "les meves coses"

Aquest rebuig - ha prosseguit Francesc - és també menyspreu cap a qui convida, és a dir al Senyor: "No em molestis amb la teva festa". És tancar-se "al que el Senyor ens ofereix: l'alegria de la trobada amb Ell".

I en el camí de la vida moltes vegades ens trobarem davant aquesta elecció, a aquesta opció: o la gratuïtat del Senyor, anar a visitar el Senyor, trobar-me amb el Senyor, o tancar-me en les meves coses, al meu propi interès. Per això el Senyor deia que és molt difícil que un ric entri al Regne del cel. No obstant això hi ha rics bons, sants, que no estan aferrats a la riquesa. Però la majoria està aferrada a la riquesa, està tancada. I per això no poden comprendre el que és la festa. Tenen la seguretat de les coses que poden tocar.

Bons i dolents: el Senyor espera a tots

La reacció del Senyor davant el nostre rebuig és decisiva: vol que tot tipus de persones siguin cridades a la festa, conduïdes, fins i tot forçades, dolentes i bones. "Tots estan convidats. Tots, ningú pot dir: 'Jo soc dolent, no puc ...'. No. El Senyor perquè tu ets dolent t'espera d'una manera especial." El Papa també ha recordat l'actitud del pare amb el fill pròdig que torna a casa: el fill havia començat un raonament, però ell no el deixa parlar i l'abraça. "El Senyor - ha dit - és així. És la gratuïtat".

En canvi referint-se a la Primera Lectura, en la qual l'apòstol Pau adverteix contra la hipocresia, el papa Bergoglio ha afirmat que als jueus, que rebutjaven Jesús perquè es creien justos, el Senyor els va dir una vegada: "Però jo els dic que les prostitutes i els publicans els precediran en el regne del cel ". I ha afegit que el Senyor estima els més menyspreats, però ens crida a nosaltres. No obstant això, davant nostre tancament s'allunya i s'enfada com diu l'Evangeli. I ha conclòs:

Pensem en aquesta paràbola que el Senyor ens dóna avui. Com va la nostra vida? Què prefereixo jo? ¿Acceptar sempre la invitació del Senyor o tancar-me en les meves coses, en els meves petiteses? I demanem al Senyor la gràcia d'acceptar sempre anar a la seva festa que és gratuïta.

A la missa participa un sacerdot de 96 anys

La Missa d'aquest matí va comptar amb la presència, entre altres, d'un sacerdot de 96 anys d'edat que avui celebra el seu 70è aniversari de sacerdoci.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.