Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

L’Editorial Claret publica Signes d’una Presència, un llibre de reflexions que busca la profunditat de la vida: la mística diària

L’Editorial Claret publica un nou llibre de la col·lecció Savieses, Signes d’una Presència, un compendi de 70 signes escrits entre 2014 i 2018 per Josep F. Mària, jesuïta, professor d’ESADE i membre del Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia. Imparteix classes de Sociologia i fa recerca sobre gestió d’empreses a l’Àfrica. També és consiliari del Centre d’Esplai Loiola de Sant Cugat del Vallès.

Editorial Claret, 5 novembre 19

Josep F. Mària afirma que la mística diària el convida a la profunditat, a accedir en el seu interior en busca de vivències. Algunes d’elles marxen sense deixar rastre, però d’altres persisteixen. És en aquestes últimes on l’autor se centra en descriure-les i connectar-les amb altres vivències, busca paraules d’altres per anomenar-les. I és així com, lentament, els signes vius creixen, renovant les seves relacions amb la gent, amb el món i amb la Realitat última. És en aquest procés de creixement on l’autor hi veu l’oportunitat d’ajudar a la gent a viure amb més profunditat.

“La vivència persistent s’ha convertit en signe d’una Presència amagada a la vida, en instrument d’una mística diària” afirma l’autor.

Josep F. Mària comença cada capítol explicant una vivència personal, que pot ser un lloc, un gest, una pràctica d’espiritualitat o un problema pràctic. Ajuda’m a mirar, Els diners, Saviesa professional, Deixar-se anar i Esperar són un exemple d’alguns dels títols que enceten cada petita història.

Seguidament, proposa una reflexió que busca, per una banda, connectar amb altres vivències o idees provinents de les ciències socials o humanes; i per l’altra, connectar el nucli de la vivència amb cites breus de tradicions humanistes o religioses. En el capítol dinou i sota el títol de Mística diària cita, per exemple, a K.Rahner: “Aquesta pregària de cada dia és, efectivament, la condició prèvia i alhora el fruit i la deixa de les altres formes més altes i extraordinàries de pregària”. Cada breu capítol conclou amb diverses preguntes que inviten a la reflexió i conviden al lector a un exercici de mística diària que els ajudi a descobrir signes d’una Presència en el dia a dia.

En el llibre parla de temes tan diversos com l’amistat, la bondat, l’atenció profunda, la comunicació, la confiança, la presa de decisions, l’educació, l’experiència de Déu, la justícia social, el patiment o la mort.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.