• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Diàleg al Pròxim Orient: El focus del papa Francesc per aquest mes

A 'El Vídeo del Papa' de novembre, el Sant Pare orienta la seva intenció d'oració cap al diàleg entre les comunitats religioses al Pròxim Orient, perquè "neixi un esperit de diàleg, un esperit de trobada i de reconciliació".

La Machi, 6 novembre 19

A El Vídeo del Papa del mes de novembre, Francesc posa el focus en la convivència entre les comunitats del Pròxim Orient, demanant a tots els catòlics que resin perquè hi hagi un autèntic diàleg entre elles. Per al Sant Pare, la recerca d'unitat entre cristians, jueus i musulmans "es basa en llaços espirituals i històrics".

El terme "Pròxim Orient" (per als europeus) o "Orient Mitjà" (pels anglosaxons) serveix per nomenar una àrea geogràfica a l'est de la Mediterrània. El papa Francesc destaca que allà moltes comunitats cristianes, jueves i musulmanes "treballen per la pau, la reconciliació i el perdó". En aquests contextos, demana que la recerca de diàleg i unitat en el si de cadascuna d'aquestes comunitats es dugui a terme sense témer les diferències.

La definició exacta del Pròxim Orient no té fronteres precises. Segons les fonts, aquestes terres solen incloure els països de Bahrain, Egipte, Xipre, Iran, Iraq, Israel, Jordània, Kuwait, Líban, Oman, Qatar, Aràbia Saudita, Síria, Turquia, els Emirats Àrabs Units, Iemen i Palestina. Segons informes recents, els musulmans constitueixen una mica més del 93% de la població de la zona. La comunitat cristiana, per la seva banda, representa aproximadament el 5%; i la jueva, que es concentra majorment a Israel, és gairebé d'un 2%.

En la seva visita a Bari al juliol de 2018, el papa Francesc també va esmentar la importància de la reconciliació quan es va dirigir als cristians del Pròxim Orient amb les següents paraules: "La pau no vindrà gràcies a les treves sostingudes per murs i proves de força, sinó per la voluntat real d'escoltar i dialogar".

El P. Frédéric Fornos, SJ, director Internacional de la Xarxa Mundial de Pregària de Papa (inclou el Moviment Eucarístic Juvenil) reforça el missatge del Sant Pare: "El papa Francesc ens convida aquest mes a obrir el nostre cor i la nostra oració al Pròxim Orient. Aquesta és la terra on van néixer les tres grans religions monoteistes: el judaisme, el cristianisme i l'islam. És la terra d'Abraham, Isaac i Jacob, la terra dels profetes, i on Jesucrist va néixer de Maria. L'Església va néixer allà. Des del temps de Jesús fins avui, els cristians sempre han estat presents en aquestes terres. Aquest mes és l'ocasió d'interessar per la diversitat de les tradicions religioses i culturals del Pròxim Orient. Interessar-nos pels homes i dones d'aquesta terra ens ajudarà a pregar per ells. També podem recordar i pregar amb el "Document sobre la fraternitat humana, per la pau mundial i la convivència comuna", signat pel Sant Pare i el Gran Imam d'Al-Azhar, que declara assumir la cultura del diàleg com a camí: 'El diàleg entre els creients significa trobar-se en l'enorme espai dels valors espirituals, humans i socials comuns, i invertir-lo en la difusió de les virtuts morals més altes, demanades per les religions' ".

Dirigint la mirada a les terres des d'on ha arribat "la bona notícia de Jesús", el Vídeo del Papa demana perquè "al Pròxim Orient neixi un esperit de diàleg, un esperit de trobada i de reconciliació".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.