Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Canri Situmorang: “Només puc rebre la vida de Crist si estic disposat a entregar-li la meva”

“Gràcies a Déu, font de tota vocació cristiana”. És el primer dels agraïments formulats per Canri Situmorang en la professió perpètua que va celebrar dissabte 26 d'octubre passat a la Cripta del Temple-Sepulcre del pare Claret. El nou claretià profés va donar gràcies també a la seva família i a la congregació. “No oblidaré mai que el que és important no és arribar al dia d’avui, sinó perseverar en la vocació”, va afegir en el seu parlament.

Claretians, 31 octubre 19

Situmorang, en el seu parlament, va demanar perseverança i confiança en aquest camí, de manera que la seva entrega “vagi de menys a més”. I es va encomanar al pare fundador i als seus companys missioners: “Que l’exemple de Sant Antoni Maria Claret i de tants missioners claretians m’ajudin a descobrir que només puc rebre la vida de Crist si estic disposat a entregar-li la vida”.

“Déu ens crida a cadascú pel nostre nom”

Sobre la vocació missionera va parlar també el pare provincial, Ricard Costa-Jussà, en l’homilia de la celebració. “És bo agrair, posar rostres i noms a tots els qui senten la crida de Déu, l’escolten i hi responen”, va dir. El provincial va expressar el convenciment que “Déu ens crida a cadascú pel nostre nom, ens estima i ens convida a estimar als altres com ell ho fa amb nosatres”. I va fer referència així a la família del nou profés, als seus pares i germans, i també a tots els claretians que l’han acompanyat en el seu procés de formació.

Costa-Jussà va recordar les paraules de Canri Situmorang en començar la professió: “Aquí soc Senyor per fer la teva voluntat”. Una resposta a la crida vocacional, una disponibilitat que, segons el pare provincial, implica “agafar la nostra fragilitat” perquè “ell habiti en nosaltres i sigui la nostra força”.

“La nostra vocació específica és el servei a la Paraula”

També es va referir a la crida a la vida missionera, demanant que “la gent no es fixi en nosaltres sinó el Crist i la bona notícia de l’Evangeli”. Sobre l’opció religiosa va apuntar que “Déu ens crida als consagrats a viure en amistat”. I, en concret, en el cas dels missioners claretians, va recordar: “La nostra vocació específica és el servei a la Paraula.”

Ricard va valorar la disponibilitat missionera de Canri Situmorang davant del pare general, Mathew Vattamattam, quan li va demanar deixar casa seva per incardinar-se a la província de Catalunya. “I com tants altres: som en el lloc d’on va sortir la congregació, d’aquí van sortir centenars de missioners al món sencer” va recordar. “Avui, a la realitat d’Europa, som receptors amb el mateix esperit: viure i anunciar la paraula de Déu en l’esperit de Claret”.

El van acompanyar en aquesta celebració els seus germans claretians de la província de Catalunya, així com alguns companys d’estudi i formació de la comunitat de Colmenar Viejo, membres de la família claretiana –les missioneres de la institució claretiana, les RMI missioneres claretianes i els seglars claretians–, així com també religioses Vedruna i del Sagrat Cor de la ciutat de Vic.

Un grup de joves indonesis claretians van cantar un cant tradicional del seu país, junt amb Canri Situmorang. Tot seguit, la celebració a la cripta va acabar amb l’himne al pare Claret, fundador de la congregació. I la festa, amb un piscolabis obert a tots els participants.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.