Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • El Papa reprendrà el rés del Regina Coeli amb fidels a la plaça de Sant Pere
  • Assistència als oficis de Montserrat durant la Fase 1
  • La tornada de la Missa Dominical al Bisbat de Lleida
  • Una Eucaristia per commemorar el final de curs
  • El coronavirus posa en risc el primer Congrés dels nens de la Infància Missionera a Malawi
  • El Museu Episcopal de Vic reobre portes aquest dissabte amb una aposta per gaudir de l'art amb seguretat
  • Nova comunitat de la xarxa d'Hospitalitat a Sant Cugat del Vallès
  • Catholic Relief Service llança una campanya per acabar amb la fam
  • El Papa: La unitat no és només el resultat de la nostra acció, és do de l'Esperit
  • Dissabte 30 de maig la pregària del Rosari amb el papa Francesc

Mons. Auza demana la creació d'un Estat palestí en el seu comiat de l'ONU

La persecució dels cristians a l'Orient Mitjà i la situació al Iemen i Síria, són els motius de major preocupació per al fins ara observador permanent de la Santa Seu davant les Nacions Unides, que l'1 de desembre arriba a Espanya com a nou nunci, monsenyor Bernardito Auza.

AICA, 31 octubre 19

La credibilitat de l'ONU es veu afectada per la falta d'aplicació de les resolucions sobre la qüestió palestina, va advertir en el seu comiat monsenyor Auza. Per al Vaticà, va dir, segueix vigent "l'objectiu d'un Estat palestí, que visqui en pau i seguretat junt l'Estat d'Israel, dins de fronteres segures i internacionalment reconegudes", segons informa el setmanari Alfa i Omega.

En el marc d'un debat del Consell de Seguretat sobre l'Orient Mitjà, Auza va defensar la solució dels «dos Estats» com a única via possible per a una «pau duradora». També va reclamar un estatut especial, protegit pel dret internacional, per a la ciutat de Jerusalem, ciutat santa per a jueus, musulmans i cristians.

Avui, però, la pau a Terra Santa es veu amenaçada per la política israeliana d'assentaments de colons, unida a la demolició d'habitatges de propietaris palestins. També influeix negativament la divisió entre els palestins. Auza considera que "la represa del diàleg» entre les dues faccions -Al Fatah i Hamàs- ha de ser «una prioritat absoluta".

Iemen i Síria

Un altre dels escenaris de l'Orient Mitjà que preocupen a l'observador permanent de la Santa Seu és Iemen, on «la situació humanitària segueix sent desastrosa», especialment per als infants i la població més vulnerable. El setembre, va recordar, va ser el mes més mortífer de 2019, amb una mitjana de 13 morts per dia com a conseqüència directa de la guerra, a la qual s'afegeixen altres per fam i malalties. És «essencial», va afegir, que s'aturi «el flux d'armes a la regió» -Iran, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs, en particular, tenen una participació activa en el conflicte- i que s'apliqui l'alto el foc que ha reclamat el Consell de Seguretat.

Pel que fa a Síria, si bé ha reconegut que s'han produït avenços, Auza va manifestar la seva «gran preocupació» per la situació al nord-est del país, amb la invasió turca dirigida contra faccions kurdes. El representant del Papa va demanar «ple respecte» dels drets humans, inclosa la preservació de la «identitat ètnica», amenaçada pel desplaçament de milers de kurds, que han fugit de l'exèrcit turc. Citant Francesc, Auza va demanar també que es faciliti l'arribada d'ajuda humanitària «segura, sostinguda i sense obstacles».

Cristians perseguits
 
També hi va haver paraules de l'observador permanent sobre la persecució als cristians a la regió, tema al qual ha al·ludit en nombroses ocasions a l'ONU en els últims cinc anys. El seu nomenament, de fet, es va produir al juliol de 2014, tot just uns dies després que l'Estat Islàmic proclamés a Síria el califat i llancés una ofensiva a l'Iraq.

Monsenyor Auza va tornar a demanar protecció per a les comunitats cristianes, en els últims anys sovint «obligades a abandonar» les seves llars per evitar ser massacrades.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.