• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

El Papa: Una societat que no dóna esperança al patiment ha perdut la seva humanitat

El Papa ha rebut aquest dijous 31 d'octubre al migdia als empleats de la Fundació Don Carlo Gnocchi, una realitat assistencial i social italiana, que va fluir de la ment i el cor d'aquest distingit sacerdot ambrosià. "El significat i el valor de la professió de la salut i de cada servei prestat al germà malalt es manifesta plenament en la capacitat de combinar competència i compassió", els ha dit el Pontífex.

Vatican News, 31 octubre 19

El Sant Pare ha dit que una societat que no és capaç d'acollir, protegir i donar esperança al patiment, és una societat que ha perdut la pietat i el sentit de la humanitat.

El Papa ha agrair als presents, per continuar l'herència del fundador, i els ha demanat que no es "cansin de servir a l'últim en la difícil frontera de la malaltia i la discapacitat: juntament amb les teràpies i tècniques més avançades per al cos, ofereixin als que confien en les seves estructures les medicines de l'ànima, és a dir, consol i tendresa de Déu". En efecte, inspirant-se en la cura, la delicadesa i la sensibilitat sacerdotal del Beat Carlo Gnocchi, estan cridats, els ha dit, a combinar en la concreció de la vida diària el servei social i de salut i l'acció evangelitzadora.

"Això significa per a vostès, lluitar valentament contra les causes del patiment i cuidar amb amor la incomoditat de les persones que pateixen o estan en dificultat. Els temps han canviat respecte als orígens, però cal continuar amb el mateix esperit, amb l'actitud i l'estil que Don Gnocchi va descriure d'aquesta manera: "Cristians actius, optimistes, serens, concrets i profundament humans; els que miren al món ja no com un enemic per ser assassinat o que ha d'escapar, sinó com un fill pròdig per ser conquistat i redimit amb amor".

 El Sant Pare, a més els ha animat a continuar el seu viatge en el compromís de la promoció humana, que també és una contribució indispensable a la missió evangelitzadora de l'Església. De fet, els ha dit, la proclamació de l'Evangeli és més creïble gràcies a l'amor concret amb el qual els deixebles de Jesús testimonien la fe en Ell.

Ajudar el malalt combinant competència i compassió

"El significat i el valor de la professió de la salut i de cada servei prestat al germà malalt es manifesta plenament en la capacitat de combinar competència i compassió".

La competència, ha animat el Papa, és el fruit de la seva preparació, de l'experiència, de l'actualització; i tot això està recolzat per una forta motivació de servei al proïsme sofrent, una motivació que en el cristià està animada per la caritat de Crist. "La competència és la qualitat que fa creïble el testimoni dels fidels laics en les diverses àrees de la societat fins i tot quan es va en contra corrent, dedicant temps a una vida fràgil.

El patiment dels germans demana ser compartit, demana actituds i iniciatives de compassió, es tracta de "patir amb", compadir-se de Jesús, que pel bé de l'home es va fer home per poder compartir plenament, d'una manera molt real, en carn i ossos, com es mostra en la seva Passió.

El Sant Pare ha dit que una societat que no és capaç d'acollir, protegir i donar esperança al patiment, és una societat que ha perdut la pietat i el sentit de la humanitat. La Fundació Don Gnocchi, amb la seva àmplia xarxa de centres i serveis que han creat a Itàlia i a d'altres països és un bon model perquè busca combinar assistència, acceptació i caritat evangèlica. Referent a això, Francesc els ha dit que en un context social que afavoreix l'eficiència pel que fa a la solidaritat, les seves estructures són cases d'esperança, el propòsit és la protecció, la millora i el veritable bé dels malalts, els discapacitats i els ancians.

Carisma de Don Gnocchi

Recordant el carisma del beat, el Papa ha recordat justament que en l'homilia de la beatificació, que va tenir lloc a Milà fa deu anys, el cardenal Tettamanzi ho va assenyalar a l'Església com "un cercador inquiet de Déu i un cercador valent de l'home, que consumà la seva vida en la recerca del rostre de Crist imprès en el rostre de cada home». El Beat Don Carlo Gnocchi, apòstol de la caritat, va servir de manera heroica Crist en els infants, els joves, els pobres i els que pateixen, des del començament del seu ministeri sacerdotal, com un educador apassionat, després com a capellà militar, va experimentar les crueltats de la Segona Guerra Mundial, primer al front grec-albanès, després, amb els Alpins de la Divisió "Tridentina", en la dramàtica campanya russa.

"Durant la desastrosa retirada d'aquest front, va fer tot el que va poder amb una caritat incansable pels ferits i moribunds, i va desenvolupar el disseny d'una obra a favor dels orfes i mutilats per l'esclat de les bombes de guerra. Un cop de tornada a Itàlia, va implementar aquest meravellós projecte; la seva no era només una empresa social, sinó que la movia la caritat de Crist".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.