• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Jornades de ‘Pau i Treva’ a l’Abat Oliba

En la cerimònia d'inauguració del curs, es proposen aquestes jornades amb el desig de "contribuir a l'enteniment", en un acte on s’han presentat els nous estudis de ràdio, televisió i fotografia, presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo.

UAO CEU, 31 octubre 19

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, ha anunciat la creació d’unes Jornades de ‘Pau i Treva’ amb les quals la universitat catalana pretén contribuir a la reflexió i l’enteniment. Aquestes jornades es creen amb l’ànim de proporcionar un lloc de reflexió oberta i diversa sobre la situació a Catalunya. “Contribuïm a evitar un futur pitjor. Pensem un futur millor”, ha assenyalat el rector.

Rodríguez-Ponga ha exposat aquesta proposta després de manifestar que no pot “viure d’esquena a la realitat del moment” ni tampoc desitja “amagar el cap sota l’ala com si fos un estruç o dirigir una universitat en silenci”.

Així mateix, el rector ha apel·lat a la inspiració cristiana de la UAO CEU com a model per propiciar aquest espai de trobada que pretén amb les Jornades de Pau i Treva. Així mateix, el rector també ha marcat el punt de partida d’aquesta iniciativa: “hem de recuperar la serenitat i la capacitat de diàleg, de propostes de futur, d’estudi i anàlisi intel·lectual, des del reconeixement d’altres punts de vista, amb lleialtat mútua, merament humana”.

Acte d’inauguració

Les paraules del rector s’han produït durant la celebració del solemne acte d’inauguració del curs acadèmic en la UAO CEU. La cerimònia ha comptat amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Grau.

Aquest s’ha referit a la importància dels treballs que es realitzen dins del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement, que espera veure culminats a la fi d’aquest any o principis del següent. “Catalunya no es pot permetre no ser una societat del coneixement perquè no té molt més que coneixement”. Tal com ha argumentat, l’Estat del Benestar només es podrà sustentar en la creació de valor a través de “la introducció del coneixement en allò que produïm”.

Presidia l’acte el gran canceller de la UAO CEU i president de l’Associació Catòlica de Propagandistes i del CEU –grup educatiu en què s’inclou la UAO CEU-, Alfonso Bullón de Mendoza. En la línia de l’expressat pel rector, ha reafirmat la vocació de permanència a Catalunya i “foment del diàleg en la societat catalana”. A més, també ha lamentat l’excessiva burocràcia a la qual han de fer front els professors i investigadors. “Correm el risc que la universitat esdevingui una cosa avorrida”, ha advertit.

Llibertat d’informació i presumpció d’innocència

La lliçó magistral, pronunciada per la vicedegana de la Facultat de Ciències Socials de la UAO CEU i professora de Dret Processal, María Jesús Pesqueira, ha suposat un crit d’atenció sobre el perill que se cern sobre la presumpció d’innocència quan es fa un exercici excessiu de la Llibertat d’Informació. En aquest sentit, ha lamentat la “vulneració sistemàtica del secret de la Instrucció” i ha alertat del “soroll mediàtic”, que “predisposa al públic” i marca des de l’inici del procés “la imatge que l’investigat tindrà al llarg d’aquest”.

La pressió mediàtica pot, fins i tot, arribar a influir en els jutges i reduir, així, la presumpció d’innocència a la condició de “mer valor programàtic”. Davant d’aquesta situació, Pesqueira proposa diverses mesures com la prohibició de la difusió de continguts informatius que afectin la instrucció, mitjançant una interpretació teleològica del 301 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, la penalització de la filtració sumarial, l’aplicació d’un ‘compliance penal’ en els mitjans de comunicació i la possibilitat de reclamar responsabilitat patrimonial a l’Administració pels perjudicis soferts a causa de les filtracions.

Nous estudis de ràdio, televisió i fotografia

Abans de la cerimònia d’inauguració, que ha començat amb la projecció de la memòria audiovisual del curs anterior, s’ha procedit a l’acte de benedicció dels nous estudis de ràdio, televisió i fotografia de la UAO CEU, que permeten fer un salt qualitatiu als estudis de l’àrea de Comunicació. En aquest context, el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, ha invocat l’exemple de Sant Pau, patró de la UAO CEU, per a destacar la importància de comunicar i transmetre. Una idea, la de propagar el missatge, que és consubstancial al catòlic i, per tant, està lligada al carisma de la UAO CEU.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.