• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Jornades de ‘Pau i Treva’ a l’Abat Oliba

En la cerimònia d'inauguració del curs, es proposen aquestes jornades amb el desig de "contribuir a l'enteniment", en un acte on s’han presentat els nous estudis de ràdio, televisió i fotografia, presidit pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo.

UAO CEU, 31 octubre 19

El rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, ha anunciat la creació d’unes Jornades de ‘Pau i Treva’ amb les quals la universitat catalana pretén contribuir a la reflexió i l’enteniment. Aquestes jornades es creen amb l’ànim de proporcionar un lloc de reflexió oberta i diversa sobre la situació a Catalunya. “Contribuïm a evitar un futur pitjor. Pensem un futur millor”, ha assenyalat el rector.

Rodríguez-Ponga ha exposat aquesta proposta després de manifestar que no pot “viure d’esquena a la realitat del moment” ni tampoc desitja “amagar el cap sota l’ala com si fos un estruç o dirigir una universitat en silenci”.

Així mateix, el rector ha apel·lat a la inspiració cristiana de la UAO CEU com a model per propiciar aquest espai de trobada que pretén amb les Jornades de Pau i Treva. Així mateix, el rector també ha marcat el punt de partida d’aquesta iniciativa: “hem de recuperar la serenitat i la capacitat de diàleg, de propostes de futur, d’estudi i anàlisi intel·lectual, des del reconeixement d’altres punts de vista, amb lleialtat mútua, merament humana”.

Acte d’inauguració

Les paraules del rector s’han produït durant la celebració del solemne acte d’inauguració del curs acadèmic en la UAO CEU. La cerimònia ha comptat amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Grau.

Aquest s’ha referit a la importància dels treballs que es realitzen dins del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement, que espera veure culminats a la fi d’aquest any o principis del següent. “Catalunya no es pot permetre no ser una societat del coneixement perquè no té molt més que coneixement”. Tal com ha argumentat, l’Estat del Benestar només es podrà sustentar en la creació de valor a través de “la introducció del coneixement en allò que produïm”.

Presidia l’acte el gran canceller de la UAO CEU i president de l’Associació Catòlica de Propagandistes i del CEU –grup educatiu en què s’inclou la UAO CEU-, Alfonso Bullón de Mendoza. En la línia de l’expressat pel rector, ha reafirmat la vocació de permanència a Catalunya i “foment del diàleg en la societat catalana”. A més, també ha lamentat l’excessiva burocràcia a la qual han de fer front els professors i investigadors. “Correm el risc que la universitat esdevingui una cosa avorrida”, ha advertit.

Llibertat d’informació i presumpció d’innocència

La lliçó magistral, pronunciada per la vicedegana de la Facultat de Ciències Socials de la UAO CEU i professora de Dret Processal, María Jesús Pesqueira, ha suposat un crit d’atenció sobre el perill que se cern sobre la presumpció d’innocència quan es fa un exercici excessiu de la Llibertat d’Informació. En aquest sentit, ha lamentat la “vulneració sistemàtica del secret de la Instrucció” i ha alertat del “soroll mediàtic”, que “predisposa al públic” i marca des de l’inici del procés “la imatge que l’investigat tindrà al llarg d’aquest”.

La pressió mediàtica pot, fins i tot, arribar a influir en els jutges i reduir, així, la presumpció d’innocència a la condició de “mer valor programàtic”. Davant d’aquesta situació, Pesqueira proposa diverses mesures com la prohibició de la difusió de continguts informatius que afectin la instrucció, mitjançant una interpretació teleològica del 301 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, la penalització de la filtració sumarial, l’aplicació d’un ‘compliance penal’ en els mitjans de comunicació i la possibilitat de reclamar responsabilitat patrimonial a l’Administració pels perjudicis soferts a causa de les filtracions.

Nous estudis de ràdio, televisió i fotografia

Abans de la cerimònia d’inauguració, que ha començat amb la projecció de la memòria audiovisual del curs anterior, s’ha procedit a l’acte de benedicció dels nous estudis de ràdio, televisió i fotografia de la UAO CEU, que permeten fer un salt qualitatiu als estudis de l’àrea de Comunicació. En aquest context, el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, ha invocat l’exemple de Sant Pau, patró de la UAO CEU, per a destacar la importància de comunicar i transmetre. Una idea, la de propagar el missatge, que és consubstancial al catòlic i, per tant, està lligada al carisma de la UAO CEU.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.