• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

La Fundació Formació i Treball esdevé el braç d’inserció laboral de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi

Aquest mes d’octubre ha entrat en vigor el nou acord de col·laboració entre la Fundació Formació i Treball, i la Fundació Llegat Roca i Pi. Les dues entitats van signar el conveni al juliol amb la voluntat que Formació i Treball esdevingui el braç d’inserció laboral de Roca i Pi. Aquesta col·laboració comportarà l’obertura d’una nova delegació de Formació i Treball al municipi de Badalona. D’aquesta manera es potenciarà l’impacte social a l’àrea del Barcelonès nord -especialment a Badalona-.

Fundació Formació i Treball, 31 octubre 19

L’aliança entre les dues entitats neix l’any 2014 amb l’obertura del Taller Sant Isidre, un centre sòcioocupacional dirigit a persones sense llar amb la finalitat de donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu al territori -en aquest cas l’entesa també va comptar amb el suport de Càritas-. La trajectòria del Taller ha permès refermar la relació entre Roca i Pi, qui assumeix l’atenció inicial i derivació de persones al taller, i Formació i Treball, qui assoleix el rol d’acompanyament a la inserció.

Àngels, Empresa d’Inserció

La signatura d’aquest conveni també inclou l’aprovació de l’absorció per part de Formació i Treball d’Àngels Empresa d’Inserció. Àngels va néixer el 2014 amb la missió de facilitar la formació, la integració i la incorporació sociolaboral de persones en risc d’exclusió social.

Aquesta absorció determina que les activitats desenvolupades fins ara per Àngels, com són els serveis d’arranjament de la llar per col·lectius vulnerables, passen a integrar-se dins del servei de construcció i reformes que desenvolupa Formació i Treball des de fa més de vint-i-cinc anys.

Noves iniciatives solidàries a Badalona

Per tal d’afavorir l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social al territori, la col·laboració entre ambdues fundacions actuarà sobre els àmbits estratègics d’acció de Formació i Treball: la formació i inserció laboral, l’entrega social i l’impuls d’iniciatives i serveis solidaris.

Pel que fa al vessant d’atenció a les persones, s’afavoriran activitats formatives en els sectors de la construcció i el manteniment d’edificis, atorgant especial èmfasi a joves migrants sense referents familiars amb l’objectiu d’afavorir la seva regularització i a persones en risc d’exclusió social derivades dels serveis socials municipals del Barcelonès Nord.

Pel que respecta als programes d’entrega social, es manté la missió d’atendre a famílies vulnerables per tal de facilitar-les l’accés a productes de primera necessitat: aliments, roba i mobles.

Per últim, es treballarà per enfortir l’oferta de serveis comercials i la cadena d’establiments solidaris de Formació i Treball al municipi badaloní. Exemple d’aquesta línia son l’ampliació del servei de construcció – complementant les reformes, amb pintura i manteniment d’edificis– i l’expansió de la cadena comercial Botiga Amiga.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.