• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

La Fundació Formació i Treball esdevé el braç d’inserció laboral de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi

Aquest mes d’octubre ha entrat en vigor el nou acord de col·laboració entre la Fundació Formació i Treball, i la Fundació Llegat Roca i Pi. Les dues entitats van signar el conveni al juliol amb la voluntat que Formació i Treball esdevingui el braç d’inserció laboral de Roca i Pi. Aquesta col·laboració comportarà l’obertura d’una nova delegació de Formació i Treball al municipi de Badalona. D’aquesta manera es potenciarà l’impacte social a l’àrea del Barcelonès nord -especialment a Badalona-.

Fundació Formació i Treball, 31 octubre 19

L’aliança entre les dues entitats neix l’any 2014 amb l’obertura del Taller Sant Isidre, un centre sòcioocupacional dirigit a persones sense llar amb la finalitat de donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu al territori -en aquest cas l’entesa també va comptar amb el suport de Càritas-. La trajectòria del Taller ha permès refermar la relació entre Roca i Pi, qui assumeix l’atenció inicial i derivació de persones al taller, i Formació i Treball, qui assoleix el rol d’acompanyament a la inserció.

Àngels, Empresa d’Inserció

La signatura d’aquest conveni també inclou l’aprovació de l’absorció per part de Formació i Treball d’Àngels Empresa d’Inserció. Àngels va néixer el 2014 amb la missió de facilitar la formació, la integració i la incorporació sociolaboral de persones en risc d’exclusió social.

Aquesta absorció determina que les activitats desenvolupades fins ara per Àngels, com són els serveis d’arranjament de la llar per col·lectius vulnerables, passen a integrar-se dins del servei de construcció i reformes que desenvolupa Formació i Treball des de fa més de vint-i-cinc anys.

Noves iniciatives solidàries a Badalona

Per tal d’afavorir l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social al territori, la col·laboració entre ambdues fundacions actuarà sobre els àmbits estratègics d’acció de Formació i Treball: la formació i inserció laboral, l’entrega social i l’impuls d’iniciatives i serveis solidaris.

Pel que fa al vessant d’atenció a les persones, s’afavoriran activitats formatives en els sectors de la construcció i el manteniment d’edificis, atorgant especial èmfasi a joves migrants sense referents familiars amb l’objectiu d’afavorir la seva regularització i a persones en risc d’exclusió social derivades dels serveis socials municipals del Barcelonès Nord.

Pel que respecta als programes d’entrega social, es manté la missió d’atendre a famílies vulnerables per tal de facilitar-les l’accés a productes de primera necessitat: aliments, roba i mobles.

Per últim, es treballarà per enfortir l’oferta de serveis comercials i la cadena d’establiments solidaris de Formació i Treball al municipi badaloní. Exemple d’aquesta línia son l’ampliació del servei de construcció – complementant les reformes, amb pintura i manteniment d’edificis– i l’expansió de la cadena comercial Botiga Amiga.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.