Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Xina - Mes Missioner Extraordinari: L'evangelització al web

A més de les activitats pastorals habituals centrades en el tema de la missió, com la celebració eucarística o les trobades de pregària, per als fidels de la Xina continental el Mes Missioner Extraordinari convocat pel papa Francesc per octubre d'enguany, es va caracteritzar per una activitat consistent en compartir el missatge "Batejats i enviats" en xarxes socials com "WeChat" o en diferents llocs web.

Fides, 30 octubre 19

En les publicacions en línia de les parròquies, associacions i comptes de xarxes socials dedicades a l'evangelització, es va comentar que "la missió no és un esdeveniment especial, sinó un fet quotidià, i s'ha de viure concretament a la vida de tots els dies".

Aquesta consciència de la responsabilitat missionera de cada batejat ha culminat amb ocasió de la Jornada Mundial de les Missions viscuda amb extraordinari entusiasme i compromís en les comunitats catòliques de la Xina continental.

En les diferents diòcesis s'ha registrat una intensa participació de fidels. Els sacerdots, religiosos, laics, famílies i joves a tot el país, principalment a través de l'ús de tecnologies modernes han intercanviat missatges i continguts dedicats exclusivament a la missió i evangelització de l'Església. Per a l'ocasió, algunes diòcesis i parròquies han llançat el seu compte oficial a "WeChat" com la parròquia de Hang Zhou, dedicada a la Immaculada Concepció. La comunitat va obrir un compte especial de WeChat anomenada "Casa de Natzaret" i va organitzar una festa especial a la plaça davant de l'església.

Els fidels s'havien preparat per al mes Missioner Extraordinari durant tot l'any amb activitats com "un viatge missioner espiritual" en què van participar els parroquians amb la guia de sacerdots, religiosos i catequistes. Incloïa la construcció d'un gran mapa amb 22 punts importants que van marcar la vida missionera de Pere i Pau (Jerusalem, Antioquia, Corint, Efes ...). En cada punt del mapa es podien trobar materials i referències bíbliques amb la història del lloc i el significat espiritual. A més, els fidels també es van enfrontar a una espècie "d'examen" responent a les preguntes dels catequistes sobre la missió de Pere i Pau. L'activitat també incloïa la van participar a través del compte de WeChat "Casa di Natzaret", per convidar el grup a persones que encara no coneixen Jesucrist.

En altres experiències les parròquies de la diòcesi de San Yuan, a la província de Shaanxi, van promoure la lectura i meditació compartides del Missatge del Papa per a la Jornada Mundial de les Missions organitzant novenes, adoració Eucarística i obres de caritat en benefici de les persones menys afortunades.

A la diòcesi de Xian Xian, a la província d'He Bei, les activitats es van centrar en la missió en la família. Desenes de persones van rebre el baptisme i, al seu torn, es van convertir en autèntics "batejats i enviats" per difondre l'Evangeli al món.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.