• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Xina - Mes Missioner Extraordinari: L'evangelització al web

A més de les activitats pastorals habituals centrades en el tema de la missió, com la celebració eucarística o les trobades de pregària, per als fidels de la Xina continental el Mes Missioner Extraordinari convocat pel papa Francesc per octubre d'enguany, es va caracteritzar per una activitat consistent en compartir el missatge "Batejats i enviats" en xarxes socials com "WeChat" o en diferents llocs web.

Fides, 30 octubre 19

En les publicacions en línia de les parròquies, associacions i comptes de xarxes socials dedicades a l'evangelització, es va comentar que "la missió no és un esdeveniment especial, sinó un fet quotidià, i s'ha de viure concretament a la vida de tots els dies".

Aquesta consciència de la responsabilitat missionera de cada batejat ha culminat amb ocasió de la Jornada Mundial de les Missions viscuda amb extraordinari entusiasme i compromís en les comunitats catòliques de la Xina continental.

En les diferents diòcesis s'ha registrat una intensa participació de fidels. Els sacerdots, religiosos, laics, famílies i joves a tot el país, principalment a través de l'ús de tecnologies modernes han intercanviat missatges i continguts dedicats exclusivament a la missió i evangelització de l'Església. Per a l'ocasió, algunes diòcesis i parròquies han llançat el seu compte oficial a "WeChat" com la parròquia de Hang Zhou, dedicada a la Immaculada Concepció. La comunitat va obrir un compte especial de WeChat anomenada "Casa de Natzaret" i va organitzar una festa especial a la plaça davant de l'església.

Els fidels s'havien preparat per al mes Missioner Extraordinari durant tot l'any amb activitats com "un viatge missioner espiritual" en què van participar els parroquians amb la guia de sacerdots, religiosos i catequistes. Incloïa la construcció d'un gran mapa amb 22 punts importants que van marcar la vida missionera de Pere i Pau (Jerusalem, Antioquia, Corint, Efes ...). En cada punt del mapa es podien trobar materials i referències bíbliques amb la història del lloc i el significat espiritual. A més, els fidels també es van enfrontar a una espècie "d'examen" responent a les preguntes dels catequistes sobre la missió de Pere i Pau. L'activitat també incloïa la van participar a través del compte de WeChat "Casa di Natzaret", per convidar el grup a persones que encara no coneixen Jesucrist.

En altres experiències les parròquies de la diòcesi de San Yuan, a la província de Shaanxi, van promoure la lectura i meditació compartides del Missatge del Papa per a la Jornada Mundial de les Missions organitzant novenes, adoració Eucarística i obres de caritat en benefici de les persones menys afortunades.

A la diòcesi de Xian Xian, a la província d'He Bei, les activitats es van centrar en la missió en la família. Desenes de persones van rebre el baptisme i, al seu torn, es van convertir en autèntics "batejats i enviats" per difondre l'Evangeli al món.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.