• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

Catequesi del Papa: "Que l'Esperit Sant ens doni un cor obert"

«L'arribada de la fe cristiana a Europa», tema de la catequesi del papa Francesc a l'Audiència General d'aquest dimecres 30 d'octubre del 2019. "Estimats germans, el llibre dels Fets dels Apòstols narra l'arribada de Pau a la ciutat de Filips, colònia romana de Macedònia, i per tant l'entrada de l'Evangeli a Europa", ho ha dit el papa Francesc a l'Audiència General de l'últim dimecres d'octubre del 2019, continuant amb el seu cicle de catequesi sobre l'evangelització a partir del Llibre dels Fets dels Apòstols.

Vatican News, 30 octubre 19

L'Esperit Sant, protagonista de la missió de l'Església

Explicant aquest passatge dels Fets dels Apòstols (16,9), el Sant Pare va precisar com l'Esperit Sant és el protagonista de la missió de l'Església: és Ell qui guia el camí dels evangelitzadors mostrant-los el camí a seguir. "Això ho veiem clarament en el moment en què l'apòstol Pau, havent arribat a Troade, rep una visió. Un macedoni li suplica: "Vine a Macedònia i ajuda'ns!". I el poble de Macedònia del Nord se sent tan orgullós d'això, se sent orgullós d'haver cridat l'Apòstol Pau a anunciar Jesucrist. Recordo molt a aquest bell poble que em va acollir amb tant escalf - va assenyalar el Papa - que conservin aquesta fe que Pau els ha predicat".

La força de l'Evangeli es dirigeix ??a les dones

Hi ha tres esdeveniments que caracteritzen aquest episodi, tres esdeveniments importants que es van donar en aquests tres dies a Filips. "En primer lloc, el baptisme de Lídia, una dona creient a la qual el Senyor per obra de l'Esperit li va obrir el cor perquè acceptés l'ensenyament de Pau. Una vegada que el cor de Lídia es va obrir, va poder acollir Crist mitjançant el baptisme, al costat de tota la seva família, i va obrir la seva casa als altres Apòstols". Tenim aquí, va afirmar el Pontífex, el testimoni de l'arribada del cristianisme a Europa: l'inici d'un procés d'inculturació que dura fins avui. El cristianisme, ha subratllat el papa, ha entrat per Macedònia.

La desolació de la presó

En segon lloc, Pau i Siles van ser denunciats pels propietaris d'una esclava que tenia un esperit d'endevinació i els procurava molts beneficis, i a la qual els Apòstols van alliberar amb un exorcisme. A la presó, en comptes de lamentar-se, lloaven Déu i Ell els va salvar mitjançant un terratrèmol que va sacsejar la presó i va trencar les cadenes que els lligaven. Parlant espontàniament, el Sant Pare va explicar que la dona que havien alliberat en nom de Jesús, una esclava, que tenia un esperit de predicció, amb el qual els seus amos guanyaven diners, llegia les mans i predeia el futur. També avui, va dir el Papa, la gent paga per això. I els seus padrons, els amos de l'esclava, en represàlia, van denunciar a Pau i van portar als Apòstols davant els magistrats amb l'excusa de desordre públic.

L'oració produeix efectes prodigiosos

No obstant això, durant el seu empresonament es produeix un fet sorprenent. És en la desolació que en comptes de queixar-se, Pau i Siles canten lloances a Déu i aquesta lloança allibera una força que els allibera: durant l'oració un terratrèmol sacseja els fonaments de la presó, s'obren les portes i van caure les cadenes de tots. Com la pregària de la Pentecosta, la pregària feta a la presó també produeix efectes prodigiosos.

I, finalment, la conversió i el baptisme del carceller i de tota la seva família. Enmig de la nit, ell va creure en el Senyor Jesús, al costat de tota la seva família, va acollir els apòstols a casa, els va rentar les ferides i va rebre el Baptisme. Després, ple d'alegria per haver cregut en Déu va preparar la taula i van celebrar una festa. Enmig de la nit, per al carceller i la seva família va brillar la llum de Crist, es van trencar les cadenes del cor i van experimentar una alegria indescriptible. És així com l'Esperit Sant està fent la missió - ha afegit el papa Francesc - des de l'inici, des de Pentecosta en endavant és Ell el protagonista de la missió. I ens porta endavant, cal ser fidels a la vocació que l'Esperit ens mou a realitzar. Per portar l'Evangeli.

Demanem un cor obert a Déu

Abans de concloure la seva catequesi, el papa Francesc va saludar cordialment els pelegrins de llengua espanyola, vinguts d'Espanya i de Llatinoamèrica. "Demanem a l'Esperit Sant que ens doni un cor obert a Déu i acollidor amb els altres, amb una fe audaç capaç de trencar les cadenes que ens oprimeixen nosaltres i els altres".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.