Divendres, 3 d'Abril de 2020
Sant Ricard, bisbe
  • Els Salesians de Don Bosco davant la pandèmia del coronavirus
  • La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV
  • La Catedral de Girona oferirà en streaming les celebracions litúrgiques de la Setmana Santa
  • Horaris de Setmana Santa als mitjans de comunicació
  • Setmana Santa a la Catedral de Barcelona
  • El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions per a pacients de coronavirus
  • La gent més empobrida s'està tornant encara més pobre perquè no pot assumir l'alt cost de la vida
  • Celebració de la Setmana Santa a la Diòcesi d'Urgell
  • 24 hores d'activitat esportiva a favor del Banc dels Aliments
  • Els bisbes catalans parlen de la Setmana Santa en temps de pandèmia

Iraq: Els líders de les Esglésies demanen al govern adoptar mesures "històriques i valentes"

Els líders de les Esglésies de Bagdad, reunits aquest dimecres 30 d'octubre, a la seu del Patriarcat caldeu, per invitació del patriarca, el cardenal Louis Raphael Sako, davant l'escalada de violència, que ahir a la nit va culminar amb noves víctimes, van reiterar en un comunicat que la seva "atenció "està centrada en la seva" terra estimada" i demanen a tots els responsables polítics i institucionals que assumeixin" mesures "eficaces per evitar" una deriva a allò desconegut".

AICA, 30 octubre 19

"Com a pastors i ciutadans iraquians, i a la llum de la nostra responsabilitat a nivell històric cap a aquest país civilitzat -escriuen els líders cristians- demanem al govern adoptar mesures històriques i valentes", que "siguin realment una ocasió de reforma". L'actual crisi, adverteixen, només pot ser superada entaulant "un diàleg cultural valent i responsable", que estigui el més allunyat possible "de l'ús de la força i de la violència", que no és de "cap utilitat per a la nació".

Ahir a la nit, els majors fets de violència es van registrar a Karbala, la ciutat santa xiïta situada a 100 km al sud-oest de Bagdad, on alguns homes encaputxats haurien disparat contra els manifestants. Segons les dades més recents, el saldo s'eleva a 18 víctimes i prop de 865 ferits. A aquests últims se sumen les persones lesionades en els enfrontaments amb la policia. Els testimonis al·ludeixen a situacions de violència indiscriminada, mentre la cúpula de seguretat nega que s'hagi recorregut a la força per aplacar les protestes.

Desafiant les advertències del govern i de les autoritats, cada vegada més estudiants s'adhereixen a la convocatòria. Un fet que confirma el rerefons marcadament juvenil de les manifestacions que protesten contra les dificultats econòmiques, la corrupció i una desocupació que arriba al 25%. Segons diverses fonts, a la capital, els soldats van actuar aferrissadament contra els joves manifestants i els van colpejar una i altra vegada amb garrots. Ahir, alguns d'ells van rebre la visita del cardenal Sako, segons ha informat AsiaNews.

Els líders cristians es dirigeixen a "aquests joves homes i dones", que "representen el futur de l'Iraq", per "les seves protestes pacífiques" que "escombren amb les barreres sectàries" i ressalten "la identitat iraquiana, que comparteixen" tots ells. Demanen "que l'Iraq es torni una pàtria per a tots, fundada en una societat civil i en el respecte del pluralisme".

"Amb el cor ple d'esperança -escriuen - exhortem als manifestants a mantenir un to pacífic en la protesta" i a no deixar que "ningú" crei fissures en el seu interior ni alimenti una deriva violenta, "atacant la propietat pública i privada". Alhora, el govern ha de "protegir" les seves vides i "el seu dret" a manifestar públicament les seves opinions. "Finalment, vam dirigir a Déu una oració -conclouen els líders cristians -, per demanar per les víctimes, tant aquelles entre els manifestants com a les forces de seguretat, i una ràpida recuperació dels ferits".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les vespres cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 19.00 h.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.