• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

El Papa encomana a la Mare de Déu els fruits del Sínode

El diumenge 27 d'octubre, després d'haver celebrat la missa de clausura de l'Assemblea Especial del Sínode dels Bisbes per a la regió Panamazònica a la basílica vaticana, el papa Francesc va resar l'oració mariana de l'Àngelus juntament amb milers de fidels i pelegrins reunits a la plaça de Sant Pere.

AICA, 29 octubre 19

Fent al·lusió a la primera lectura de la litúrgia, del Llibre de l'Eclesiàstic, en què se'ns recorda que "Déu escolta la pregària dels oprimits", el pontífex ha subratllat que en aquesta ocasió "el crit dels pobres, juntament amb el de la terra, va venir a nosaltres des de l'Amazones".

Un crit que ens empeny a "no romandre indiferents". Així mateix, el bisbe de Roma va voler aprofundir sobre quin ha estat el sentit del Sínode.

"Ha estat, com diu la paraula, un caminar junts, confortats pel coratge i els consols que vénen del Senyor. Caminem mirant-nos als ulls i escoltant-nos, sincerament, sense ocultar dificultats, experimentant la bellesa de seguir endavant junts, per servir ", va afirmar Francesc convidant a cada un a preguntar-se després d'aquesta experiència sinodal:" Jo, quina cosa puc fer pel bé de l'Evangeli?".

"Al Sínode ens hem fet aquesta pregunta, desitjant obrir nous camins a l'anunci de la Bona Nova. I, en primer lloc, hem sentit la necessitat, com el publicà en l'Evangeli d'avui de posar-nos davant el Senyor, de posar-lo a Ell de nou al centre, tant a nivell personal i com a Església ", va afegir el Papa posant l'accent en que només es proclama el que es viu i que per viure per Jesús, "per viure per l'Evangeli", un ha de sortir de si mateix.

En aquest context, el Sant Pare ha afirmat que després del Sínode, "ens sentim impulsats a sortir a la mar, a deixar les còmodes ribes dels nostres ports segurs per entrar en aigües profundes: no en les aigües pantanoses de les ideologies, sinó en les del mar obert on l'Esperit Sant convida a fer les xarxes".

Abans de finalitzar, el Papa va encomanar "el camí que vindrà", a la Mare de Déu, "venerada i estimada com a Reina de l'Amazònia". Ella que és Reina no per conquesta -va concloure Francesc- sinó per "inculturació".

"Amb l'humil coratge de mare es va convertir en la protectora dels seus fills, a la defensora dels oprimits. A Ella, que a la pobra casa de Natzaret tenia cura de Jesús, confiem als nens més pobres i a la nostra casa comuna. Que com a dona d'esperança, intercedeixi perquè l'Esperit Sant vindrà sobre nosaltres, que amb la seva dolça creativitat fa noves totes les coses".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.