Dijous, 29 de Juliol de 2021
Santa Marta

Es presenta el llibre col·lectiu “Aprender para transformar”, una eina perquè els docents millorin l’ensenyament als futurs professionals de l’acció social

“Una reflexió sobre com ensenyar els professionals de l’àmbit social i una eina didàctica per millorar les competències dels futurs educadors”. Així van definir Paco López i Lisette Navarro, docents de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, el nou llibre “Aprender para transformar”, que han coordinat. El volum, publicat per l’Editorial Claret, es va presentar el 24 d'octubre passat a l’Aula Magna de la Facultat amb la presència dels autors i d’Oriol Pujol i Humet, director general de la Fundació Pere Tarrés, Carles Monereo, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Aina Labèrnia, directora de Publicacions de la Facultat.

Editorial Claret, 28 octubre 19

El llibre és el sisè títol de la col·lecció “Universitat i acció socioeducativa” de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL. Recull diverses propostes pràctiques de didàctica de l’acció socioeducativa escrites per 17 autors diferents, que generen una perspectiva polièdrica del que significa aprendre per esdevenir professionals capaços d’incidir en la realitat social. Des d’aquesta diversitat, les diferents visions tenen en comú dos aspectes: contribuir a la reducció de les desigualtats socials i econòmiques que estan marcant aquests inicis del segle XXI i fer-ho amb el rigor científic i la sensibilitat ètica que exigeix el dedicar-se a treballar amb persones.

Durant la presentació, el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, va assegurar que l’obra “respon directament a la missió transformadora de l’entitat” i reflecteix la manera com aquesta entén el seu compromís educatiu i social. També va destacar el paper cabdal de l’educació social en la construcció de societats millors: “Des dels estudis universitaris, a més de formar i de fer créixer humanament l’alumne, que ja és molt, es persegueix el canvi, la millora social des de l’exercici professional dels graduats i les graduades.”

Paco López va explicar els objectius del llibre de la següent manera: “Volíem explicar de forma sintètica l’essència de com ensenyem perquè els nostres estudiants tinguin una incidència en el món on vivim”, i va definir-lo com “una obra col·lectiva on el centre, el protagonista del procés, és l’alumne, no el docent”. Per la seva banda, Lisette Navarro va repassar cada un dels capítols del llibre a través d’un objecte simbòlic del contingut: un marc, una sabata, un coixí, etc.

El professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Carles Monereo va remarcar la necessitat que el docent s’impliqui en el procés d’aprenentatge dels alumnes i que sigui molt més que un mer transmissor de coneixement: “Un professor que pot ser substituït per un Power Point, mereix ser substituït per un Power Point.” Finalment, la directora de Publicacions de la Facultat, Aina Labèrnia, va concloure que l’obra “dona cabuda a la innovació docent i a l’art de fer classes amb esperit de transformació i amb esperit crític”.

Paco López Jiménez és doctor en Psicologia per la Universitat de Valladolid i membre del Grup d’Innovació i Anàlisis Social (GIAS). Lisette Navarro-Segura, a part de la seva faceta de docent, és coach, educadora social i doctora en Pedagogia.


  Imprimir notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Dijous, 29 de juliol

Concert de Mireia Tarragó (soprano) i Bernardo Rambeaud (guitarra) al claustre de la catedral de Tarragona.

Hora: 21.00 h

Presentació a Tarragona del llibre V Jornada de Museus i Patrimoni de l’Església catalana durant el franquisme amb Mons. Joan Planellas i Soria Mata de la Cruz

Inscripcions: Número de tel. 977 248 348.

Hora: 18.00 h

Divendres, 30 de juliol

Se celebrarà a Barcelona una eucaristia d'acció de gràcies amb ocasió del 500 Aniversari de la Conversió de Sant Ignasi de Loiola.

Lloc: Basílica de Santa Maria del Mar amb la participació del Pare General, Arturo Sosa.

Hora: 19.30 h

-------------------------------------------------

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström fan les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí i els dissabtes i diumenges a les 9.00 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.