• La col·lecta "Òbol de Sant Pere" s'ajorna al 4 d'octubre
  • El Papa: la missió és un do gratuït de l'Esperit, no el resultat d'estratègies
  • Càritas segueix repartint targetes moneder per la compra d’aliments a les famílies afectades per la COVID-19
  • Mor a Bolívia el jesuïta català Maurici Barcardit
  • Pilar Ribas: “La majoria de persones que han vingut a Càritas no saben si en acabar el confinament tindran feina”
  • El Cardenal Czerny lliura els II Premi Pare Arrupe de Drets Humans
  • El bisbe Justí Guitart d’Urgell
  • CELAM i Religions per la pau: Proximitat als musulmans per la fi del Ramadà
  • Els bisbes catalans parlen de la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • La basílica del Sant Sepulcre reobre les seves portes aquest diumenge 24 de maig

El Papa recorda que els conflictes a l'Església es resolen amb diàleg i discerniment

"L'Església està cridada a estar sempre amb les portes obertes, de manera que si algú vol seguir un moviment de l'Esperit i s'acosta buscant Déu, no es trobarà amb la fredor d'una porta tancada", ha dit el papa Francesc aquest dimecres 23 d'octubre, durant l'audiència general celebrada a la Plaça de Sant Pere prosseguint amb el cicle de catequesi sobre els Fets dels Apòstols, triant aquesta vegada el passatge "Déu ha obert als gentils la porta de la fe". La missió de Pau i Bernabé i el concili de Jerusalem.

AICA, 23 octubre 19

Davant les 20 mil persones presents a la Plaça, el pontífex ha començat explicant que "el llibre dels Fets dels Apòstols narra que sant Pau, després de la trobada transformadora amb Jesús, és benvingut per l'Església de Jerusalem gràcies a la mediació de Bernabé i comença a proclamar Crist. No obstant això, a causa de l'hostilitat d'alguns, es veu obligat a mudar-se a Tars, la seva ciutat natal, on Bernabé s'uneix a ell per involucrar-lo en el llarg viatge de la Paraula de Déu", que està narrat pels Fets. "Lluc ens mostra que aquest viatge comença després d'una forta persecució (veure Fets 11,19); però això, en lloc de provocar un revés per l'evangelització, esdevé una oportunitat per ampliar el camp on difondre la bona llavor de la Paraula. Els cristians no tenen por, han de fugir, però porten la Paraula".

"Pau i Bernabé arriben per primera vegada a Antioquia de Síria, on romanen un any sencer per ensenyar i ajudar a la comunitat a fer arrels. Així, Antioquia es converteix en el centre de la propulsió missionera, gràcies a la predicació amb la qual els dos evangelitzadors afecten els cors dels creients, als que es diu "cristians" per primera vegada ".

"Emergeix del Llibre dels Fets la naturalesa de l'Església, que no és una fortalesa, sinó una tenda de campanya capaç d'ampliar el seu espai i donar accés a tots. L'Església és "en sortida" o no és Església, està en camí, sempre està ampliada, és "una Església amb portes obertes", "cridada a ser sempre la casa oberta del Pare". L'Església està cridada a estar sempre amb les portes obertes, de manera que, si algú vol seguir un moviment de l'Esperit i s'acosta buscant Déu, no es trobarà amb la fredor d'una porta tancada ".

"Però aquesta novetat de les portes obertes als pagans desencadena una controvèrsia molt viva. Alguns jueus afirmen la necessitat de la circumcisió per a la salvació. Diuen: "Si no estàs circumcidat segons el costum de Moisès, no pots ser fora de perill". "Per resoldre la qüestió, Pau i Bernabé consulten el concili dels Apòstols i la gent gran a Jerusalem, i es porta a terme el que es considera el primer concili en la història de l'Església, el concili o assemblea de Jerusalem, al qual Pau es refereix a la Carta als Gàlates. Es tracta un tema teològic, espiritual i disciplinari molt delicat: la relació entre la fe en Crist i l'observança de la Llei de Moisès".

"Decisius durant l'assemblea són els discursos de Pere i Jaume," columnes "de l'Església mare. Els dos criden a no imposar la circumcisió als pagans, sinó només a demanar-los que rebutgin la idolatria i totes les seves expressions. Aquesta decisió, ratificada amb l'anomenada carta apostòlica enviada a Antioquia, també representa el pensament que Pau expressa en les seves cartes: "En Crist Jesús no és la circumcisió el que val o no la circumcisió", sinó "la fe que es fa operativa a través de caritat "o" ser una nova criatura ".

"Què ens explica la història de l'assemblea de Jerusalem? Ens ofereix una llum important sobre les formes de tractar les diferències i buscar la "veritat en la caritat". Ens recorda que el mètode eclesial per a la resolució de conflictes es basa en un diàleg d'escolta atenta i pacient i en el discerniment fet a la llum de l'Esperit. És l'Esperit, de fet, el que ajuda a vèncer els tancaments i les tensions i treballa en els cors perquè, en veritat i per bé, arribin a la unitat.

Aquest text ens ajuda a comprendre la sinodalitat. És interessant, com escriuen la Carta: els Apòstols comencen dient: "L'Esperit Sant i nosaltres pensem que". És propi de la sinodalitat, de la presència de l'Esperit Sant, en cas contrari no és sinodalitat, és un conversatori, un parlament, una altra cosa.

Demanem al Senyor que enforteixi en tots els cristians, especialment en els bisbes i sacerdots, el desig i la responsabilitat de la comunió. Que ens ajudi a viure el diàleg, l'escolta i la trobada amb els nostres germans i germanes en la fe i amb els que estan lluny, per agradar i manifestar la fecunditat de l'Església, cridada a ser en tots els temps "mare joiosa" de molts fills.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.