Dimarts, 25 de Febrer de 2020
Sant Cesari
  • La FEDAIA reclama modificar els pressupostos de la Generalitat per l’atenció a la infància
  • Rutilio Grande i Carlo Acutis: Dos nous beats per a l'Església
  • Es publica “El cant a la Litúrgia de les Hores”, vol. 2 del Cantoral Litúrgic Bàsic
  • Missatge del papa Francesc per a la Quaresma
  • Tres nous lectors al Seminari Conciliar de Barcelona
  • Formació de Mestres i Professors de Religió d’Urgell
  • Déu ens demana "la valentia de l'amor sense càlculs", va dir el Papa
  • Mireia Angerri Feu, nova Presidenta-Delegada de Mans Unides Barcelona
  • Crida del Papa per Síria: "Escoltin els crits dels infants i indefensos"
  • Papa Francesc als bisbes: "El Mediterrani, mar obert a la trobada i al diàleg"

Professa un nou claretià a Catalunya

Aquest dissabte 26 d’octubre Canri Situmorang (Sumatra, Indonèsia, 1988) farà la professió perpètua com a missioner claretià. Un sí definitiu a Déu que arriba després d’onze anys de formació dins de la Congregació dels Fills de l’Immaculat Cor de Maria. La celebració tindrà lloc a les onze del matí al Temple de Sant Antoni M. Claret de Vic, la setmana en què la família claretiana celebra la festivitat del pare fundador.

Claretians, 22 octubre 19

“Déu m’ha cridat a sortir de mi mateix, a predicar als altres, perquè la bona notícia arribi a tot el món”, explica Situmorang. Considera aquesta professió perpètua una ocasió per apropar-se més a Déu i als altres. Destinat a la província de Catalunya, Situmorang té 31 anys i és nascut a l’illa de Sumatra, a Indonèsia.

El setembre va arribar a Barcelona després d’un temps de formació a la comunitat claretiana de Colmenar Viejo, a Madrid i dels seus estudis de Teologia a la Universitat de Comillas. Ara la seva prioritat és aprendre català per poder exercir de missioner al nostre país. “Em van dir de venir aquí i ho vaig acceptar amb alegria”, diu Canri Situmorang. Es tracta d’una oportunitat per descobrir la terra on va néixer i predicar Sant Antoni Maria Claret. Però també entén la disponibilitat de la vida religiosa per portar la bona notícia arreu. “El meu esperit és per tot el món”, deia el pare Claret. Situmorang recorda aquesta frase del fundador dels claretians que considera “inspiradora”.

“Volia ser sacerdot, Déu va tornar a cridar-me”

Nascut en el si d’una família catòlica, i amb un pare molt devot, estudia al Col·legi de Jesús-Maria. Cada dia anava a missa a la parròquia dels caputxins franciscans, molt a la vora d’aquesta escola religiosa. Amb 14 anys sent la crida al sacerdoci. El motiva veure “com eren els religiosos d’aquella parròquia”. En concret, com celebren missa i el seu treball quotidià.

A secundària entra a l’escola pública. Deixa així d’anar a missa diària i viu una etapa en què s’allunya del que defineix com “la crida de Déu”. Fa classe de religió catòlica, amb un professor que havia sigut caputxí. Una figura que recorda amb estima.

En acabar l’escola, torna a missa de diumenge. “Volia ser sacerdot, Déu va tornar a cridar-me a seguir aquest camí”. El 2007, amb 17 anys, entra al convent dels franciscans. Però no acaba de ser el seu lloc. En surt amb 19 anys i passa tres mesos a casa reflexionant sobre la seva vocació. “Em sentia frustrat”, recorda. Els pares, preocupats, li demanen que segueixi els estudis universitaris.

La descoberta dels Missioners Claretians

Però Canri insisteix en ser religiós. Visita el capellà de la seva parròquia i li explica què sent. El rector li proposa d’anar a la parròquia d’Onan Runggu, que porten els Missioners Claretians. Descobreix la congregació amb 21 anys. Després d’un temps de discerniment, entra com a religiós, en període de formació. Passa un mes a la parròquia, on fa la primera coneixença dels claretians i de la vida del pare Claret. Allà valora l’espiritualitat del pare Claret i la seva forma d’expressar i donar a conèixer la fe als altres.

L’agost de 2009 entra a la casa de formació de Kupang, a l’Illa de Timor. Fa un any d’aspirant, dos anys de postulant i un any de novici. El 2013 fa els primers vots com a missioner claretià, encara a Indonèsia. Estudia els quatre anys de Filosofia, fins que el setembre de 2015 és destinat a la província de Catalunya.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DILLUNS, 24 DE FEBRER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Hi intervindran: el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona; Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona; el Dr. Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya; la Dra. Montserrat Coll i Mn. Aureli Ortín, coeditors de la publicació i el Dr. Màxim Muñoz, representant de l’Editorial Claret. Lloc: Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 19 h

"LA DIMENSIÓ MISSIONERA DE L'ESGLÉSIA" per Joan Soler, prevere del bisbat de Girona i missioner. Lloc: Sala parroquial Mn. Joan Vinyeta de Vilafranca del Penedès. Hora: 9 a 2/4 d'11 de la nit.

DIMARTS, 25 DE FEBRER

CONFERÈNCIA DE RAMON M. NOGUÉS SOBRE "FUTUR DE LA HUMANITAT" A LA PARRÒQUIA DELS SANTS GERVASI I PROTASI. Lloc: pl. Bonanova, 12, Barcelona. Hora: 21.30 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.