• Fulton Sheen serà beat el proper 21 de desembre
  • Trobada de voluntaris de la Pastoral de la Salut al bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Comencen les obres de restauració de l'església de Santa Maria d'Almenar
  • Convocada la 85è edició del Concurs de Pessebres i la 45è de l'infantil i juvenil
  • Nota final de l'Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal Espanyola
  • 400 establiments de la demarcació de Tarragona comencen a recollir les donacions del Gran Recapte
  • El Papa convida els catòlics tailandesos a convertir-se en deixebles missioners
  • El web del Museu Diocesà de Tarragona incorpora una visita virtual a les sales d’exposició permanent
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món
  • El Papa als bisbes tailandesos: "Siguin pares del seu poble, no clericalitzin la missió"

Jornada del Domund: 81 missioners mallorquins desenvolupen la seva tasca a tot el món

Les parròquies de Mallorca dedicaran aquest diumenge oracions i realitzaran col·lectes especials amb motiu de la celebració del Diumenge Mundial de Propagació de la Fe (DOMUND). El lema enguany és "Batejats i enviats", i suposa la culminació del Mes Missioner Extraordinari convocat per al papa Francesc aquest mes d'octubre, als cent anys del gran document missioner de Benet XV Maximum illud.

Bisbat de Mallorca, 17 octubre 19

La Diòcesi de Mallorca és una de les més compromeses en el suport a les missions. Va recaptar el 2018 101.033,09 € dels 13.300.556,97 € del total de l'Estat espanyol. Els donatius per a l'Obra de la Propagació de la Fe es reben a les parròquies i comunitats cristianes, i arriben, a través de les adreces diocesanes, a la Direcció nacional d'OMP. Des d'allà aquests diners s'envien, per mitjà de les nunciatures Apostòliques als països corresponents. Els donatius procedeixen de parròquies, subscripcions, herències, llegats, escoles, comunitats religioses i particulars.

Què és el Domund?

El Diumenge Mundial de les Missions és el dia en què tota l'Església resa i col·labora econòmicament en favor de l'activitat evangelitzadora dels missioners i missioneres.

Quan i on se celebra?

El Domund és una jornada que se celebra a tot el món el penúltim diumenge d'octubre. A Espanya s'ha treballat des de 1926, i el 1943 va assumir el nom de Domund, pel qual és coneguda la jornada fins avui.

Qui ho organitza?

Obres Missionals Pontifícies (OMP) és la institució que s'encarrega de fomentar l'acció missionera de l'Església. Depèn de la Congregació per a l'Evangelització dels pobles —dicasteri de la Santa Seu—, i té implantació a 130 països. A cada diòcesi, hi ha una delegació d'OMP que treballa en l'àmbit local per i per als missioners.

Qui són els missioners?

Sacerdots, religiosos i religioses, i laics que han estat enviats, per un període llarg de temps o per tota la vida, a països on encara no es coneix l'Evangeli. En l'actualitat hi ha prop de 13.000 missioners espanyols.

Què fan els missioners?

Anuncien l'Evangeli als qui encara no coneixen Jesús. Alhora, assumeixen la responsabilitat en projectes educatius, sanitaris i de promoció social de les persones i pobles als quals atenen.

Com col·laborar-hi?

Resant pels missioners i col·laborant econòmicament amb les OMP perquè el Papa pugui distribuir, de manera equitativa entre tots els missioners del món, els donatius que arriben dels fidels. El proper 20 d'octubre les col·lectes de totes les celebracions de la Missa es destinaran a les missions.

APORTACIÓ DE MALLORCA A LES MISSIONS

Espanya és, després dels Estats Units, el país que més diners envia a les missions. Els espanyols varen enviar a les missions l'any passat 13.300.556,97 € amb motiu de la Jornada del Domund. Aquests diners varen ser recaptats el 2018 a través de col·lectes a les parròquies i donatius al web durant la Jornada; i de les aportacions periòdiques, herències i llegats durant l'any. S'ha donat suport a 644 projectes a 44 països beneficiats.

Aportació estatal: 13.300.556,97 €
Aportació de Mallorca: 101.033,09 €

CURIOSITATS DEL DOMUND

1. Espanya és el país que més missioners envia a la missió de l'Església. Hi ha al voltant de 12.000 missioners espanyols.

2. Hi ha missioners espanyols a 134 països. El continent amb major presència de missioners espanyols és Amèrica.

3. La dona té una àmplia presència a la missió de l'Església. De fet, més de la meitat dels missioners espanyols són dones (el 55%).

4. Hi ha un centenar de bisbes missioners espanyols que han estat ordenats a la missió.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

FESTIVAL CANÒLICH MUSIC AMB EL LEMA “ATREVEIX-TE. SIGUES TU MATEIX”. 7è Festival de Música CristianaOrganitzen: Bisbat d’Urgell i parròquia de Sant Julià de Lòria. Dies: 22 i 23. A càrrec de: Vocal Groove, Cesc, Dj Nira i Dj Garden. Lloc: Sant Julià de Lòria. Andorra). Més informació a dins l'agenda hi ha l'enllaç del festival.

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA(des del Monestir de Sant Domènec, de les Monges Dominiques, a Sant Cugat del Vallès)Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral Tívoli, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès, diòcesi de Sant Feliu de Llobregat). Director: Gregori Martínez Pérez. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h.

DIMECRES 27 DE NOVEMBRE

“LA QUARTA HORA DE DIMECRES”. CONFERÈNCIA SOBRE “PER QUÈ ESTUDIAR RAMON LLULL EN TEMPS DE CRISI”. En el marc de l’Acte acadèmic amb motiu de la festivitat del beat Ramon Llull, patró de la Universitat Ramon Llull, organitzat per la Facultat de Filosofia de Catalunya. A càrrec de: Dra. Maribel Ripoll. Lloc: Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona, c. Diputació, 231, Barcelona. Hora: 12.10 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.