Diumenge, 16 de Febrer de 2020
Sant Onèsim
  • El dengue a les Amèriques marca un nou rècord amb tres milions de casos
  • Mor el professor i dominic Vicent Igual
  • La relació entre l’Església i l’ecologia al nou número d'El Senyal del Bisbat de Girona
  • El Papa rep en audiència el president de la República de Mali
  • Camí del ‘Congreso de Laicos 2020’
  • La Taula del Tercer Sector trasllada al Relator de l’ONU les dificultats en la Renda Garantida
  • El Parlament sirià reconeix i condemna el Genocidi armeni
  • Papa Francesc: tenir en el cor als que ens acompanyen en el camí de la vida
  • Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial del Malalt i del Congrés de Laics
  • El Vaticà organitza un taller sobre Intel·ligència Artificial

Jornada del Domund: 81 missioners mallorquins desenvolupen la seva tasca a tot el món

Les parròquies de Mallorca dedicaran aquest diumenge oracions i realitzaran col·lectes especials amb motiu de la celebració del Diumenge Mundial de Propagació de la Fe (DOMUND). El lema enguany és "Batejats i enviats", i suposa la culminació del Mes Missioner Extraordinari convocat per al papa Francesc aquest mes d'octubre, als cent anys del gran document missioner de Benet XV Maximum illud.

Bisbat de Mallorca, 17 octubre 19

La Diòcesi de Mallorca és una de les més compromeses en el suport a les missions. Va recaptar el 2018 101.033,09 € dels 13.300.556,97 € del total de l'Estat espanyol. Els donatius per a l'Obra de la Propagació de la Fe es reben a les parròquies i comunitats cristianes, i arriben, a través de les adreces diocesanes, a la Direcció nacional d'OMP. Des d'allà aquests diners s'envien, per mitjà de les nunciatures Apostòliques als països corresponents. Els donatius procedeixen de parròquies, subscripcions, herències, llegats, escoles, comunitats religioses i particulars.

Què és el Domund?

El Diumenge Mundial de les Missions és el dia en què tota l'Església resa i col·labora econòmicament en favor de l'activitat evangelitzadora dels missioners i missioneres.

Quan i on se celebra?

El Domund és una jornada que se celebra a tot el món el penúltim diumenge d'octubre. A Espanya s'ha treballat des de 1926, i el 1943 va assumir el nom de Domund, pel qual és coneguda la jornada fins avui.

Qui ho organitza?

Obres Missionals Pontifícies (OMP) és la institució que s'encarrega de fomentar l'acció missionera de l'Església. Depèn de la Congregació per a l'Evangelització dels pobles —dicasteri de la Santa Seu—, i té implantació a 130 països. A cada diòcesi, hi ha una delegació d'OMP que treballa en l'àmbit local per i per als missioners.

Qui són els missioners?

Sacerdots, religiosos i religioses, i laics que han estat enviats, per un període llarg de temps o per tota la vida, a països on encara no es coneix l'Evangeli. En l'actualitat hi ha prop de 13.000 missioners espanyols.

Què fan els missioners?

Anuncien l'Evangeli als qui encara no coneixen Jesús. Alhora, assumeixen la responsabilitat en projectes educatius, sanitaris i de promoció social de les persones i pobles als quals atenen.

Com col·laborar-hi?

Resant pels missioners i col·laborant econòmicament amb les OMP perquè el Papa pugui distribuir, de manera equitativa entre tots els missioners del món, els donatius que arriben dels fidels. El proper 20 d'octubre les col·lectes de totes les celebracions de la Missa es destinaran a les missions.

APORTACIÓ DE MALLORCA A LES MISSIONS

Espanya és, després dels Estats Units, el país que més diners envia a les missions. Els espanyols varen enviar a les missions l'any passat 13.300.556,97 € amb motiu de la Jornada del Domund. Aquests diners varen ser recaptats el 2018 a través de col·lectes a les parròquies i donatius al web durant la Jornada; i de les aportacions periòdiques, herències i llegats durant l'any. S'ha donat suport a 644 projectes a 44 països beneficiats.

Aportació estatal: 13.300.556,97 €
Aportació de Mallorca: 101.033,09 €

CURIOSITATS DEL DOMUND

1. Espanya és el país que més missioners envia a la missió de l'Església. Hi ha al voltant de 12.000 missioners espanyols.

2. Hi ha missioners espanyols a 134 països. El continent amb major presència de missioners espanyols és Amèrica.

3. La dona té una àmplia presència a la missió de l'Església. De fet, més de la meitat dels missioners espanyols són dones (el 55%).

4. Hi ha un centenar de bisbes missioners espanyols que han estat ordenats a la missió.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 14 DE FEBRER

CONGRÉS DE LAICS “POBLE DE DÉU EN SORTIDA”. Dies: del 14 al 16. Organitza: Comissió Episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola. Lloc: Madrid

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DE L’ACCIÓ CATÒLICA OBRERA AMB EL TEMA “ALS 25 ANYS DEL DOCUMENT ‘LA PASTORAL OBRERA DE TOTA L’ESGLÉSIA’”Organitza: Acció Catòlica Obrera. A càrrec de: Pepe Rodado, director del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya. Lloc: Parròquia de Sant Josep Obrer, c. de Palamós, 40, Barcelona. Hora: 10 h

DIJOUS, 20 DE FEBRER

DINS DEL CICLE "LITERATURA; ART I CRISTIANISME III" QUE ES REALITZA A POMPEIA, LA SÍLVIA COLL-VINENT PARLARÀ SOBRE L'ESCRIPTOR, DRAMATURG I GUIONISTA GRAHAM GREENE. Lloc: Carrer Riera de Sant Miquel 1, Barcelona bis. Entrada lliure. Hora: 20.00 h

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.