Dimarts, 2 de Març de 2021
Sant Simplici, papa
  • Una nova edició d'Impliquem-nos' del Bisbat de Lleida apropa tres realitats solidàries als joves
  • Joan Planellas: "Déu ens crida a la conversió i nosaltres hem de respondre-hi"
  • Sant'Egidio presenta l'edició online de la guia "Com quedar-se a casa quan s'és ancià"
  • Ratzinger repeteix: "No hi ha dos Papes"
  • El Papa: No deixar sols a familiars i malalts de malalties rares
  • 5a Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC
  • Pocs contenidors cremats?
  • “Les desigualtats que haurà generat la pandèmia només se superaran amb la solidaritat i la fraternitat universal”
  • El Papa: Que ningú hagi de patir per falta de pa o solitud
  • No es confirma l'alliberament de les 317 nigerianes raptades

Josep Lligades, premi Joan Maragall

"La política dels cristians" és el títol del treball del teòleg Josep Lligadas que ha resultat guanyador del Premi Joan Maragall. En aquest treball l’autor cerca en les fonts evangèliques, i des de la perspectiva del Concili Vaticà II,  l'acció dels cristians en l'àmbit de la política.

Flama.info, 17 desembre 07

El teòleg Josep Lligadas Vendrell (Viladecans, Baix Llobregat, 1950) ha guanyat el XVIII Premi Joan Maragall, que atorga la Fundació Joan Maragall a una obra d’assaig o d’investigació sobre cristianisme i cultura.

El títol del treball és La política dels cristians, una reflexió sobre la importància que ha de tenir l’acció política per als creients, i sobre els criteris que han de guiar aquesta acció.

A La política dels cristians , seguint els plantejaments que van sorgir del Concili Vaticà II, l’autor cerca en les fonts evangèliques quines eren les prioritats i els interessos de Jesús pel que fa a la manera d’enfrontar-se amb les realitats del món, i reflexiona sobre com aquestes prioritats i interessos es poden afavorir i promoure en les nostres societats mitjançant l’acció política. A partir d’aquí, Josep Lligadas presenta algunes línies bàsiques a tenir en compte en l’actuació de cada cristià, i també algunes altres referides a l’actuació de l’Església.

La dotació del Premi Joan Maragall és de 6.000 € i serà publicat per l'editorial Proa.

Josep Lligadas Vendrell és autor d’un ampli nombre de publicacions de temes teològics, pastorals i litúrgics, així com també d’algunes publicacions d’història local. Doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, és secretari del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona i director d’algunes de les seves col·leccions de llibres. Ha exercit diverses responsabilitats polítiques a nivell local, i en el moment present concentra la seva dedicació en temes més de caire social i cívic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

El grup Cor Nou format per l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström reprenen les Laudes a través del seu Facebook de dilluns a divendres a les 6.35 h del matí.


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.