• Diumenge de la Paraula i IV Setmana de la Bíblia
  • Kenya: La campanya de Quaresma se centrarà en una bona gestió de la creació
  • Seminari "L’acompanyament a la persona reclusa"
  • Líbia: després de Berlín creix l'esperança de pau
  • Aplec de docents cristians al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
  • Cent anys del naixement de Chiara Lubich
  • "Mitjans de comunicació i proximitat": Comença la 24a Jornada de Sant Francesc de Sales a Lourdes
  • L’interior de la Sagrada Família, protagonista de l’acte central de la Setmana de la Bíblia
  • 55enes Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura
  • Ordenació presbiteral de Mn. Antoni Coll i Casals a la Catedral de Girona

Josep Lligades, premi Joan Maragall

"La política dels cristians" és el títol del treball del teòleg Josep Lligadas que ha resultat guanyador del Premi Joan Maragall. En aquest treball l’autor cerca en les fonts evangèliques, i des de la perspectiva del Concili Vaticà II,  l'acció dels cristians en l'àmbit de la política.

Flama.info, 17 desembre 07

El teòleg Josep Lligadas Vendrell (Viladecans, Baix Llobregat, 1950) ha guanyat el XVIII Premi Joan Maragall, que atorga la Fundació Joan Maragall a una obra d’assaig o d’investigació sobre cristianisme i cultura.

El títol del treball és La política dels cristians, una reflexió sobre la importància que ha de tenir l’acció política per als creients, i sobre els criteris que han de guiar aquesta acció.

A La política dels cristians , seguint els plantejaments que van sorgir del Concili Vaticà II, l’autor cerca en les fonts evangèliques quines eren les prioritats i els interessos de Jesús pel que fa a la manera d’enfrontar-se amb les realitats del món, i reflexiona sobre com aquestes prioritats i interessos es poden afavorir i promoure en les nostres societats mitjançant l’acció política. A partir d’aquí, Josep Lligadas presenta algunes línies bàsiques a tenir en compte en l’actuació de cada cristià, i també algunes altres referides a l’actuació de l’Església.

La dotació del Premi Joan Maragall és de 6.000 € i serà publicat per l'editorial Proa.

Josep Lligadas Vendrell és autor d’un ampli nombre de publicacions de temes teològics, pastorals i litúrgics, així com també d’algunes publicacions d’història local. Doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, és secretari del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona i director d’algunes de les seves col·leccions de llibres. Ha exercit diverses responsabilitats polítiques a nivell local, i en el moment present concentra la seva dedicació en temes més de caire social i cívic.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIMECRES 22 DE GENER

55 JORNADES DE QÜESTIONS PASTORALS AMB EL TEMA “DÉU T’ESTIMA! L’ANUNCI MÉS GRAN ALS JOVESDies: 21 i 22. Organitza: Centre Sacerdotal Rosselló. Lloc: Castelldaura, Carretera de Sant Pere de Premià s/n, Premià de Dalt. Hora: 10.45 h  

DIJOUS 23 DE GENER

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ALS 25 ANYS DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. AMB FIDELITAT I AMB LLIBERTAT, DE MONTSERRAT COLL I AURELI ORTÍN. Acte presidit per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona. Lloc: Casa dels Concilis, c. de les Coques, 1C, Tarragona. Hora: 19 h

DISSABTE, 15 DE FEBRER

RECÉS DIRIGIT PER MN. JOAN COSTA A CAN MASRIERA (SANT ANDREU DE LLAVANERES). Organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya. Hora: 10.30 h i les 18.00 h. Dinar (15 euros). Més informació: 93 363 03 64.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.