Dissabte, 7 de Desembre de 2019
Sant Ambròs, bisbe i doctor
  • Justícia i Pau, menció honorífica del Premi Voluntariat 2019 per la seva actuació a les presons catalanes
  • Els bisbes catalans parlen de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de la Benaurada Verge Maria
  • 57 persones mortes en el naufragi d'una pastera a Mauritània camí de les Canàries
  • El C6 ultima aspectes de la nova constitució apostòlica sobre la Cúria Romana
  • La cripta de la Sagrada Família recupera l’orgue
  • Mor fra Josep Massana
  • "Fundem la nostra vida en el Senyor i no en les aparences"
  • Mons. Bernardito Auza s'incorpora a la Nunciatura Apostòlica a Espanya
  • Eutanàsia, bisbes espanyols: "No és humà causar mort, si ho és alleujar el dolor"
  • El Vídeo del Papa: Cada nen que pateix és un crit que s'eleva a Déu

Jornada General de l’ACO per situar la formació en la centralitat de la vida cristiana

«La vida del cristià es fonamenta en la vida espiritual (la pregària, l'experiència de Déu), l'acció social en el món (la voluntat d'estar encarnats) i la vida intel·lectual (tant teològica com social). Aquesta tercera pota és la que avui tenim més descuidada els cristians i és important perquè ens dona capacitat de discerniment, de tenir criteri, d'escoltar el que l'Esperit ens diu avui.» Aquesta va ser una de les idees força que es van fixar en la 66a Jornada General que el moviment Acció Catòlica Obrera (ACO) va celebrar el 12 d’octubre passat. La Jornada va servir per inaugurar un curs que el moviment dedica a la línia d’actuació de la formació i en el que es vol posar en marxa el Pla de formació que l’ACO va aprovar el març passat amb tres eixos bàsics: la formació bàsica del militant, la formació bíblico-teològica i la formació politicosocial.

ACO, 14 octubre 19

«Tu tens paraules de vida eterna», va ser el lema principal de la Jornada i del curs que comença l’ACO. Per donar les primeres orientacions, el director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, va fer una ponència en què va analitzar la pèrdua de centralitat de la formació en la postmodernitat i la necessitat de recuperar-la. Casanovas va adoptar la idea de la «nova il·lustració radical» de la filòsofa Marina Garcés i la «capacitat d’atenció» de Simone Weil. El ponent va certificar que «la transmissió de la fe és central per als cristians. Ens sentim vulnerables davant les creences del món i sentim que no tenim eines per defensar-ho. Hem de saber donar raó de la nostra fe i per això ens calen eines formatives».

En el manifest que l’ACO ha preparat per aquest curs —«Formació i Compromís per crear Esperança en el nostre món»— es constata que estem instal·lats «en la societat de la incertesa, la crisi permanent i la societat dual (...) en un context d'emergència climàtica» per concloure que «no és aquest el Regne de Déu amb el que somiem. Nosaltres volem ser portadores de Bona Nova. L'Evangeli, Jesús, ens interpel·la a no deixar-nos portar pel desànim ni la desesperança». I acaba: «Tenim entre mans una gran tasca, un treball de donació per complir la tasca que Déu ens encomana cada dia.»

L’Eucaristia va estar presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, responsable a la Conferència Episcopal Tarraconense d’acompanyar els moviments de Pastoral Obrera. El bisbe Gordo a l’homilia va assenyalar que «l'Evangeli és perillós, la trobada amb Jesús no et deixa igual. No volem que el nostre camí vagi per camins d'espiritualitats etèries, sinó combinant fe i vida (...) La nostra vivència cristiana és la del samarità i la dels apòstols. I a això l'ACO ens hi ajuda».

A la convocatòria, que arriba a la 66a edició van assistir-hi en diferents moments del dia unes 350 persones militants, amics i simpatitzants. També es va poder seguir a través de xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2019.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DISSABTE 7 DE DESEMBRE

VETLLA DE LA IMMACULADA, AMB EL LEMA “ESCOLTEU A MARIA, LA INFLUENCER DE DÉU”. Organitzen: delegacions de joventut de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Lloc: Basílica de la Mare de Déu de la Mercè, Barcelona. Hora: 21 h

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE

RETRANSMISSIÓ DE LA MISSA. Presideix la celebració: Mn. Carles Cahuana. Intervenció en els cants: Coral de l’Escola Maria Ward, de Badalona (Barcelonès, arxidiòcesi de Barcelona). Director: Toni Balada. Canal: TVE 2. Hora: 10.30 h

DIMARTS 10 DE DESEMBRE

NANOÈXODE. TROBADA SOBRE LA (NANO)CIÈNCIA I L’ART DES DE TEMPS IMMEMORIALS. Organitzen: Espai Nano (Associació Catalana de Comunicació Científica) i Ateneu Universitari Sant Pacià. Hi intervindran: investigadors científics, artistes i teòlegs: Jordi Díaz-Marcos, Víctor F. Puntes, Francisco Valderrama, Laura Lechuga, Pep Gatell, Emili Marlès, Joan Mendoza i Raül Toran. Actuacions musicals basades en nanotecnologia d’Antonie Reserbat-Plantey, Banda xdifference, Eudald Dantí i Josep Lluís Viladot. Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor, pl. de Sant Just, s/n, Barcelona. Hora: 19 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.