Dissabte, 29 de Febrer de 2020
  • La Basílica de la Sagrada Família inicia la Quaresma amb la missa «Sent la Creu»
  • La religió en la cultura climàtica, en l'àmbit laboral i en les cures pal·liatives
  • Veneçuela: Monsenyor Azuaje cita les claus del seminari per prevenir abusos
  • El Papa ajorna les audiències però continua amb la misses a Santa Marta
  • Inici de la Quaresma al Bisbat d'Urgell
  • 1 de març, dia d’Hispanoamèrica
  • Papa a la Pontifícia Acadèmia per a la Vida: Les tecnologies ben utilitzades poden donar bons fruits
  • Grècia: protestes contra els migrants a Lesbos i Chios
  • El Tribunal Constitucional despenalitza el suïcidi a Alemanya
  • Els bisbes catalans parlen de les pràctiques quaresmals i de les temptacions

Jornada General de l’ACO per situar la formació en la centralitat de la vida cristiana

«La vida del cristià es fonamenta en la vida espiritual (la pregària, l'experiència de Déu), l'acció social en el món (la voluntat d'estar encarnats) i la vida intel·lectual (tant teològica com social). Aquesta tercera pota és la que avui tenim més descuidada els cristians i és important perquè ens dona capacitat de discerniment, de tenir criteri, d'escoltar el que l'Esperit ens diu avui.» Aquesta va ser una de les idees força que es van fixar en la 66a Jornada General que el moviment Acció Catòlica Obrera (ACO) va celebrar el 12 d’octubre passat. La Jornada va servir per inaugurar un curs que el moviment dedica a la línia d’actuació de la formació i en el que es vol posar en marxa el Pla de formació que l’ACO va aprovar el març passat amb tres eixos bàsics: la formació bàsica del militant, la formació bíblico-teològica i la formació politicosocial.

ACO, 14 octubre 19

«Tu tens paraules de vida eterna», va ser el lema principal de la Jornada i del curs que comença l’ACO. Per donar les primeres orientacions, el director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, va fer una ponència en què va analitzar la pèrdua de centralitat de la formació en la postmodernitat i la necessitat de recuperar-la. Casanovas va adoptar la idea de la «nova il·lustració radical» de la filòsofa Marina Garcés i la «capacitat d’atenció» de Simone Weil. El ponent va certificar que «la transmissió de la fe és central per als cristians. Ens sentim vulnerables davant les creences del món i sentim que no tenim eines per defensar-ho. Hem de saber donar raó de la nostra fe i per això ens calen eines formatives».

En el manifest que l’ACO ha preparat per aquest curs —«Formació i Compromís per crear Esperança en el nostre món»— es constata que estem instal·lats «en la societat de la incertesa, la crisi permanent i la societat dual (...) en un context d'emergència climàtica» per concloure que «no és aquest el Regne de Déu amb el que somiem. Nosaltres volem ser portadores de Bona Nova. L'Evangeli, Jesús, ens interpel·la a no deixar-nos portar pel desànim ni la desesperança». I acaba: «Tenim entre mans una gran tasca, un treball de donació per complir la tasca que Déu ens encomana cada dia.»

L’Eucaristia va estar presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, responsable a la Conferència Episcopal Tarraconense d’acompanyar els moviments de Pastoral Obrera. El bisbe Gordo a l’homilia va assenyalar que «l'Evangeli és perillós, la trobada amb Jesús no et deixa igual. No volem que el nostre camí vagi per camins d'espiritualitats etèries, sinó combinant fe i vida (...) La nostra vivència cristiana és la del samarità i la dels apòstols. I a això l'ACO ens hi ajuda».

A la convocatòria, que arriba a la 66a edició van assistir-hi en diferents moments del dia unes 350 persones militants, amics i simpatitzants. També es va poder seguir a través de xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2019.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIVENDRES, 28 DE FEBRER

4a EDICIÓ DE LA NIT DELS ANIMADORS DE LA FE, AMB EL TEMA “QUÈ ENTENEM PER FE?”. Organitza: Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. Lloc: Basílica de la Sagrada Família, Barcelona. Hora: 20 h

DISSABTE, 29 DE FEBRER

VÍGILIA DE CONVERSIÓ I SANACIÓ ALS FRANCISCANS DE GRANOLLERS. Amb la participació de COR NOU i Ministeri Musical Sta. Maria Jaire. Hora: 21.00 h. Lloc: Parròquia Mare de Déu de Montserrat i Sant Antoni de Pàdua (C/ Joan Prim, 183, Granollers)

DIMARTS, 3 DE MARÇ

CURS 'QUÈ ÉS EL QUE EN VERITAT S'HA DE CREURE'. Amb José I. González-Faus. Organitza: Cristianisme i Justícia. Dates: Del 3 de març al 14 d'abril. Hora: 19.00 h. Lloc: C/ Roger de Llúria, 13, Barcelona

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.