Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

L'ONU pateix la pitjor crisi de liquiditat en una dècada

Dels 193 estats que integren l'Organització, 129 han pagat les seves quotes, mentre 64 no ho han fet encara. El titular de l'ONU els urgeix a ingressar la seva contribució en totalitat. Per afrontar la situació, l'Organització ha hagut de prendre múltiples mesures, però ja no són suficients i es corre el risc d'impagaments tan aviat com novembre.

ONU, 9 octubre 19

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha comunicat als Estats membres que l'Organització pateix la pitjor crisi d'efectiu en gairebé una dècada i que corre el risc d'esgotar les seves reserves de liquiditat a finals d'octubre, un escenari que podria comportar l'impagament del personal i dels proveïdors.

Així ho va comunicar aquest dimarts 8 d'octubre durant la seva trobada diària amb la premsa el portaveu de les Nacions Unides, Stéphane Dujarric, que va agrair als 129 països que van pagar puntualment les seves quotes del pressupost ordinari de l'ONU, tal com ho estableix la carta de l'Organització, i ha instat els 64 restants a efectuar el pagament "amb urgència i en la seva totalitat".

El portaveu va destacar que a finals de setembre l'Organització només havia rebut el 70% de les contribucions corresponents al pressupost ordinari en comparació del 78% rebut el mateix període de l'any anterior.

Davant d'aquesta delicada situació financera, Dujarric va indicar que des d'inicis d'any Nacions Unides van haver de prendre múltiples mesures "per ajustar les despeses amb les entrades d'efectiu".

"De no haver-se contingut les despeses a nivell mundial des de principis d'any, el dèficit de tresoreria a l'octubre podria haver arribat als 600 milions de dòlars i l'Organització no hagués disposat de la liquiditat necessària per sufragar l'obertura del debat de l'Assemblea General i les reunions d'alt nivell del mes passat. Fins a la data, hem evitat interrupcions importants en les nostres operacions", ha destacat.

A conseqüència d'això va indicar que aquestes mesures "no són suficients" i que el Secretariat de l'ONU podria veure's obligat afrontar "un impagament dels sous i els pagaments de béns i serveis a finals de novembre, llevat que més estats membres paguin íntegrament les seves quotes pressupostàries".

Entre les mesures addicionals que Guterres ha demanat que s'adoptin immediatament per contenir la situació figuren la reducció de viatges oficials, ajornar la despesa en béns i serveis i la suspensió de les activitats programades fora de l'horari oficial de reunions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.