Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

L'ONU pateix la pitjor crisi de liquiditat en una dècada

Dels 193 estats que integren l'Organització, 129 han pagat les seves quotes, mentre 64 no ho han fet encara. El titular de l'ONU els urgeix a ingressar la seva contribució en totalitat. Per afrontar la situació, l'Organització ha hagut de prendre múltiples mesures, però ja no són suficients i es corre el risc d'impagaments tan aviat com novembre.

ONU, 9 octubre 19

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha comunicat als Estats membres que l'Organització pateix la pitjor crisi d'efectiu en gairebé una dècada i que corre el risc d'esgotar les seves reserves de liquiditat a finals d'octubre, un escenari que podria comportar l'impagament del personal i dels proveïdors.

Així ho va comunicar aquest dimarts 8 d'octubre durant la seva trobada diària amb la premsa el portaveu de les Nacions Unides, Stéphane Dujarric, que va agrair als 129 països que van pagar puntualment les seves quotes del pressupost ordinari de l'ONU, tal com ho estableix la carta de l'Organització, i ha instat els 64 restants a efectuar el pagament "amb urgència i en la seva totalitat".

El portaveu va destacar que a finals de setembre l'Organització només havia rebut el 70% de les contribucions corresponents al pressupost ordinari en comparació del 78% rebut el mateix període de l'any anterior.

Davant d'aquesta delicada situació financera, Dujarric va indicar que des d'inicis d'any Nacions Unides van haver de prendre múltiples mesures "per ajustar les despeses amb les entrades d'efectiu".

"De no haver-se contingut les despeses a nivell mundial des de principis d'any, el dèficit de tresoreria a l'octubre podria haver arribat als 600 milions de dòlars i l'Organització no hagués disposat de la liquiditat necessària per sufragar l'obertura del debat de l'Assemblea General i les reunions d'alt nivell del mes passat. Fins a la data, hem evitat interrupcions importants en les nostres operacions", ha destacat.

A conseqüència d'això va indicar que aquestes mesures "no són suficients" i que el Secretariat de l'ONU podria veure's obligat afrontar "un impagament dels sous i els pagaments de béns i serveis a finals de novembre, llevat que més estats membres paguin íntegrament les seves quotes pressupostàries".

Entre les mesures addicionals que Guterres ha demanat que s'adoptin immediatament per contenir la situació figuren la reducció de viatges oficials, ajornar la despesa en béns i serveis i la suspensió de les activitats programades fora de l'horari oficial de reunions.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.