Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Estudiants de tot el món participaran de la IV Trobada Mundial de Joves a Ciutat de Mèxic

Entre el 28 i el 31 d'octubre més de 200 joves es reuniran en la IV Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT a Ciutat de Mèxic.

Scholas Occurrentes, 9 octubre 19

Joves de 26 ciutats del món participaran entre el 28 i el 31 d'octubre de la quarta edició de la Trobada Mundial de Joves organitzat per Scholas i World ORT que en aquesta oportunitat tindrà lloc a la Ciutat de Mèxic.
 
Trobada Mundial de Joves 2018

Nois de diverses cultures, religions, idiomes, tant d'escoles públiques com privades, confessionals i laiques, d'entre 14 i 18 anys d'edat es reuniran durant quatre intenses jornades al Col·legi Israelita de Mèxic CIM ORT. Des de les seves diferències treballaran junts per renovar l'educació que estan rebent i plasmaran en un document l'agenda mundial des de la seva pròpia perspectiva que donaran a conèixer en l'última jornada de la Trobada a les màximes autoritats del Govern de Mèxic, i que després acostaran als seus propis Presidents i governs.

Els participants vindran des de l'Argentina, Bulgària, Brasil, Colòmbia, Espanya, Estats Units, Haití, Hondures, Israel, Itàlia, Mèxic, Moçambic, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana i Sud-àfrica, entre d'altres.

Els joves s'inspiraran en la riquesa de la cultura mexicana a través de la seva música, el seu menjar, la seva història, els seus balls i llocs representatius. A partir d'això, compartiran els costums i cultures dels seus propis països. Durant la Trobada a més tindran una sorpresa molt especial.

Paral·lelament, s'iniciarà amb ells un camí educatiu en què a través d'espais de pintura, fotografia, música, pensament i joc, els joves descobriran la mirada i l'art de ser educador, i aprendran metodologies educatives per posar en pràctica en la seva comunitat.

En l'última jornada plantaran junts l'arbre de l'olivera que representa la trobada i la pau, i portarà una placa de la Trobada beneïda pel papa Francesc.

"ORT i Scholas comparteixen un objectiu comú que és fer del món un lloc millor a través de l'educació. Aquesta col·laboració ens permetrà arribar a més llocs i que tots i cadascun dels infants desenvolupin el seu potencial, sense importar d'on provinguin ", ha assenyalat Darío Werthein, president del consell d'administració de ORT Mundial.

"En aquesta trobada conviuran diferents religions, cultures i nivells socials. Aquesta festa de la convivència serà un veritable aprenentatge per a tothom. Per alguns serà la primera vegada que sortiran del seu espai, que pujaran a un avió, que tindran un passaport. Altres aprendran que la realitat és molt més gran que el seu petit món escolar", explica José María del Corral, president mundial de Scholas.

Aquesta Trobada és possible gràcies a la col·laboració d'Arturo Merikanskans, representant de World ORT, Héctor Sulaimán, president del Consell Assessor de Scholas Mèxic i del Govern de Mèxic.

També d'institucions com CIM ORT Mèxic, el Consell Mundial de Boxa, Merik i Fundació Leo Werthein. Així mateix donen suport la Trobada la Secretaria de Relacions Exteriors i Amexcid (Agència Mexicana de Cooperació Internacional per al Desenvolupament).


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.