Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Mons. Cabrera López: "La missió és igual al testimoni cristià"

En un vídeo missatge en ocasió del Mes Missioner Extraordinari i de l'inici del Sínode per a l'Amazònia, l'arquebisbe de Monterrey i President de la Conferència Episcopal Mexicana, Monsenyor Rogelio Cabrera López, va ressaltar la importància de l'Església missionera, que ha de donar "testimoni del Senyor ressuscitat".

Vatican News, 9 octubre 19

El president de la Conferència Episcopal Mexicana (CEM) i arquebisbe de Monterrey, Monsenyor Rogelio Cabrera López, ha enviat un vídeo missatge amb motiu del Mes Missioner Extraordinari.

En el missatge, les primeres paraules de Monsenyor Cabrera López són per manifestar la seva alegria pel present Sínode dedicat a la Regió Panamazònica, recordant, al mateix temps, que el papa Francesc ha convidat a veure aquest Sínode en "clau missionera": "està pel mig la missió de l'Església de portar el missatge de Jesucrist a tots els llocs del món especialment a la zona amazònica ".

El prelat recorda així mateix que "des dels primers temps, l'Església Catòlica té marcat un objectiu molt clar, donat pel mateix Crist: ser missionera". "El valuós i emprenedor peregrinar dels primers deixebles, i dels milers de cristians al llarg de la història, ha brindat a l'Església l'oportunitat de portar el missatge de Crist a tots els racons del món", precisa.

La missió dels batejats

El president de la Conferència Episcopal Mexicana afirma a més que  l'escoltar testimonis "esperançadors d'aquells que han lliurat la seva vida per anar a llocs allunyats de l'enrenou i compartir la bona nova amb senzillesa i generositat, enforteix el nostre esperit".

Aquesta donació de vida - afegeix l'arquebisbe de Monterrey - ens recorda constantment la missió que hem de viure tots els batejats en qualsevol dels ambients on desenvolupem la nostra vida".

"Va ser l'any 1926, quan el papa Pius XI va establir a l'Església que el mes d'octubre es dediqués, particularment, a la reflexió del nostre compromís missioner i es procurés la comunió de béns amb els qui treballen àrduament en llocs de missió", recorda també monsenyor Cabrera López.

Així mateix, l'arquebisbe evidència que l'apostolat que realitzen els missioners "està marcat per una gran quantitat de dificultats" i és "gràcies a la solidaritat, espiritual i material, dels cristians en el món" que aquestes dificultats "són superades".

Tornar a trobar el sentit missioner rebut en el Baptisme

"Aquest any, continua l'arquebisbe de Monterrey, el papa Francesc ha motivat que visquem un temps missioner extraordinari en tota l'Església, commemorant el centenari de la promulgació de la Carta Apostòlica 'Maximum illud', sobre la propagació de la fe en el món, del papa Benet XV (30 de novembre de 1919) ". "La celebració d'aquest mes - diu el papa Francesc - ens ajudarà a tornar a trobar el sentit missioner de la nostra adhesió de fe a Jesucrist, fe que hem rebut gratuïtament com un do en el Baptisme".

Finalment, l'arquebisbe mexicà fa una invitació als fidels de l'Església de Monterrey perquè s'uneixin a aquesta intenció en cadascuna de les comunitats i realitzin accions "que donin testimoni del missatge cristià perquè també la missió es visqui en la nostra arxidiòcesi".

Després de recordar que el diumenge 20 d'octubre, serà el dia dedicat per celebrar la Jornada Mundial de les Missions, Monsenyor Rogelio Cabrera López agraeix als fidels de Monterrey per les seves oracions per l'Església, i afegeix:

"En aquest canvi d'època urgeix claredat de projectes i urgeix, sobretot, que hi hagi cristians, sacerdots, religiosos, religioses i fidels laics, que donin testimoni del Senyor ressuscitat, perquè missió és igual a testimoni cristià. "

Finalment, impartint la seva benedicció, Monsenyor Cabrera convida als fidels que no deixin de demanar pel país.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.