Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Homenatge a Mons. Joan Planellas

L’Ateneu Universitari Sant Pacià ha retut homenatge a Mons. Joan Planellas, Arquebisbe de Tarragona. Ho ha fet aquest dimecres 9 d'octubre en un acte que ha exposat les qualitats del recent ordenat. El vicedegà de la FTC, Dr. Emili Marlés, ha fet una aproximació biogràfica i bibliogràfica a la persona i l’obra de l’homenatjat. Seguidament, el professor emèrit de la FTC, Dr. Xavier Morlans, ha parlat sobre Déu en l’ensenyament de la Teologia. Després el Dr. Salvador Pié ha fet el discurs sobre l’Església en l’ensenyament de la Teologia. Finalment el rector de l’AUSP Dr. Armand Puig ha clos l’acte que ha finalitzat amb unes paraules del Dr. Planellas.

Arquebisbat de Barcelona, 9 octubre 19

La vida del nou arquebisbe de Tarragona

Nascut a Girona el 1955, va passar la seva infantesa a Verges (Baix Empordà). Planellas sempre ha estat arrelat al seu poble. Als 14 anys entra al seminari menor de Girona. Anys més tard entra al seminari major. Allà cursa teologia i filosofia. L’any 1979 va a Roma a estudiar teologia i amb 26 anys és ordenat diaca. Un any més tard, rebrà l’ordenació sacerdotal a Banyoles, l’any 82, on serà vicari fins que marxa a fer el servei militar a Sevilla. Després, comença la seva tasca com a professor del ministeri ordenat i el tractat de la fe al seminari de Girona amb 30 anys.

Dr. Joan Planellas el teòleg

Amb 33 anys, el Dr. Joan Planellas va ser nomenat director de l’Institut de Teologia de Girona, el qual va mantenir el càrrec durant 10 anys. Una tasca que combinava amb la de rector de parròquia a l’Empordà. “Planellas ha creat un llenguatge teològic que, arrelant-se a la tradició més autèntica del cristianisme, s’ha expressat en les categories dels homes i dones del nostre temps” ha assegurat el Dr. Emili Marlés.

Amb 41 anys va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Girona, un càrrec que va dur a terme durant sis anys. El 2002 va començar la seva tesi doctoral a Roma, que va acabar només amb dos anys. El 2004 ja feia la defensa d’aquesta titulada «Reflexió del Concili Vaticà II en els manuals d’eclesiologia espanyols».

“És un gran divulgador i el seu pensament està impregnat per les ensenyances del Concili Vaticà II” assegurava Marlés. “Mons. Joan té una gran capacitat d’empatia amb les persones, fa que et sentis part dels projectes que ell lidera. Sap consultar i escoltar les opinions dels que l’envolten, i s’alegra del bé dels altres. És una persona que crea comunió” afirmava. Mons. Planellas va ser degà de la Facultat de Teologia de Catalunya des del 2015 fins aquest 2019. “És una persona molt valorada com a professor i com a teòleg; té una gran solidesa teològica i una gran persona” concloïa Marlés.

De teòleg més pastor a pastor més teòleg

“Durant 15 anys, el Dr. Planellas ha sigut primer teòleg i després pastor” començava el rector de l’AUSP, Dr. Puig. “Ara comença una nova etapa amb més rellevància com a pastor”. “El fet de combinar aquests dos vessants fa que, tot i les dificultats, es pugui seguir gaudint del seu mestratge teològic” matisava Puig. “Planellas ha ajudat moltes persones a caminar per la via de l’Evangeli, des de la discreció, el seny, la convicció i la saviesa. És un home de sensibilitat que donarà testimoni com a pastor així com ho ha fet a l’AUSP com a teòleg”, ha clos Puig. Finalment, l’homenatjat Mons. Planellas ha acabat l’acte amb una gran frase: “El cor de la teologia és el perfum genuí de l’evangeli de Jesús”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.