Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Homenatge a Mons. Joan Planellas

L’Ateneu Universitari Sant Pacià ha retut homenatge a Mons. Joan Planellas, Arquebisbe de Tarragona. Ho ha fet aquest dimecres 9 d'octubre en un acte que ha exposat les qualitats del recent ordenat. El vicedegà de la FTC, Dr. Emili Marlés, ha fet una aproximació biogràfica i bibliogràfica a la persona i l’obra de l’homenatjat. Seguidament, el professor emèrit de la FTC, Dr. Xavier Morlans, ha parlat sobre Déu en l’ensenyament de la Teologia. Després el Dr. Salvador Pié ha fet el discurs sobre l’Església en l’ensenyament de la Teologia. Finalment el rector de l’AUSP Dr. Armand Puig ha clos l’acte que ha finalitzat amb unes paraules del Dr. Planellas.

Arquebisbat de Barcelona, 9 octubre 19

La vida del nou arquebisbe de Tarragona

Nascut a Girona el 1955, va passar la seva infantesa a Verges (Baix Empordà). Planellas sempre ha estat arrelat al seu poble. Als 14 anys entra al seminari menor de Girona. Anys més tard entra al seminari major. Allà cursa teologia i filosofia. L’any 1979 va a Roma a estudiar teologia i amb 26 anys és ordenat diaca. Un any més tard, rebrà l’ordenació sacerdotal a Banyoles, l’any 82, on serà vicari fins que marxa a fer el servei militar a Sevilla. Després, comença la seva tasca com a professor del ministeri ordenat i el tractat de la fe al seminari de Girona amb 30 anys.

Dr. Joan Planellas el teòleg

Amb 33 anys, el Dr. Joan Planellas va ser nomenat director de l’Institut de Teologia de Girona, el qual va mantenir el càrrec durant 10 anys. Una tasca que combinava amb la de rector de parròquia a l’Empordà. “Planellas ha creat un llenguatge teològic que, arrelant-se a la tradició més autèntica del cristianisme, s’ha expressat en les categories dels homes i dones del nostre temps” ha assegurat el Dr. Emili Marlés.

Amb 41 anys va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Girona, un càrrec que va dur a terme durant sis anys. El 2002 va començar la seva tesi doctoral a Roma, que va acabar només amb dos anys. El 2004 ja feia la defensa d’aquesta titulada «Reflexió del Concili Vaticà II en els manuals d’eclesiologia espanyols».

“És un gran divulgador i el seu pensament està impregnat per les ensenyances del Concili Vaticà II” assegurava Marlés. “Mons. Joan té una gran capacitat d’empatia amb les persones, fa que et sentis part dels projectes que ell lidera. Sap consultar i escoltar les opinions dels que l’envolten, i s’alegra del bé dels altres. És una persona que crea comunió” afirmava. Mons. Planellas va ser degà de la Facultat de Teologia de Catalunya des del 2015 fins aquest 2019. “És una persona molt valorada com a professor i com a teòleg; té una gran solidesa teològica i una gran persona” concloïa Marlés.

De teòleg més pastor a pastor més teòleg

“Durant 15 anys, el Dr. Planellas ha sigut primer teòleg i després pastor” començava el rector de l’AUSP, Dr. Puig. “Ara comença una nova etapa amb més rellevància com a pastor”. “El fet de combinar aquests dos vessants fa que, tot i les dificultats, es pugui seguir gaudint del seu mestratge teològic” matisava Puig. “Planellas ha ajudat moltes persones a caminar per la via de l’Evangeli, des de la discreció, el seny, la convicció i la saviesa. És un home de sensibilitat que donarà testimoni com a pastor així com ho ha fet a l’AUSP com a teòleg”, ha clos Puig. Finalment, l’homenatjat Mons. Planellas ha acabat l’acte amb una gran frase: “El cor de la teologia és el perfum genuí de l’evangeli de Jesús”.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.