Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Papa Francesc: "La religió no ha de transformar-se en ideologia"

La religió no ha de transformar-se en ideologia, va advertir el papa Francesc durant l'audiència general, celebrada aquest 9 d'octubre, a la Plaça de Sant Pere, continuant amb la seva catequesi setmanal sobre el llibre dels Fets dels Apòstols.

AICA, 9 octubre 19

No s'ha de lluitar contra les persones, però el mal que inspira les seves accions va ser el tema de la catequesi, centrant la seva meditació en el tema: "L'instrument que vaig triar per a mi". Saule, de perseguidor a evangelitzador.

"A partir de l'episodi de la lapidació d'Esteve -va dir a les 20.000 persones presents a la Plaça de Sant Pere- apareix una figura que, al costat de la de Pere, és la més present i incisiva en els Fets dels Apòstols: la "d'un jove anomenat Saule". Es descriu al principi com algú que aprova la mort d'Esteve i vol destruir l'Església; però després es convertirà en l'instrument triat per Déu per proclamar l'Evangeli a les nacions. Amb el permís del gran sacerdot, Saule dóna caça als cristians i els captura. I ho fa pensant en servir a la llei del Senyor. Lluc diu que Saule "respirava" "amenaces i massacres contra els deixebles del Senyor": en ell hi ha un alè que fa olor a mort, no a vida".

"El jove Saule és retratat com un intransigent, és a dir, un que manifesta intolerància cap a qui pensa diferent a si, absolutitza la pròpia identitat política o religiosa i redueix l'altre a potencial enemic de combatre. Per Saule la religió es va transformar en ideologia. Només després d'haver estat transformat per Crist, ensenyarà que la veritable batalla "no és contra la carn i la sang, sinó contra els dominadors d'aquest món tenebrós, contra els esperits del mal". Ell ens ensenyarà que no hem de lluitar contra la gent, sinó contra el mal que inspira les seves accions. La condició d'enuig i conflicte de Saule convida a tots a preguntar: com visc la meva vida de fe? ¿Surto per trobar-me amb altres o estic en contra d'altres? La fe en Déu que professo, em fa amigable o hostil cap als que són diferents a mi? ". I això, va afegir, em porta a preguntar-me: "Com és la meva fe religiosa?".

"Lluc ens diu que, mentre Saule vol eradicar la comunitat cristiana, el Senyor està seguint el seu rastre per tocar el seu cor i convertir-se a si mateix. El Ressuscitat pren la iniciativa i es manifesta a Saule en el camí de Damasc, esdeveniment que es narra tres vegades en el llibre dels Fets."A través del binomi 'llum' i 'veu', típic de les teofanies, el Ressuscitat apareix a Saule i li pregunta per la seva fúria: Saule, Saule, per què em persegueixes?. Aquí el Ressuscitat manifesta el seu ser com un amb els que creuen en Ell: colpejar a un membre de l'Església és colpejar al mateix Crist! Fins i tot els que són ideòlegs perquè volen la "puresa" entre cometes de l'Església, colpegen a Crist ".

"La veu de Jesús diu a Saule:" Aixeca't i entra a la ciutat, i allà et diran el que has de fer". Un cop que s'aixeca, però, Saule no veu res, i d'un home fort, autoritari i independent es torna feble, necessitat i dependent dels altres. La llum de Crist el va enlluernar i el va encegar: "D'aquesta manera, apareix també a l'exterior el que era la seva realitat interior, la seva ceguesa a la veritat, a la llum que és Crist". D'aquesta "cos a cos" entre Saule i el Ressuscitat comença una transformació que mostra la "Pasqua personal" de Saule, el seu pas de la mort a la vida: el que abans era glòria es converteix en "escombraries" que cal rebutjar per adquirir el veritable guany que és Crist i la vida en Ell".

"Saule rep el Baptisme i el Baptisme marca per a ell, com per a cada un de nosaltres, el començament d'una nova vida, i és acompanyat per una nova mirada sobre Déu, sobre si mateix i sobre els altres, que d'enemics es fan germans en Crist. L'enduriment és vençut, el cor batega amb un nou amor i immediatament l'home nou s'anuncia a Crist. El zel del perseguidor endurit es converteix en el zel de l'evangelitzador compassiu, a través del qual es propaga el foc de l'Evangeli de Crist, suscitant la fe en molts cors".

Per això el Sant Pare en concloure la seva catequesi, saludant els pelegrins de llengua espanyola, va convidar a tots a experimentar, com Saule, "l'impacte de l'amor de Déu en la nostra vida, que transforma el nostre cor de pedra en un cor de carn, capaç d'acollir els sentiments de Crist i fer-los arribar als que ens envolten".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.