Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Papa Francesc: "La religió no ha de transformar-se en ideologia"

La religió no ha de transformar-se en ideologia, va advertir el papa Francesc durant l'audiència general, celebrada aquest 9 d'octubre, a la Plaça de Sant Pere, continuant amb la seva catequesi setmanal sobre el llibre dels Fets dels Apòstols.

AICA, 9 octubre 19

No s'ha de lluitar contra les persones, però el mal que inspira les seves accions va ser el tema de la catequesi, centrant la seva meditació en el tema: "L'instrument que vaig triar per a mi". Saule, de perseguidor a evangelitzador.

"A partir de l'episodi de la lapidació d'Esteve -va dir a les 20.000 persones presents a la Plaça de Sant Pere- apareix una figura que, al costat de la de Pere, és la més present i incisiva en els Fets dels Apòstols: la "d'un jove anomenat Saule". Es descriu al principi com algú que aprova la mort d'Esteve i vol destruir l'Església; però després es convertirà en l'instrument triat per Déu per proclamar l'Evangeli a les nacions. Amb el permís del gran sacerdot, Saule dóna caça als cristians i els captura. I ho fa pensant en servir a la llei del Senyor. Lluc diu que Saule "respirava" "amenaces i massacres contra els deixebles del Senyor": en ell hi ha un alè que fa olor a mort, no a vida".

"El jove Saule és retratat com un intransigent, és a dir, un que manifesta intolerància cap a qui pensa diferent a si, absolutitza la pròpia identitat política o religiosa i redueix l'altre a potencial enemic de combatre. Per Saule la religió es va transformar en ideologia. Només després d'haver estat transformat per Crist, ensenyarà que la veritable batalla "no és contra la carn i la sang, sinó contra els dominadors d'aquest món tenebrós, contra els esperits del mal". Ell ens ensenyarà que no hem de lluitar contra la gent, sinó contra el mal que inspira les seves accions. La condició d'enuig i conflicte de Saule convida a tots a preguntar: com visc la meva vida de fe? ¿Surto per trobar-me amb altres o estic en contra d'altres? La fe en Déu que professo, em fa amigable o hostil cap als que són diferents a mi? ". I això, va afegir, em porta a preguntar-me: "Com és la meva fe religiosa?".

"Lluc ens diu que, mentre Saule vol eradicar la comunitat cristiana, el Senyor està seguint el seu rastre per tocar el seu cor i convertir-se a si mateix. El Ressuscitat pren la iniciativa i es manifesta a Saule en el camí de Damasc, esdeveniment que es narra tres vegades en el llibre dels Fets."A través del binomi 'llum' i 'veu', típic de les teofanies, el Ressuscitat apareix a Saule i li pregunta per la seva fúria: Saule, Saule, per què em persegueixes?. Aquí el Ressuscitat manifesta el seu ser com un amb els que creuen en Ell: colpejar a un membre de l'Església és colpejar al mateix Crist! Fins i tot els que són ideòlegs perquè volen la "puresa" entre cometes de l'Església, colpegen a Crist ".

"La veu de Jesús diu a Saule:" Aixeca't i entra a la ciutat, i allà et diran el que has de fer". Un cop que s'aixeca, però, Saule no veu res, i d'un home fort, autoritari i independent es torna feble, necessitat i dependent dels altres. La llum de Crist el va enlluernar i el va encegar: "D'aquesta manera, apareix també a l'exterior el que era la seva realitat interior, la seva ceguesa a la veritat, a la llum que és Crist". D'aquesta "cos a cos" entre Saule i el Ressuscitat comença una transformació que mostra la "Pasqua personal" de Saule, el seu pas de la mort a la vida: el que abans era glòria es converteix en "escombraries" que cal rebutjar per adquirir el veritable guany que és Crist i la vida en Ell".

"Saule rep el Baptisme i el Baptisme marca per a ell, com per a cada un de nosaltres, el començament d'una nova vida, i és acompanyat per una nova mirada sobre Déu, sobre si mateix i sobre els altres, que d'enemics es fan germans en Crist. L'enduriment és vençut, el cor batega amb un nou amor i immediatament l'home nou s'anuncia a Crist. El zel del perseguidor endurit es converteix en el zel de l'evangelitzador compassiu, a través del qual es propaga el foc de l'Evangeli de Crist, suscitant la fe en molts cors".

Per això el Sant Pare en concloure la seva catequesi, saludant els pelegrins de llengua espanyola, va convidar a tots a experimentar, com Saule, "l'impacte de l'amor de Déu en la nostra vida, que transforma el nostre cor de pedra en un cor de carn, capaç d'acollir els sentiments de Crist i fer-los arribar als que ens envolten".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.