Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Cardenal Brenes: Seguim pregant per aquells que parlen malament de nosaltres i ens persegueixen

"Continuem pregant per aquells que no estan d'acord amb nosaltres, per aquells que parlen malament de nosaltres i ens persegueixen", va expressar l'arquebisbe de Managua, el cardenal Leopoldo Brenes, responent als periodistes sobre les provocacions militars en algunes parròquies amb motiu de celebracions litúrgiques i els comentaris dels polítics.

AICA, 9 octubre 19

Sobre la comparació que va fer un polític entre el president Ortega i Jesús, el cardenal va aclarir que "ni tan sols els millors homes de Déu s'han comparat amb Jesús, precisament en aquest mes missioner que el Sant Pare ens proposa i ofereix tants exemples a seguir, de persones que fins i tot van donar les seves vides com a missioners, però ningú, vull dir ningú, els va comparar amb Jesús. Aquestes persones (els polítics) que no conec, pot ser que ho van fer per ignorància o pel desig de fer-se notar".

Sobre la situació de violència, especialment a la costa i en algunes comunitats del nord del país, l'arquebisbe de Managua es va sumar a les sol·licituds fetes pels bisbes de la zona, demanant la fi de la violència. Ha posat èmfasi en l'existència de grups armats, fora de la llei, que han comès diversos delictes en aquesta àrea.

"Aquesta és una cultura de mort, de manca de respecte per la vida", ha dit, recordant a les més de 48 dones assassinades, al que s'afegeix l'últim cas del jove nord-americà assassinat a Matagalpa.

Segons constata l'agència Fides, la violència va augmentar en diverses zones de l'interior del país, on també van ser assassinats líders camperols. En les últimes dues setmanes, el Moviment Camperol de Nicaragua es va fer sentir amb protestes i manifestacions després de les notícies sobre la possibilitat de reprendre el megaprojecte del Canal Interoceànic, al que el Moviment sempre s'ha oposat per moltes raons.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.