Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

150 anys de missió de les escoles catòliques a Jordània

Amb la presència del viceprimer ministre jordà Marwan Moasher, del vicari patriarcal del Patriarcat Llatí de Jerusalem, monsenyor William Shomali i del patriarca llatí emèrit, monsenyor Fouad Twal, les escoles catòliques del Patriarcat van celebrar el 150è aniversari de l'inici de la seva aventura a les terres que avui governa el Regne Hachemita. La cerimònia del 150è aniversari de la fundació de les primeres escoles catòliques a les terres més enllà del riu Jordà, va tenir lloc el dissabte 5 d'octubre a Amman, al Centre de Nostra Senyora de la Pau.

AICA, 9 octubre 19

El pare Wissam Mansour, director general de les escoles del Patriarcat Llatí a Jordània, va informar que actualment les 25 escoles i 18 jardins d'infància a Jordània que formen part del Patriarcat Llatí de Jerusalem serveixen a una població escolar de 11.000 estudiants, tant cristians com musulmans.

La primera escola catòlica en el territori de l'actual Jordà, va ser fundada a la ciutat de Salt per don Alessandro Macagno, el mític Abuna Skandar, qui va predicar l'Evangeli a les tribus de beduïns cristians perduts més enllà del Jordà, vivint com en tenda de campanya i portant darrere un altar mòbil per celebrar l'Eucaristia.

En aquest moment, el governador otomà no va voler concedir el permís: van ser els habitants locals, cristians i musulmans, els qui junts van vèncer la resistència. Fins i tot els beduïns musulmans havien comprès que només podien esperar coses bones de l'home que els ensenyava a llegir i escriure.

A la segona meitat del segle XIX, les escoles fundades més enllà del Jordà pels sacerdots del Patriarcat Llatí de Jerusalem, acabat erigit, van ser les primeres escoles, obertes en un món tancat i marginal; definit per les pràctiques socials tribals. Ensenyar als ignorants és una obra de misericòrdia espiritual. I l'ensenyament ofert a tots -cristians i musulmans; pobres i rics; tribus del nord i tribus del sud- va ser el passaport que va permetre que el testimoni apostòlic s'arrelés en zones rurals o desèrtiques, que durant segles no havien vist cap iniciativa pastoral catòlica.

Gràcies a la seva tasca educativa, les escoles catòliques de Jordània van adquirir molt de temps plens drets de ciutadania al país. Quan es va crear el Regne Haiximita de Jordània, la xarxa escolar del Patriarcat Llatí -que aviat va estar flanquejada per grans escoles inaugurades a Amman per congregacions religioses catòliques- seguia sent l'únic sistema educatiu "natiu" existent.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.