Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Mor el cardenal que va participar en el Concili Vaticà II

L'Arxidiòcesi de Belo Horizonte (Brasil), va informar que el seu Arquebisbe emèrit, el Cardenal Serafim Fernandes d'Araújo, que va participar en el Concili Vaticà II, va morir aquest dimarts 8 d'octubre a l'edat de 95 anys.

ACiprensa, 9 octubre 19

"Amb profund dolor, el Poble de Déu en l'Arxidiòcesi de Belo Horizonte s'acomiada del Cardenal Serafim Fernandes d'Araújo", ha indicat. Ha assenyalat que "els detalls i el moment dels funerals de l'Arquebisbe emèrit encara s'estan definint".

Segons una nota de l'Arxidiòcesi de Minas Gerais, l'Arquebisbe Walmor Oliveira d'Azevedo i els bisbes auxiliars s'uneixen en oració als familiars, amics i fidels per acomiadar-se del Cardenal Serafim.

Mons. Walmor va dir que "el Cardenal Serafim Fernandes d'Araújo és una presència admirable al cor del poble estimat de Déu. Al llarg de més de cinquanta anys de dedicació a l'Arxidiòcesi de Belo Horizonte, el Cardenal deixa un llegat d'obres especials".

"El seu camí missioner va fer créixer en els cors de cada persona, especialment dels cristians catòlics de la nostra estimada Arxidiòcesi, l'amor a Jesucrist i l'Església. Per això, al cor de tots estarà sempre la gratitud, l'admiració i el respecte per Don Serafim", va expressar Mons. Walmor.

El Cardenal va néixer el 13 d'agost de 1924, a la localitat de Minas Novas, diòcesi de Araçuaí, al Brasil.

Va ser ordenat sacerdot el 12 de març de 1949 a Roma. Des del 1951 fins el 1959 va ser capellà del Tercer Batalló de la Policia a Diamantina, entre 1956 a 1959 va ser professor i membre de l'Escola de Mestres en Diamantina i en diversos escoles a Gouveia.

Va ser designat Bisbe Auxiliar de Belo Horizonte el 19 de gener de 1959 i va rebre l'ordenació episcopal el 7 de maig de 1959.

Va participar en el Concili Ecumènic Vaticà II de 1962 a 1965. Va assistir a la III Conferència General de l'Episcopat Llatinoamericà, Puebla (Mèxic), al gener de 1979. Promogut a coadjutor amb successió de Belo Horizonte el 22 de novembre de 1982, seu que va assumir plenament el 5 de febrer de 1986.

Va assistir a la IV Assemblea General de l'Episcopat Llatinoamericà a Santo Domingo, República Dominicana, el 1992 i va ser un dels seus presidents.

Va ser creat cardenal pel papa Sant Joan Pau II el 21 de febrer de 1998.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.