Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

"Cerquem llum i escalf en aquests moments de tensa espera"

Més d’un miler de persones pujaren dissabte 5 d’octubre al monestir de Montserrat per participar d’una vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats catalans, que va tenir per lema “La Veritat us farà lliures”. Un programa ric en textos, pregàries, reflexions, cançons i músiques que brodaren un temps de profunda espiritualitat al voltant dels familiars dels encausats. Pel seu interès, reproduïm el text que descriu l'esperit d'aquesta convocatòria.

Redacció, 9 octubre 19

Reflexió i pregària en solidaritat amb els Encausats per l’1 d’octubre. Vetlla a Montserrat / 5 d’octubre de 2019

Si us manteniu ferms en la meva paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat us farà lliures. (Joan 8,31-32)

"Aplegats als peus de la Moreneta, mare espiritual dels catalans, com a cristians i ciutadans de Catalunya amb diverses sensibilitats i de diferents opcions polítiques, ens sentim preocupats per la imminent sentència que determinarà la sort dels líders polítics catalans empresonats i exiliats arran del compromís establert amb els seus nombrosos votants i la dels líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Fem nostre el prolongat patiment de les seves famílies durant aquests ja dos llargs anys; i també ens solidaritzem amb les nombroses persones que pateixen una injusta presó preventiva abusiva que, com ha dit el papa Francesc, constitueix una forma de pena il·lícita oculta.

Cerquem llum i escalf en aquests moments de tensa espera. No volem entrar en consideracions polítiques ni en anàlisis històriques. Ens mou una motivació evangèlica i humana. Volem tenir ben presents, també, totes les persones que, d’una manera o una altra, des de pensaments diversos i potser oposats, s’han sentit ferides en els seus sentiments en aquests dos darrers anys, i preguem ben sincerament per la pau i la concòrdia en les nostres comunitats i en la nostra societat.

Invoquem l’Esperit, “Pare dels pobres”, a fi que bufi ben fort arreu i toqui el cor de tots: dels jutges a fi que jutgin segons la veritat; dels polítics a fi que explorin camins que fomentin la convivència enmig de les diferències i l’assoliment del bé comú amb una preferencial atenció als últims i als més vulnerables; dels empresonats i dels exiliats a fi que tinguin fortalesa d’ànim i puguin seguir donant-nos un exemple d’enteresa i dignitat; de les famílies a fi que rebin forces renovades per a fer-los costat; i de tots i cada un de nosaltres a fi que tots plegats tinguem la grandesa de cor, la imaginació i l’empenta necessàries per a mirar junts cap al futur, i puguem il·lusionar-nos novament amb un projecte comú on ens reconeguem tots com a germans més enllà de les legítimes diferències i discrepàncies.

Quan les persones i els pobles experimenten crisis radicals com aquesta que ara ens toca viure, és quan també poden produir-se grans transformacions a l’interior de les persones i de la societat. Preguem perquè sapiguem mantenir una gran resistència interior; perquè les nostres comunitats cristianes siguin llocs de diàleg i d’escolta mútua entre persones amb distints sentiments de pertinença; i que hi puguem compartir i alimentar aquella esperança contra tota desesperança que brolla de la nostra fe en el triomf final de Jesucrist el Crucificat Ressuscitat, anticipat ja en cada celebració de l’Eucaristia. Preguem perquè no ens manquin veus i braços joves amb noves forces i nova imaginació social. Preguem perquè Déu segueixi suscitant a tota la terra dones i homes honestos i de bona voluntat que treballin per un món més just, solidari i fraternal".

Més informació: http://cintobusquet.cat/vetlla-a-montserrat-pels-encausats-per-l1doctubre/


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.