Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

"Cerquem llum i escalf en aquests moments de tensa espera"

Més d’un miler de persones pujaren dissabte 5 d’octubre al monestir de Montserrat per participar d’una vetlla de reflexió i pregària en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats catalans, que va tenir per lema “La Veritat us farà lliures”. Un programa ric en textos, pregàries, reflexions, cançons i músiques que brodaren un temps de profunda espiritualitat al voltant dels familiars dels encausats. Pel seu interès, reproduïm el text que descriu l'esperit d'aquesta convocatòria.

Redacció, 9 octubre 19

Reflexió i pregària en solidaritat amb els Encausats per l’1 d’octubre. Vetlla a Montserrat / 5 d’octubre de 2019

Si us manteniu ferms en la meva paraula, realment sereu deixebles meus; coneixereu la veritat, i la veritat us farà lliures. (Joan 8,31-32)

"Aplegats als peus de la Moreneta, mare espiritual dels catalans, com a cristians i ciutadans de Catalunya amb diverses sensibilitats i de diferents opcions polítiques, ens sentim preocupats per la imminent sentència que determinarà la sort dels líders polítics catalans empresonats i exiliats arran del compromís establert amb els seus nombrosos votants i la dels líders de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Fem nostre el prolongat patiment de les seves famílies durant aquests ja dos llargs anys; i també ens solidaritzem amb les nombroses persones que pateixen una injusta presó preventiva abusiva que, com ha dit el papa Francesc, constitueix una forma de pena il·lícita oculta.

Cerquem llum i escalf en aquests moments de tensa espera. No volem entrar en consideracions polítiques ni en anàlisis històriques. Ens mou una motivació evangèlica i humana. Volem tenir ben presents, també, totes les persones que, d’una manera o una altra, des de pensaments diversos i potser oposats, s’han sentit ferides en els seus sentiments en aquests dos darrers anys, i preguem ben sincerament per la pau i la concòrdia en les nostres comunitats i en la nostra societat.

Invoquem l’Esperit, “Pare dels pobres”, a fi que bufi ben fort arreu i toqui el cor de tots: dels jutges a fi que jutgin segons la veritat; dels polítics a fi que explorin camins que fomentin la convivència enmig de les diferències i l’assoliment del bé comú amb una preferencial atenció als últims i als més vulnerables; dels empresonats i dels exiliats a fi que tinguin fortalesa d’ànim i puguin seguir donant-nos un exemple d’enteresa i dignitat; de les famílies a fi que rebin forces renovades per a fer-los costat; i de tots i cada un de nosaltres a fi que tots plegats tinguem la grandesa de cor, la imaginació i l’empenta necessàries per a mirar junts cap al futur, i puguem il·lusionar-nos novament amb un projecte comú on ens reconeguem tots com a germans més enllà de les legítimes diferències i discrepàncies.

Quan les persones i els pobles experimenten crisis radicals com aquesta que ara ens toca viure, és quan també poden produir-se grans transformacions a l’interior de les persones i de la societat. Preguem perquè sapiguem mantenir una gran resistència interior; perquè les nostres comunitats cristianes siguin llocs de diàleg i d’escolta mútua entre persones amb distints sentiments de pertinença; i que hi puguem compartir i alimentar aquella esperança contra tota desesperança que brolla de la nostra fe en el triomf final de Jesucrist el Crucificat Ressuscitat, anticipat ja en cada celebració de l’Eucaristia. Preguem perquè no ens manquin veus i braços joves amb noves forces i nova imaginació social. Preguem perquè Déu segueixi suscitant a tota la terra dones i homes honestos i de bona voluntat que treballin per un món més just, solidari i fraternal".

Més informació: http://cintobusquet.cat/vetlla-a-montserrat-pels-encausats-per-l1doctubre/


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.