Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

Kazajistan: Suport de Càritas per infants amb discapacitat

Segueix expandint-se el projecte de suport per a famílies d'infants amb discapacitat. Inicialment va ser llançat per Càritas d'Almati el 2016 i després es va estendre a la resta del país amb el suport d'especialistes italians. A Kazakhstan s'organitzen seminaris, conferències i visites a especialistes per proporcionar coneixements bàsics als pares i analitzar el progrés dels infants.

Fides, 8 octubre 19

En els últims dies el responsable nacional de Càritas Kazakhstan, el pare Guido Trezzani, juntament amb el professor Angelo Luigi Sangalli, coordinador del projecte dedicat a infants amb trisomia 21, va visitar a nens amb síndrome de Down i les seves famílies a les ciutats kazakhs d'Aktau i Uralsk.

"Tot va sortir molt bé. Vam estar amb unes vuitanta famílies. Hi havia un ambient agradable i els pares estaven encantats ", explica el pare Trezzani a l'Agència Fides.

El missioner indica a més que van tenir altres peticions: "Ens van demanar no només seguir endavant amb el projecte, sinó també crear, en col·laboració de les institucions, cursos de formació per a especialistes en el sector, és a dir, per a tots aquells que treballen en jardins de infància, escoles i centres per a persones amb discapacitat".

El projecte també podria estendre's més enllà de les fronteres nacionals. "Ja sabem que a Karaganda hi ha unes quaranta famílies que volen que fem aquest tipus de visites a la seva ciutat. També tenim sol·licituds de Kirguizistan i fins i tot de Rússia. En tornar a Almati, parlarem amb les institucions i veurem què podem fer", indica el pare Trezzani.

Càritas de Kazakhstan també promou un projecte de formació professional per adults i per joves amb discapacitat en col·laboració amb un grup de religiosos italians. Per respondre a aquesta necessitat, han començat amb la construcció de dos hivernacles, un a Talgar i l'altre a Almaty: "El primer està gairebé complet, amb el segon estem una mica endarrerits, però diria que estem gairebé a punt per començar un treball en el que desenvolupin habilitats en el camp del cultiu de flors per a adults amb síndrome de Down", conclou el missioner.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.