Dimarts, 26 de Maig de 2020
Sant Felip Neri, prevere
  • Els franciscans de Terra Santa celebren la festa de l'Ascensió
  • Càritas Andorra participa a l’Assemblea de Càritas Europa
  • El projecte Oikia liquida existències de comerç just per a centrar-se en l'empoderament de les persones
  • El bisbe de Terrassa celebra l'Ascensió a la Catedral del Sant Esperit
  • Jornada Mundial de les Comunicacions Socials
  • El Papa demana unió amb els catòlics xinesos i els expressa la seva proximitat
  • 1 de juny: Reobertura al públic dels Museus Vaticans
  • Coronavirus: una sola humanitat, una vulnerabilitat compartida
  • El Papa anuncia un any especial per la cura de la creació
  • 25 anys després de "Ut unum sint", entre la profecia i la resistència

Kazajistan: Suport de Càritas per infants amb discapacitat

Segueix expandint-se el projecte de suport per a famílies d'infants amb discapacitat. Inicialment va ser llançat per Càritas d'Almati el 2016 i després es va estendre a la resta del país amb el suport d'especialistes italians. A Kazakhstan s'organitzen seminaris, conferències i visites a especialistes per proporcionar coneixements bàsics als pares i analitzar el progrés dels infants.

Fides, 8 octubre 19

En els últims dies el responsable nacional de Càritas Kazakhstan, el pare Guido Trezzani, juntament amb el professor Angelo Luigi Sangalli, coordinador del projecte dedicat a infants amb trisomia 21, va visitar a nens amb síndrome de Down i les seves famílies a les ciutats kazakhs d'Aktau i Uralsk.

"Tot va sortir molt bé. Vam estar amb unes vuitanta famílies. Hi havia un ambient agradable i els pares estaven encantats ", explica el pare Trezzani a l'Agència Fides.

El missioner indica a més que van tenir altres peticions: "Ens van demanar no només seguir endavant amb el projecte, sinó també crear, en col·laboració de les institucions, cursos de formació per a especialistes en el sector, és a dir, per a tots aquells que treballen en jardins de infància, escoles i centres per a persones amb discapacitat".

El projecte també podria estendre's més enllà de les fronteres nacionals. "Ja sabem que a Karaganda hi ha unes quaranta famílies que volen que fem aquest tipus de visites a la seva ciutat. També tenim sol·licituds de Kirguizistan i fins i tot de Rússia. En tornar a Almati, parlarem amb les institucions i veurem què podem fer", indica el pare Trezzani.

Càritas de Kazakhstan també promou un projecte de formació professional per adults i per joves amb discapacitat en col·laboració amb un grup de religiosos italians. Per respondre a aquesta necessitat, han començat amb la construcció de dos hivernacles, un a Talgar i l'altre a Almaty: "El primer està gairebé complet, amb el segon estem una mica endarrerits, però diria que estem gairebé a punt per començar un treball en el que desenvolupin habilitats en el camp del cultiu de flors per a adults amb síndrome de Down", conclou el missioner.


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

Si vols escoltar les laudes cantades, connecta't al facebook de Cor Nou amb l'Anna Ludevid i l'Immanuel Elgström, cada dia a les 6.30 h (matí).

Els dimarts, a les 21.30 h, grup de pregària (bilingüe) amb Cor Nou.

Els dissabtes a les 19.00 h, lloança, amb Cor Nou.

Diumenge de la paraula
IV Setmana de la Bíblia
26 de gener - 1 de febrer de 2020


Fundació
Institució Josefa Maresch

Amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.