Divendres, 18 d'Octubre de 2019
Sant Lluc, evangelista
  • XV Jornades d’Atenció Espiritual i Religiosa
  • Els bisbes de Costa Rica donen suport a la iniciativa "40 dies per la vida" en contra de l'avortament
  • Monsenyor Auza a l'ONU: "El futur de la humanitat està en l'actual generació"
  • "Val la pena viure la fe de l'Església?"
  • Papa Francesc: "Un evangelitzador afavoreix la trobada dels homes amb Déu"
  • Juan de la Rubia inaugura aquest dissabte el VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet
  • El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, guanya el premi Abat Marcet
  • El Concurs Bíblic de Catalunya arriba a la 35a edició
  • Sínode: "Els laics són el cor de l'Església"
  • Els bisbes parlen del Domund

El Papa saluda al Gran Rabí de Roma en ocasió de les festes jueves

"Que l'Altíssim, en la seva eterna misericòrdia, enforteixi a tot arreu els nostres vincles d'amistat i el desig de fomentar el diàleg constant pel bé de tots. Shalom Alechem", va escriure el papa Francesc en un missatge dirigit al Gran Rabí de Roma, el professor Riccardo di Segni, en ocasió de les festes solemnes de Rosh Hashaná, Yom Kipur i Sucot.

AICA, 8 octubre 19

El Sant Pare va presentar a di Segni i la comunitat jueva els seus sincers bons desitjos.

"Els meus pensaments s'estenen també a les comunitats jueves del món, amb l'esperança que aquestes festes portin copioses benediccions de l'Etern i siguin font d'íntima alegria. El Totpoderós, que estima el seu poble i acompanya els que confien en ell, ens ajuda a testimoniar-li en el nostre compromís amb el proïsme, en la promoció de la justícia i la pau".

"Que l'Altíssim, en la seva eterna misericòrdia, enforteixi a tot arreu els nostres vincles d'amistat i el desig de fomentar el diàleg constant pel bé de tots. Shalom Alechem".

Les tres festes jueves

Rosh Hashaná és el cap d'any religiós, un dels tres previstos en el calendari jueu. A la Torà se l'anomena "el dia del so del Shofar". La literatura rabínica i la litúrgia descriuen Rosh Hashaná com el "Dia del Judici" i el "Dia del Record".

Yom Kippur és la festa religiosa jueva que celebra el dia de l'expiació. A la Torà es diu Iom haKippurim. És un dels així anomenats Yamim Noraim. Els Yamim Noraim van des de Rosh Hashaná fins Yom Kippur, que són respectivament els primers dos dies i l'últim dia dels Deu Dies de Penediment.

Sucot, es refereix a una festa de pelegrinatge que dura set dies a Israel, vuit dies fora d'Eretz Israel. Els dos primers i els dos últims són de Yom Tov. També és coneguda com la "Festa de les Cabanyes", "Festa dels Tabernacles" i "Tabernacles".


 Imprimir Noticia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF |  Augmentar grandària Restaurar grandària Disminuir grandària

Opcions:

MONOGRÀFIC
Agenda

DIJOUS, 17 D'OCTUBRE

INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2019-2020 DE L’INSTITUT “SANT FRUCTUÓS” DE TARRAGONA. Eucaristia presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i lliçó inaugural sobre “La misión universal en el dinamismo de la Iglesia local: un paradigma para la actividad pastoral”. Organitza: Institut Superior de Ciències Religioses “Sant Fructuós”. A càrrec del: Dr. Eloy Bueno de la Fuente, doctor en Missionologia per la Universitat Urbaniana de Roma. Lloc: Centre Tarraconense “el Seminari”, c. Sant Pau, 4, Tarragona. Hora: a les 18.30 h, Eucaristia a la Capella del Seminari; a les 19 h, acte d’inauguració a l’Espai Catedral.

CONFERÈNCIA AMB EL TEMA “APRENDRE A MIRAR AMB ALEGRIA”. A càrrec de: Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc. Lloc: parròquia de Sant Joan Baptista, Reus. Hora: 20 h        

DISSABTE, 19 D'OCTUBRE

TROBADA INTERDIOCESANA “EL TREN MISSIONER”. Acte inserit en el Mes Missioner Extraordinari. Organitzen: Cristians Sense Fronteres i delegacions diocesanes de missions de Catalunya. Lloc: Monestir de Santa Maria, Montserrat. Hora: 9.30 h

DIMECRES, 23 D'OCTUBRE

PREVENCIÓ DE LA RADICALITZACIÓ: RELIGIÓ A L'ESCOLA. Comptarà amb la participació de diverses personalitats, entre les quals en destaquen el Sr. Marcel·lí Joan, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Heràndez i Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), i el Sr. Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), entre d'altres. Lloc: Facultat de Dret (UB). Aula Magna. Hora: 19.00 h

DISSABTE, 26 D'OCTUBRE

SESSIÓ DE BIOÈTICA DE LA SECCIÓ DE GINECOLOGIA DE METGES CRISTIANS DE CATALUNYA SOBRE EL PROBLEMA PSICOLÒGIC QUE DEIXA L'AVORTAMENT VOLUNTARI. "Síndrome postaborto, una realidad incómoda". Els ponents seran la Dra. Montse Lafuente, psiquiatra, i Teresa Lamarca, coordinadora de projecte Raquel. Posteriorment hi haurà un col·loqui i l'assessorament ètic-moral de Mn. Joan Costa, consiliari. Lloc: C/ Calàbria, 273-275, entresòl 4a, Barcelona. Hora: De 10.30 h a 13.00 hAmb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions institucionals
Tota la informació continguda en aquesta página és propietat de l'Agència Cristiana de Notícies Flama.info o bé d'altres mitjans, la qual cosa s'avisarà sempre. Per a qualsevol dubte entreu a l'apartat contacte/suggeriments.
© Copyright www.flama.info · Se'n permet la reproducció sempre que se'n citi la font.